maritbet girişmaritbet
Varyap’tan Bodrum’a hem otel hem de residans

Varyap’tan Bodrum’a hem otel hem de residans

Varyap Meridian ve Metropol İstanbul projeleriyle bilinen Varyap, rotayı Bodrum’a çevirdi. CEO Erdinç Varlıbaş, Yalıkavak’taki otel projesini anlattı.

İnşaat sektörünün öncü isimlerinden Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, “Ufku görmek; yenilikçi stratejiler kullanırken riski doğru yönetmek” konuları ile Aon Risk'li Sohbetler'in Aralık ayı konuğu oldu. Yeşil bina konseptinden modern ve sıradışı tasarımlara, çocuk odaklı pazarlama stratejilerinden uluslararası yatırımlara pek çok konuda başarıyla yürüttükleri projeleri ile adından söz ettiren CEO Erdinç Varlıbaş, Emlaktasondakika.com'a sektöre dair önemli açıklamalarda bulundu. 

‘TÜRKİYE'NİN DİNAMİKLERİ TALEBİ SÜREKLİ BESLER'

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımını değerlendiren Varlıbaş, “Bu durumun orta vadede Türk inşaat sektörüne olumlu bir etkisi olur. Piyasalar şu anda hızlı bir reaksiyon göstermese de bunu dolarda bir artışa sebep olacağını düşünüyoruz. Önemli olan bu artışın konut kredilerindeki artışı tetiklememesi. Artış, konut alıcılarını biraz yoracak bir ortam oluşturur. Türkiye'nin kendi dinamiklerinin talebi sürekli besler halde. Onun için bir risk görmüyorum” dedi.

‘METROPOL İSTANBUL, 2016'DA TAMAMLANACAK'

Metropol İstanbul projesinin 2016 yılında tamamlanacağını söyleyen Varlıbaş, “Sektörün en önemli projelerinden biri. İçerisinde Avrupa'nın ve Türkiye'nin en yüksek binası aynı zamanda da alışveriş merkezlerinden biri var. Ve finans merkezinin sınırları içinde yer alıyor” diye konuştu.

ÜST GELİR GRUBUNA 25 MALİKANE 

2015 yılı içinde Meridyen projesini tamamladıklarını söyleyen işadamı, Bodrum'da iki yeni projeye başladıklarının müjdesini verdi. Bunlardan bir tanesinin üst gelir grubuna yönelik 25 malikaneden oluşan konsept bir proje olduğunu belirten Varlıbaş, “Satışlar ve inşaat başladı. Evler 2016 Aralık'ta teslim edilecek. Sezonun kısa oluşu bizi daha da hızlı inşaat yapmaya itiyor. İkincisi ise Bodrum Yalıkavak'ta denize sıfır bir arsada bir otel ve bu otelle birlikte residanslardan oluşan bir proje. 100'e yakın residans ve 150 odadan oluşan bir proje. Bu otel projesine büyük hassasiyet gösteriyoruz. Çünkü bizim bu alandaki ilk yatırımımız. Dünyanın en büyük işletmecileriyle görüşme halindeyiz. 3 işletmeci burada yer almak için hazır. Son görüşmeleri yapıyoruz. 2016'nın ilk çeyreğinde bir lansmanla otelimizin markasını ve projemizi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

‘TÜRKİYE'DE İLK KEZ 1+1 DAİRE YAPTIK'

 “Sektöre öncülük eden bir şirket olarak başarının sırrını yapılmamışı gerçekleştirmek ya da var olan işlerin en farklısını yapmak olarak görüyoruz” diyen Varlıbaş, “Uphill Court Ataşehir projesinde Türkiye'de ilk kez 1+1 daire yaptık. Bu büyük riskti. Ama başarılı olduk. Türkiye'nin ilk yeşil binasını da Varyap Meridian projesiyle inşa ettik” dedi.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Varyap, Bodrum’u fethedecek!
  • 21.12.2015 15:14

Varyap, Bodrum’u fethedecek!

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri Varyap Metropol İstanbul projesini 2016’ ...

Bu röportaj başka yerde yok!
  • 25.09.2014 15:42

Bu röportaj başka yerde yok!

Varyap Meridian projesinin mimarlık ofisi RMJM'nin direktörü Neil van der Veen, ...

Daha ne kadar lüks olur demeyin! İnanılmaz...
  • 02.08.2014 16:17

Daha ne kadar lüks olur demeyin! İnanılmaz...

Varyap Elements projesinin lüks detayları yayında. Tanıtım filmi emlaktasondakik ...

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!
  • 27.02.2013 17:29

Varyap Meridian'ın helikopter görüntüsü için tıklayın!

Varyap Meridian projesinin helikopter görüntüleri emlaktasondakika.com farkıyla ...

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!
  • 17.12.2012 17:11

Metin Gürşen, Varyap Meridian'ı anlatıyor!

Varyap Meridian Tesis Yönetim Müdürü Metin Gürşen, projenin yönetim detaylarını ...

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!
  • 14.11.2012 16:52

Havadan Varyap Meridian projesine bakın!

Varyap tarafından hayata geçirilen Varyap Meridian projesi farklı mimarisi ve üz ...