maritbet girişmaritbet
Yabancıya konut satışında yeni hedef: 15 bin adet!

Yabancıya konut satışında yeni hedef: 15 bin adet!

Emlak Hakkında Herşey programının bugünkü konukları Varlıbaş CEO'su Erdinç Varlıbaş ve Hafele Türkiye CEO'su Hilmi Uytun oldu.

Kuzu Grup sponsorluğunda ekranlara gelen ve gayrimenkul uzmanı Yavuz Karaman'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Emlak Hakkında Herşey programında bugün döviz piyasasında yaşanan hareketlenme ele alındı. Lüks konut piyasası, yabancıya konut satışı gibi güncel konuların tartışıldığı program kapsamında önemli açıklamalar yapıldı. Ayrıca konutta balon konusu konuşuldu.     

 Ekonomi piyasasında dinamiklerin değişimi konut sektörünü nasıl etkiliyor? 

Konut sektörü için döviz artışının yan sanayi için maliyetleri artıracağından bunun konut sektörüne de etkisinin olabileceğini belirten Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman, üst segmentteki konutlarda yavaşlama yaşandığını ifade etti. 

Lüks konuta talep yavaşlıyor mu? 

Dövizdeki dalgalanmalarla birlikte konut sektörünün yine olumlu bir seyir izlediğini belirten Varlıbaş CEO'su Erdinç Varlıbaş, bu nedenle gündemde olan hareketlenmenin çok tedirgin etmediğini söyledi. Orta vadede olumlu yansıdığını belirten Varlıbaş, “Vatandaşın kafası karışmış durumda… Tüm finansal araçlardan öte, sabit, kalıcı ve somut bir yatırımdır. Bu durumda çok büyük bir endişe duymuyoruz. Nitekim bu 1 ay, ondan öncesi aydan çok farklı değildi. Burada teknik değerlendirmeden ziyade psikolojik değerlendirme yapabiliriz. Kafa karışıklığı ile birlikte işler biraz daha belirgin olunca daha netleşecektir. ‘Bekle-gör'den söz edebiliriz.” dedi.

Konut piyasası ile ilgili değerlendirme yapan Hafele Türkiye CEO'su Hilmi Uytun, Türkiye'de lüksün tanımının değiştiğini ve insanların beklentilerinin değiştiğini belirtti. Sektörün son müşterinin artan farkındalığının farkında olduğunu dile getiren Uytun, biraz sakinleşmenin ardından bu durumun ele alınabileceğini ifade etti.   

Konutta balon sorusu üzerine böyle bir durumun kesinlikle olmadığını söyleyen Hilmi Uytun şu açıklamayı yaptı: “Sektörün arkası çok pozitif. Devletin belki daha fazla destek olması lazım. Konut, birçok sanayi ürünüyle yapılıyor ve birbirini etkiliyor”

Yabancıya satış hareketlenecek!

Yabancıya konut satışıyla ilgili olarak açıklama yapan Yavuz Karaman, iç piyasanın daraldığı düşüncesine karşılık alternatiflerin düşünüldüğünü ifade etti. 

Yabancıya satış yapılmasıyla ilgili olarak sektör için bazı çalışmamalar yapılacağını söyleyen Karaman, “Aslında 15 bin konut, yaklaşık 15 milyar dolarlık bir satış hedefleniyor. Sektörün tanıtılmasıyla ilgili özel sektörün de desteğiyle bu konuda bir program yapılabilir. Sektör için önümüzdeki dönemde çok ciddi girişimler olabilir.” dedi. 

Hilmi Uytun ise yabancıya konut satışına yönelik olarak turizmle bağlantılı bir konuya değindi. Türkiye'de evi olan yabancıların turizmi de tetiklediğini belirtti. 

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!
  • 10.02.2022 10:50

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen ...

Hafele, Türkiye'deki hızlı büyümesini sürdürüyor!
  • 28.01.2022 13:08

Hafele, Türkiye'deki hızlı büyümesini sürdürüyor!

Türkiye ve dünya çapında mobilya ve mimari donanımlar alanında yenilikçi ürünler ...