maritbet girişmaritbet
Yapı denetimi tüm illerde uygulanacak

Yapı denetimi tüm illerde uygulanacak

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye’de halen 19 ilde uygulanan yapı denetim sistemini Türkiye geneline yaygınlaştırma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi

 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'de halen 19 ilde uygulanan yapı denetim sistemini Türkiye geneline yaygınlaştırma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.
        
Bakanlığının çalışmaları ve Yapı Denetim Kanunu konusunda bilgi veren Demir, bu çerçevede halen 19 ilde yürütülen yapı denetimine ilişkin uygulamanın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması konusundaki çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
 
Yapı denetimi konusundaki tüm bilgilerin, elektronik ortamda kayıt altına alındığını, tüm yapı süreçlerinin izlendiğini, yapı denetim sistemi çerçevesinde tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapıldığını belirten Demir, bu sistemin uygulamaya girmesinden sonraki yapıların çok daha sağlıklı ve imara uygun olduğunun gözlendiğini ifade etti. Demir, yapı denetim sistemi konusundaki her türlü talep ve şikayetlerin anında incelendiğini de belirtti.
 
Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesini de anlatan Demir, ülkenin bütün parsellerinin elektronik ortama aktarılacağını, çalışmanın 3 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz