maritbet girişmaritbet
'Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı'

'Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı'

APG İnşaat Yatırım tarafından 120 milyon liralık yatırımla Kartal'da hayata geçirilen 188 konutluk "Rotamavi" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

APG İnşaat Yatırım İcra Kurulu Başkanı Murat Kalsın, yabancıya konut satış rakamının artırılması gerektiğini belirterek, "Yabancıya satış döviz getiriyor. Bu yüzden ihracat sayılması hususunda sektörümüzün talebi var. Hükümet nezdinden birtakım reformlar yapılırsa satışlar artacaktır" dedi.

APG İnşaat Yatırım tarafından 120 milyon liralık yatırımla Kartal'da hayata geçirilen 188 konutluk "Rotamavi" projesi tanıtıldı.

Four Seasons Hotel'de düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan Kalsın, kesintisiz deniz ve adalar manzarasına sahip projenin E-5 Otoyolu'nun yakınında ve TEM-Samandıra Kartal bağlantı yolu üzerindeki konumu ile bölgenin en değerli noktasında yer aldığını söyledi.

Projenin bölgede estetik mimarisiyle öne çıktığını dile getiren Kalsın, Rotamavi'de 188 konut ve 5 ticari ünite yer aldığını, konutların metrekaresinin 3 bin 400 lira ile 4 bin lira arasında değiştiğini bildirdi.

Kalsın, projede dairelerin peşin fiyatlarının lansman dönemine özel 239 bin liradan başladığı bilgisini verirken, dairelerin 2017 Eylül'de teslim edileceğini, bir yılda yüzde 30'luk değer artışı beklediklerini anlattı.

Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan 4 tip daire seçeneği sunulduğunu aktaran Kalsın, tüm dairelerin denizi gördüğünü söyledi.

Kalsın, müşteriye cazip ödeme planları sunduklarını kaydederek, "36 ay vadeye faizsiz taksitlendirme imkanı veriyoruz. Ayrıca tarihi konut kampanyasına da dahil olduk. 120 aya kadar yüzde 0,70 faiz oranıyla kredilendirme fırsatı sunuyoruz" dedi.

Ön talep toplamaya başladıkları bilgisini veren Kalsın, şu ana kadar kısa süre içerisinde konutların yüzde 10'unun satıldığını, avantajlı fiyatların kısa süre daha devam edeceğini ifade etti.

"Nitelikli konuta talep devam ediyor"

Kalsın, Kartal bölgesinde konut projelerinin yoğun olduğunun hatırlatılması üzerine, bölgede çok sayıda projenin devam ettiğini söyledi.

Piyasada nitelikli konuta olan talebin devam ettiğini dile getiren Kalsın, Türkiye genelinde ve İstanbul'un bazı bölgelerinde ciddi bir yenilenme çalışması olduğunu aktardı.

Kalsın, "Kartal da gelişmekte olan bir bölge. Merkezi ilçeler gibi çok yoğun ve tarihi bölgelerin bulunduğu bir ilçe değil. Bu yüzden buranın yapılaşma imkanı hızlı ve pratik. Belediyemiz de çok yardımcı oluyor. Projemiz tüm hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye'de bu yılın 8 ayında ilk defa satılan konut sayısının 383 binin üzerinde olduğunu, bunların yüzde 18'ine denk gelen 69 bin 146 adedinin İstanbul'da satıldığını anlatan Kalsın, sıfır ve markalı konuta yönelik talebin sürdüğünün buradan da anlaşıldığını bildirdi.

"Yabancılara satış ihracat sayılmalı"

Kalsın, yılın ilk 8 ayında yabancılara Türkiye genelinde 11 bin 934 konut satıldığını belirterek, bunların yüzde 32,5'una denk gelen 3 bin 884'ünün İstanbul'da satışının gerçekleştiği bilgisini verdi.

Yabancılara satışın tüm sıkıntılara rağmen istenilen düzeyde olmasa da güzel gittiğini dile getiren Kalsın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok ülke istihbaratlarından kaynaklı ülkemizle ilgili bir algı operasyonu var. Tam tersi atağa geçecek şekilde bir PR çalışması yapılmalı. Bu noktada biz özel sektör olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hükümetimiz iş dünyası ile birlikte yurt dışında bütün ülkelere ziyaretler gerçekleştirerek doğruları anlatıyor ve Türkiye'nin güvenilir bir liman olduğunu belirtiyorlar. Bu yeterli değil. Uluslararası PR şirketleri ile belki de yerel şirketlerle iş birliği içinde bir algı oluşturmalıyız ve Türkiye'nin olumlu imajı için ciddi bir çalışma yapmalıyız."

Kalsın, halklar nezdinde Türkiye'ye yoğun bir teveccüh olduğunu İslam dünyasında, Körfez bölgesinde hatta Avrupa'da haklar nezdinde ülkenin itibarının olumlu olduğunu anlattı.

Yabancılara satışın artırılması için teşvik verilmesi gerektiğini vurgulayan Kalsın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yabancıya satış döviz getiriyor. Bu yüzden ihracat sayılması hususunda sektörümüzün talebi var. Birtakım ülkelerde bankacılık işlemleri noktasında sıkıntı yaşıyoruz İran gibi, Orta Doğu'daki bazı ülkeler gibi. Buralardan yatırımcılar kendi ülkelerindeki istikrarsızlık dolayısıyla buraya gelmek ve yatırım yapmak istiyor. Ama resmi satış konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Dolayısıyla bu noktada birtakım yeni regülasyonlar gerekiyor. Özel sektör zaten altyapısını tamamladı. Hükümet nezdinden birtakım reformlar yapılırsa satışlar artacaktır."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!
  • 10.02.2022 10:50

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen ...