maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu” Su dağıtımı başlayacak”

Veysel Eroğlu” Su dağıtımı başlayacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eresin Otel'de düzenlenen 'Uluslararası Su Birliği 3. Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansı'na katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eresin Otel'de düzenlenen 'Uluslararası Su Birliği 3. Eski Medeniyetlerde Su ve Atıksu Teknolojileri Konferansı'na katıldı. Konferansta konuşma yapan Bakan Eroğlu, Avrupa yakasının içme suyu ihtiyacını karşılayacak Melen projesi hakkında bilgi verdi. 185 kilometre uzunluğundaki su hattında, boğazın altından geçen tünel inşaatının sona erdiğini belirten Eroğlu, "185 kilometre öteden dev borularla içme suyu getiriyoruz. Dünyada ilk defa biz boğazın altından bir tünel açarak büyük Melen suyunu Avrupa yakasına taşıyoruz. Tünel bitti, bu sene dağıtım başlayacak." diye konuştu.

İstanbul'da içme suyu ve atık su alanında çok önemli yatırımların yapıldığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, "İstanbul'da su kaçağı yüzde 65'ti. Biz ilk önce bütün şebekeyi yeniledik. Dev isale hatları. Modern isale hatları yaptık. Su sıkıntısı yok. Avrupa'nın en kaliteli suyu İstanbul'da akıyor." şeklinde konuştu.

İstanbul'da, vatandaşların yüzde 99'unun suyunu temin ettiklerini anlatan Bakan Eroğlu, 2060 yılına kadar su ihtiyacının karşılandığını dile getirdi. 81 vilayetle ilgili eylem planı yaptıklarını aktaran Bakan Eroğlu, "Plan yapılmadan bir işi başarmak mümkün değildir. Biz de 81 vilayetimizle ilgili eylem planı hazırladık. Şu ana kadar ihtiyacı olan 47 şehrimizin eylem planını tamamladık. İzmir'in, Diyarbakır'ın, Şanlıurfa'nın içme suyu problemini kökünden çözdük. Bir şehre su getirmenin maliyetini hesap ettiğimiz zaman susuzluğun faturasından daha düşük. İstanbul'da su yokken herkes apartmanın altına depo yapıyordu. Hesap ettim o zaman 800 bin apartman vardı. 500 bini depo yapsa 10 milyar lira yapıyordu. İstanbul'un atık su meselesini 3 milyar liraya çözdük. Birtakım salgın hastalıklar bu işin ilave faturası." ifadelerini kullandı.

Dünya Su Günü'nde, su ve gıda güvenliğinin konuşulduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Gelin hep birlikte bir su fonu ve gıda fonu oluşturalım. Afrika'daki insanları düşünmek boynumuzun borcu değil mi? 935 bin kişiye Nijer'den Somali'ye kadar su götürdük. Zengin insanlar buna katkı sunsa Afrika'da aç ve susuz insan kalmaz." dedi.

(CİHAN)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

150 yıllık köy taşınıyor
  • 23.04.2018 14:07

150 yıllık köy taşınıyor

İstanbul'un içme suyu ihtiyacının Melen Çayı’ndan karşılanmasını amaçlayan Türki ...

Melen Projesi Temmuz 2012'de faaliyete geçiyor!
  • 15.06.2012 17:45

Melen Projesi Temmuz 2012'de faaliyete geçiyor!

Melen Projesi, Recep Tayyip Erdoğan tarafından Temmuz 2012'de açılacak ...

İstanbul için susuzluk uyarısı!
  • 10.09.2020 09:45

İstanbul için susuzluk uyarısı!

İstanbul’daki barajlar kuraklık nedeniyle son 10 yıllık sürecin en kötü ikinci d ...