maritbet girişmaritbet
Varlık Fonu, İstanbul Finans Merkezi'ne ortak oluyor

Varlık Fonu, İstanbul Finans Merkezi'ne ortak oluyor

2018 yılından bu yana teslimi ertelenen Finans Merkezi'nden 3 inşaatçı çekildi. Türkiye Varlık Fonu 1.67 milyar TL karşılığı projeye ortak oldu.

İstanbul Finans Merkezi projesinin bir türlü beklendiği şekilde ilerlememesi üzerine Türkiye Varlık Fonu devreye girdi. Varlık Fonu, projenin yüklenicileri arasındaki üç şirket olan Ağaoğlu, İntaş ve YDA'nın yüzde 35'lik alana tekabül eden kısmında bugüne kadar yaptığı masrafları tazmin ederek haklarının tamamını devraldı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) önce 2018, sonra 2020 ve son olarak 2022 yılına ertelenen Finans Merkezi projesinin hızlandırılarak bitirilmesi için düğmeye bastı. 

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, "TVF olarak 1,3 milyon metrekarelik kullanılabilir alanı olan İstanbul Finans Merkezi projesinin yaklaşık 465 bin metrekarelik kısmını proje, hafriyat, arsa bedelleri ve bugüne kadar tamamlanan inşaat maliyetleri dahil olmak üzere 1.67 milyar TL karşılığında devralacağız" dedi.

Türkiye Varlık Fonu, 3 firma ile görüşerek şu ana kadar yapılan işlerin her birinin maliyetini ödedi. Ellerindeki tüm payı ödeyerek Ağaoğlu, YDA ve İntaş'ı devreden çıkarmış oldu. 

TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, "İnşaatların bir an önce başlaması için Emlak Konut GYO ile birlikte ihale düzenleyeceğiz. En geç Kasım ayında vinçler çalışmaya başlayacak" dedi. Sektör kaynaklarından gelen bilgiler ise Türkiye Varlık Fonu'nun İFM'nin tamamını devralacağını iddia ediyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz