maritbet girişmaritbet
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu için imzalar atılıyor

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu için imzalar atılıyor

Doğuş Grubu şirketlerinden Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş., 15 Eylül 2011 tarihinde kazandığı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri ihalesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü ile birlikte bir imza töreni gerçekleştirecek

Doğuş Grubu şirketlerinden Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş., 15 Eylül 2011 tarihinde kazandığı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri ihalesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü ile birlikte bir imza töreni gerçekleştirecek.

5 Nisan 2012 Perşembe günü, saat 13:30'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek törende imzalar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş huzurunda, Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Adem Baştürk tarafından atılacak.

Doğuş İnşaat'ın kazandığı 564 milyon euro ihale bedelli, 17.5 km uzunluğundaki metro hattının yapım süresi 38 ay ve bakım süresi de 24 aydır. Proje tamamlandığında, Olimpiyat Stadı'na ulaşımın Ümraniye'den 64 dakika ve Çekmeköy'den de 78 dakikada olması hedefleniyor. Metro hattı üzerindeki duraklar; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkilap, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konut, ve Çekmeköy olacak.

Mega proje yaklaşımı ile hem kendi ülkesinde hem de uluslararası piyasada üstlendiği altyapı ve üstyapı projeleriyle Doğuş İnşaat, sektörün öncü şirketlerinden biridir. En saygın yapım şirketleri arasında yer alan Doğuş İnşaat, kuruluşu olan 1950 yılından bugüne kadar 12 milyar doları aşan 170 projeyi tamamlamıştır.

Yapmış olduğu işler arasında, ana hatlarıyla, 20 adet baraj ve hidroelektrik santralı, 415 km'si otoyol olmak üzere 1150 km yol yapımı, 2.000.000 m2 bina yapımı, altyapı işleri, toplam 35.000 m köprü, viyadük ve alt üst geçitler, 96.000 m'den daha fazla tüneller, limanlar, marinalar, sulama projeleri, kanalizasyon sistemleri, ofis binaları, alışveriş ve yaşam merkezleri, konut ve endüstriyel binalar sayılabilir.

Bugün Doğuş'un içinde yer aldığı projelerin toplam tutarı 4,5 milyar doları bulmakta olup, bu rakam içinde Doğuş'un payına düşen miktar 3,5 milyar dolardır. Doğuş, dünya çapında da aktif inşaat çalışmalarını yürüten şirketlerin katılımıyla kurduğu ortak girişim veya konsorsiyumlarla Türkiye'de çeşitli raylı toplu taşıma sistemleri projelerinin yapımında yer almaktadır.

Yurtiçinde İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm getirecek olan önemli metro projelerinden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik işleri ihalesi çok yakın zamanda kazanılan yeni bir projedir. Ayrıca, Boyabat Barajı ve HES İnşaatı ile Artvin Barajı ve HES Projesi Doğuş İnşaat tarafından yapımına devam edilen çok önemli projelerdir.

Yapımı devam eden; Ukrayna'da Boryspil Uluslararası Havaalanı Geliştirme Projesi, Bulgaristan'da Sofya Metrosu Genişletme Projesi LOT 1 işleri ve 2011 yılı başında Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle geçici olarak durdurulan Sirte Üniversitesi Kompleksi 1. Kısım inşaatı uluslararası piyasada göze çarpan işlerimiz arasındadır.

Doğuş İnşaat “Yaşam, mal varlığı ve çevre koruma”ile risk yönetimi konularında hizmet veren Lloyd's Register Quality Assurance tarafından belgelenmiştir. Belgelendirme firması Doğuş İnşaat için ISO 9001:2008 Kalite, OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği, ve ISO 14001:2004 Çevre Yönetimi sertifikalarını düzenlemiştir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğuş İnşaat ve Workindo.com'dan iş birliği!
  • 23.03.2021 09:28

Doğuş İnşaat ve Workindo.com'dan iş birliği!

Yerli girişim Workindo.com, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna’da gerçekleştireceği köprü i ...

Doğuş İnşaat, Ukrayna'da Kremençuk Köprüsü'nü yapacak
  • 06.02.2021 09:09

Doğuş İnşaat, Ukrayna'da Kremençuk Köprüsü'nü yapacak

Ukrayna'nın önemli projelerinden olan ve Kremençuk şehrinde yapılacak köprünün i ...

ALG Constructions mega proje için imza attı
  • 03.09.2020 14:20

ALG Constructions mega proje için imza attı

ALG Constructions imzasıyla hayata geçirilecek olan mega projede AVM, 5 yıldızlı ...

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2. etabı açıldı
  • 22.10.2018 09:52

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2. etabı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe metro ...

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı başlıyor
  • 21.05.2016 16:47

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı başlıyor

Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 26-28 Mayıs 2016 tarihlerinde ANKARA Congres ...

İstanbul suyuna mega proje freni!
  • 22.03.2015 09:26

İstanbul suyuna mega proje freni!

3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projeler iklimi bile değişti ...