maritbet girişmaritbet
Uzmanlar deprem teminatlı konut sigortası öneriyor

Uzmanlar deprem teminatlı konut sigortası öneriyor

Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Zorunlu Deprem Sigortası’na (ZDS) olan talepte büyük bir artış yaşanıyor.

MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Servis Yöneticisi Müge Büyükkarakaş, konut binalarını ve içindeki eşyaları tam olarak güvence altına almak için; ZDS ile birlikte deprem teminatı eklenen konut sigortası yaptırılmasını tavsiye ediyor.

İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ve takip eden günlerdeki artçı sarsıntılar, milyonlarca kişiyi deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleştirdi. Depremin hemen ardından konutlarını sigortalatmak isteyenler Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve yetkili sigorta acentelerinin kapılarını çaldı. Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) hakkında talepleri karşılamak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini dile getiren MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Servis Yöneticisi Müge Büyükkarakaş, konut binalarını ve içindeki eşyaları tam olarak güvence altına almak için ZDS ile birlikte konut sigortası yaptırılması gerektiğine dikkat çekti.

Müge Büyükkarakaş: Konut sigortasına deprem teminatı eklenmeli

Zorunlu Deprem Sigortası ile konut sigortası arasındaki farkın yeterli düzeyde bilinmediğini söyleyen Büyükkarakaş, “Zorunlu Deprem Sigortası ile binanızda, depremin ve deprem sonucu meydana gelebilecek yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararlar, poliçenizde belirtilmiş limitler dâhilinde teminat altındadır. Bunların dışında kalan tüm teminatlarda oluşan riskleri minimuma indirmek için, deprem teminatı eklenmiş konut sigortalarının tercih edilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

MAPFRE Sigorta'nın konut ürünü olan Konutlar İçin Çağdaş Güvence Sigortası'nın yangın, hırsızlık ve daha pek çok olumsuz durumu teminat kapsamına aldığını belirten Müge Büyükkarakaş, ZDS ile konut sigortasının birlikte yapılmasının konutları tam olarak güvence altına aldığını ifade etti.

“Deprem teminatı, bina ve eşya teminatı olarak ayrılıyor”

Konut sigortasına eklenen deprem teminatının, bina ve eşya olmak üzere iki gruba ayrıldığının altını çizen Müge Büyükkarakaş, “Bina teminatı, deprem kaynaklı olarak binada oluşan yıkılma ya da kısmi hasarın tazmini için kullanılır ve Zorunlu Deprem Sigortası ile bütünleşik çalışan bir teminattır. Hasar anında öncelikle ZDS'nin limitleri doğrultusunda hasar ödemesi gerçekleşir, kalan tutar konut poliçesinin deprem teminat limitleri çerçevesinde karşılanır. ZDS poliçesi olmayan konutlarda bina teminatı kullanılamaz. Eşya teminatı ise herhangi başka bir poliçeye bağımlı değildir. Depremden kaynaklı evin içinde eşyalara gelen zarar poliçe limitleri çerçevesinde karşılanır” diye konuştu.

Günlük 1 TL'den başlayan fiyatlarla konut sigortası

Konut sigortası priminin; binanın yapı tarzı, brüt metrekaresi, kullanım şekli, yapının bulunduğu il ve ilçeye bağlı olarak değişiklik gösterdiğini hatırlatan Büyükkarakaş, MAPFRE Sigorta olarak günlük 1 TL'den başlayan avantajlı fiyatlar ile konut sigortası yaptıklarının altını çizdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz