maritbet girişmaritbet
Varyap imzasıyla..

Varyap imzasıyla..

Varyap’ın inşa ettiği Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı…

Varyap'ın inşa ettiği Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı…

Varyap tarafından, Ankara-Eskişehir yolu üzerinde, 72 bin 500 m2'lik kapalı alan üzerinde inşa edilen Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla bugün gerçekleşen bir törenle hizmete açıldı.

Varyap, 14 Aralık 2009 tarihinde inşasına başladığı Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, öngörülen tarihten erken teslim edildi. Devlet erkanının tam katılım gösterdiği Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası'nın açılışında, Varyap'ı, Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Genel Müdür M. Erdinç Varlıbaş temsil etti. Törende, Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'a Danıştay Hizmet Binası'ndaki hizmetlerinden ötürü Teşekkür Plaketi verildi.

Varyap olarak 14 Aralık 2009 tarihinde inşasına başladıkları ve taahhüt alanında gerçekleştirdikleri önemli projelerinden birisi olan Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası'nı, öngörülen tarihten erken tamamlamaktan ve Türk yargı sistemine teslim etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde olduğu gibi, Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası'nın inşasında da büyük bir hızla ilerledik ve iki yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Binanın tasarımında, çevreci donanımının yanı sıra konforlu çalışma ortamı yaratılmasına büyük özen gösterdik” dedi.

Genel kurul salonu dairesel formda tasarlandı

Üç duruşma salonu, genel kurul salonu, 600 kişi kapasiteli, 1.600 m2'lik konferans salonunun yer aldığı Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası'nda, kurumun yönetimi için en önemli karar organı olan genel kurulun toplanacağı salon, dairesel formda planlandı ve 150 kişinin masa düzeninde oturacağı çalışma ortamı sağlandı. Kürsü ile olan görsel ilişkinin güçlendirilmesi için, zemini basamaklı olarak tasarlanan salon, ayrıca sergi, tören, açılış ve kokteyl etkinliklerinin yapılmasına imkan verecek özelliklerle donatıldı.

Bina, insanlara pozitif enerji veren, adalet dağıtan, şeffaf ve az katlı olarak tasarlandı. Bütün birimler arasında, bina içerisinden bağlantıların olduğu Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, başkanlık bloğu, genel kurul salonu, kreş, sağlık birimi, spor salonu gibi sosyal tesislerden oluşuyor. 

Çevreci ve akıllı bina özellikleriyle öne çıkıyor

Varyap'ın, modern mimari ve altyapı ile inşa ettiği Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, çevreci ve akıllı bina özellikleriyle öne çıkıyor. 22 asansörün işleyeceği binanın yönleri, güneş enerjisinden maksimum yararlanılacak şekilde konumlandırıldı. Su kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla da binada, yağmur sularının sarnıçlarda depolanarak bahçe sulamasında kullanılması ve bu yolla su tasarrufuna yönelik bir altyapı oluşturuldu.

Ülkemizin, taahhüt projelerinde deneyimli firmalarından birisi olan Varyap, yakın geçmişte; İstanbul Çağlayan'da Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı ve İstanbul Seyrantepe Spor Kompleksi projelerini gerçekleştirmişti. Konut projelerinde ise Dünyanın En İyi Mimari Projesi seçilen Varyap Meridian ve Doğu Ataşehir'de yeni kurulacak Finans Merkezi sınırları içerisinde yer alan, dünya gayrimenkul piyasasının ilgisini üzerinde toplayan Metropol İstanbul karma projelerini hayata geçiriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Varlıbaş, inşaat sektörünü değerlendiriyor!
  • 16.08.2012 14:18

Süleyman Varlıbaş, inşaat sektörünü değerlendiriyor!

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, inşaat sektörünün son durumunu, ...

Varlıbaş, Varyap projelerini değerlendiriyor
  • 23.04.2012 17:40

Varlıbaş, Varyap projelerini değerlendiriyor

Varyap İcra Kurulu Başkanı Erdinç Varlıbaş, Varyap markasını ve projelerini anla ...

Varyap, 2 milyar liralık 4 yeni proje inşa edecek!
  • 25.08.2017 14:40

Varyap, 2 milyar liralık 4 yeni proje inşa edecek!

Varyap, İstanbul, İzmir ve Bodrum'da iki adet olmak üzere 2 milyar lira büyüklüğ ...

Tanzanyalı Heyet Varyap projelerini ziyaret etti
  • 22.11.2013 16:56

Tanzanyalı Heyet Varyap projelerini ziyaret etti

Varyap Meridian başta olmak üzere Türk ve dünya inşaat sektöründe örnek projeler ...

Varyap'tan 1 milyar dolarlık halka arz!
  • 12.05.2012 15:28

Varyap'tan 1 milyar dolarlık halka arz!

Türkiye’de hayata geçirdiği konut projeleriyle dünya çapında ses getiren Varyap, ...

Varyap imzasıyla..
  • 05.04.2012 14:41

Varyap imzasıyla..

Varyap’ın inşa ettiği Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Gül ve Ba ...