maritbet girişmaritbet
Yalova’nın ulaşım sorunu imar planı ile çözülecek

Yalova’nın ulaşım sorunu imar planı ile çözülecek

Mudurnu ve Aliağa’nın imar planlarını şekillendiren İmpo İmar ekipleri şimdi de Yalova ve Kırklareli’nin imar planlarını hazırlayacak.

İmpo İmar ekipler, imar planlarına 2016 yılında da hız kesmiyor. Ekipler iki ayrı yerin imar planları için sahaya indi. 20 yılı aşkın süredir Türkiye'nin geleceğine şekil veren imar planlarını hazırlayan İmpo İmar'ın imza atacağı son imar planları arasında, 1995 yılında Bursa'dan ayrılarak şehir olan Yalova'nın Merkez ilçesi de bulunuyor.

İmpo İmar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Yalova Belediyesi'nin Yalova İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde imar planı ve revizyon hazırlanması işini İmpo İmar ekiplerinin üstlendiğini söyledi. 

Hüseyin Oflaz, yaklaşık 3 bin 300 hektarı ilgilendiren arazi çalışmalarının tamamlandığını belirtirken, imar planları hazırlanırken öncelikle kamu yararının ön planda tutulacağına dikkat çekti.

Hüseyin Oflaz, Yalova Merkez ilçesi imar planları ile ulaşım sorunlarının çözüme kavuşturulması, ilin gelecek 20 yılına yön verilmesi, turizm yatırımlarının yaşama geçirilmesi, bozulan sosyokültürel dokunun onarılmasının amaçlandığını açıkladı.

Vize Kırklareli'nde Yeni Planlar

İmpo İmar ekiplerinin hazırlayacağı planlar arasında Kırklareli ilinin Vize ilçesi planları da bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası A.Ş. ihalesi ile alınan iş çerçevesinde, İmpo İmar şirketi Vize ilçesinin ilave artı revizyon imar planlarını yapacak. Yaklaşık 3 bin 600 hektar alanın 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planları hazırlanacak. Ekipler, saha tespit çalışmaları için geçen hafta araziye çıktı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova’nın ulaşım sorunu imar planı ile çözülecek
  • 11.02.2016 10:03

Yalova’nın ulaşım sorunu imar planı ile çözülecek

Mudurnu ve Aliağa’nın imar planlarını şekillendiren İmpo İmar ekipleri şimdi de ...