maritbet girişmaritbet
Varyap’ın öğrenci yurdunu ziyaret etti

Varyap’ın öğrenci yurdunu ziyaret etti

Yeniden inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu hakkında bilgi veren Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, projenin 2013 Mayıs ayında teslim edileceğini söyledi

Yeniden inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu hakkında bilgi veren Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, projenin 2013 Mayıs ayında teslim edileceğini söyledi 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Varyap'ın Zeytinburnu'nda yeniden inşa ettiği Atatürk Öğrenci Yurdu'nun şantiyesini ziyaret ederek, inşaatın seyri hakkında bilgi aldı. Hızla devam eden çalışmaları yerinde izleyen Mutlu, 2013 Mayıs ayında projenin teslim edilerek yeni eğitim – öğretim yılına hazır hale gelmesi gerektiğini belirtti.

2013 Mayıs ayında tamamlanacak öğrenci yurdunda 3500 öğrenci barınacak

Zeytinburnu'nda yer alan eski Atatürk Öğrenci Yurdu'nun yıkılarak, modern ve nitelikli bir şekilde yeniden inşa edilmesi ile ilgili olarak Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş şunları söyledi:  “2011 Eylül ayında başladığımız öğrenci yurdu projemiz tüm hızıyla devam ediyor. 110 bin metrekare inşaat alanı üzerine 3'ü kız, 2'si erkek öğrenciler için olmak üzere toplam 5 bloktan oluşan modern, depreme dayanıklı bir öğrenci yurdu inşa ediyoruz.  2013 Mayıs ayında tamamlanacak projede 3500 öğrenci barınabilecek.” Varlıbaş sözlerine şöyle devam etti:

“Proje inşaatına öncelikle eski binaların yıkımı ile işe başladık, ardından hafriyat işlemlerini tamamladık. Dolgu işlemlerini yaptık ve beton çalışmalarıyla devam ediyoruz. Projede 35 kişilik uzman teknik kadro ve 190 işçi büyük bir titizlikle çalışıyor, ilerleyen zamanda işçi sayımız 4 katına çıkacak.”

Varyap güvencesi ile depreme dayanıklı, modern ve nitelikli bir öğrenci yurdu

Yeniden inşa edilen öğrenci yurdunun en önemli özelliklerinden biri depreme dayanıklı bir yapı olması. Öğrenciler için her türlü ayrıntının düşünüldüğü projede odalar 3 kişilik olarak tasarlandı. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise tek kişilik odalar yer alacak.

Taahhüt projelerinde de çok önemli deneyime sahip olan Varyap, Trabzon Belediye Hizmet Binası, İstanbul Çağlayan'da Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı, İstanbul Seyrantepe Spor Kompleksi, Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası projelerini tamamlamış olup, Tekirdağ Ceza İnfaz Kampüsü inşaatına da devam ediyor.

Yorum Yaz