maritbet girişmaritbet
"Yabancılara konut satışı 10 bin seviyesini aşacak"

"Yabancılara konut satışı 10 bin seviyesini aşacak"

Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman; "Yabancılara konut satışı yılın ikinci çeyreğinde 10 bin seviyelerini aşacaktır" dedi.

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, vatandaşlık için konut yatırım alt sınırının 250 bin dolara düşürülmesinin 2019 yılının ilk çeyreğinde de yabancılara konut satışında pozitif artış getirdiğini ifade etti. Barman, “Yabancıya konut satışının yılın ikinci çeyreğinde daha da artarak devam edeceğine inanıyoruz. 2019 yılının ilk çeyreğinde ulaşılan 9.618 adet konut satışı 10 bin seviyelerini aşacaktır.” dedi.

Barman, “Konut satış istatistiklerinde önemli bir kalemi içeren yabancıya satış, son 1 yıldan bu yana sürekli artış kaydediyor. Gayrimenkul alımında sağlanan vatandaşlık imkanı ve ilk uygulamadan sonra sürekli indirimle 250 bin dolara indirilen tutar ile, yabancıya konut satışı en iyi dönemini yaşıyor. Türkiye'den konut alımında sıralamanın başında, uzun süredir lider olan Irak vatandaşları yer alıyor.”

Bugün başta Körfez ülkeleri olmak üzere Türkiye'nin Ortadoğu'da bilenen en büyük konut markalarından biri haline gelen Beyttürk, Yalova ve çevresinde gayrimenkul projeleri üreterek Irak, Ürdün, Suriye, Dubai, BAE, Katar, Bahreyn veya Lübnan gibi çok sayıda körfez ülkesi tarafından konut alımında tercih ediliyor.

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “Konut satışında belli bir limitin üzerinde gayrimenkul satın alan yabancılara TC vatandaşlığı verilmesinin ve daha sonra vatandaşlık sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesinin gayrimenkul sektörüne yaptığı dopingin artarak devam ettiğini 2019 yılının ilk çeyrek verilerinde görmüş olduk. Verilere göre, Türkiye'den konut alımında sıralamanın başında, uzun süredir lider olan Irak vatandaşları yer alıyor. Irak vatandaşlarını sırasıyla; İran, Rusya, Afganistan ve Suudi Arabistan vatandaşları takip ediyor.

Barman: “Körfez Ülkeleri Türkiye ile Ticaret ve Yatırım Yapmak İçin Çok İstekli”

Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman: “Arap dünyasında, Türkiye ile ticaret ve yatırım alanlarında iş birliği yapmak için büyük istek var. Arap Birliği ile ekonomik ilişkilerini en üst düzeye çıkarması Türkiye'nin lehine olacaktır. Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacmi son 14 yılda 5'e katlandı. 2003 yılında 9 milyar dolar olan körfez ile ticaretimiz, bugün itibarıyla 56 milyar dolara çıktı. Bu rakamın 2019 yılında 70 milyar dolar olacağı öngörülüyor.” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz