maritbet girişmaritbet
Yabancı yatırımcı ile ofiste 'Win-Win' dönemi!

Yabancı yatırımcı ile ofiste 'Win-Win' dönemi!

İnşaatın önemli aktörlerine göre, yabancı yatırımcıya oturum izni özellikle ofis yatırımının yıldızını daha da parlatacak.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, ülkemizde kuracakları iş yerlerinde, belli sayıda istihdam oluşturan yabancı yatırımcıya, oturma izni ve vatandaşlık hakkı verilmesi için hazırlık yapıldığını açıklaması, inşaat sektöründe olumlu karşılandı.

Türkiye'de yatırımcının birikimini genellikle konuta yatırdığını anımsatan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, daha kısa sürede daha karlı yatırım isteyenlerin ise yeni nesil ofis projelerine yönelmesi gerektiğini vurguladı. 

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda kentte ofis projelerinin birbiri ardına inşa edildiğinin altını çizen Bezci, “İş dünyası, yeni nesil ofislerin getirdiği avantajların farkına vardı. Hem prestij hem de kazanç getirisiyle son yıllarda hayata geçirilen ofis projeleri, iş sahiplerinin olduğu kadar yatırımcının da dikkatini çekiyor. Merkezi yurt dışında olan ve Türkiye'de de çalışmalarını sürdüren yabancılar da yeni inşa edilen ofis projelerini yakından takip ediyor. Ankara'da hayata geçirdiğimiz Besa Kule İş Merkezi'nde yakından gözlemlediğimiz yabancı yatırımcı ilgisi çok sayıda ofis projesinin üzerinde” dedi.

Hükümetin üzerinde çalıştığı yabancı yatırımcıya yönelik düzenlemenin de ofis projelerinin kazancını artıracağını ifade eden Bezci, şunları söyledi:

“Kuracağı iş yerlerinde istihdam oluşturan yabancı yatırımcıya verilmesi planlanan oturma izni ve vatandaşlık hakkının inşaat sektörüne ciddi getirisi olacak. Şu an çok sayıda ofis projesi hayata geçirildiğini görüyoruz. Tanınacak haklar sonrası ülkemize ilgisi daha da artacak yabancı yatırımcı ofis piyasasına da can verecek. Ofislerin prestiji artacak, iş merkezleri yabancıların çalışma sistemlerini de yakından inceleme olanağı bulacak. Yabancılar Türkiye'ye geldikçe yatırım yaptıkça ekonomimizde önemli gelişmeler kaydedilecek. Yabancıların oluşturacakları iş alanları ile istihdam da sağlanacak. Özetle, söz konusu düzenleme ile herkesin kazanacağı bir döneme girilecek.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’deki yabancı yatırımının %17,7’si vatandaşlık hakkı için!
  • 23.05.2022 16:26

Türkiye’deki yabancı yatırımının %17,7’si vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, 2022 ilk üç aylık dönem itibariyle yabancılar ...

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı
  • 21.05.2022 16:06

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli konut projeleri ü ...

Yabancı yatırımcı artık evi dövizle alacak!
  • 07.01.2022 17:11

Yabancı yatırımcı artık evi dövizle alacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; yabancı uyruklu kişilerin bazı şartları ...

"Dövizdeki köpüğün adresi lüks konut olacak"
  • 27.11.2021 14:08

"Dövizdeki köpüğün adresi lüks konut olacak"

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Dövizdeki manipülatif hareket sebebi ...

Yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul, Antalya ve Ankara!
  • 22.11.2021 16:20

Yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul, Antalya ve Ankara!

2021 yılı ilk dokuz aylık dönemde Türkiye’deki yabancı yatırımının yüzde 23,6’sı ...