maritbet girişmaritbet
Uptown İncek minik mimarlarından pastadan kule yapan birinci oldu

Uptown İncek minik mimarlarından pastadan kule yapan birinci oldu

Yüzlerce resmin değerlendirmeye alındığı yarışmada 4-9 yaş grubu çocukların birbirinden başarılı çalışmaları ilgiyle izlendi

Başkent'in göl ve orman manzaralı projesi Uptown İncek Konut Projesi tarafından düzenlenen "Minik Mimarlar Hayallerindeki Evi Çiziyor" ödüllü resim yarışmasında başarı ödülünü pastadan kule yapan Bilkent İlköğretim Okulu öğrencisi Ceyda Keskinsoy elde etti. Çocuklar için Kiddytown adı altında özel yerleşke inşa edilen Uptown İncek'te 4-9 yaş grubu çocukların bir konutta ne beklediğinden yola çıkan proje ortakları, resim yarışması düzenlemeye karar verdi. "Minik Mimarlar Hayallerindeki Evi Çiziyor" adı altında başlatılan yarışmaya çok sayıda okuldan yüzlerce eser geldi. Klasikleşen dağ, nehir manzaralı tek katlı evler yerine her biri birbirinden farklı kompozisyonda, kreatif resimlerle karşılaşan jürinin saatler süren taramasından sonra dereceye giren eserlerin sahipleri ile katılımcılara yönelik ödül töreni düzenlendi. Uptown İncek Konut projesi satış ofisini tıklım tıklım dolduran çocuklar ve ailelerin heyecanlı bekleyişinin ardından şampiyonluğa, hayalini pastalardan kurulmuş konut kulesi süsleyen Bilkent İlköğretim Okulu öğrencisi Ceyda Keskinsoy ulaştı.  Annesi Gülşen Keskinsoy'un ifadesine göre dolaplarında elbiseden çok boyama kalemleri bulunan Ceyda, en sevdiği iki şey olan pasta ve resimi birleştirerek "pasta kule" adlı eseri ortaya çıkarmış. Ceyda'nın kazandığı tablet bilgisayar ise ailede tebessümle karşılandı. Çünkü, Ceyda aylardır tablet bilgisayar istemesine karşın ailesi derslerini olumsuz yönde etkileyeceği endişesi ile bu isteğini geri çevirmişti. Baba Suat Keskinsoy, kızının kazandığı ödülü "demek ki isteğine kendi emeği ile sahip olacakmış" diye yorumladı. Yarışmada diğer şampiyonları ise Doğa Koleji öğrencisi Yiğit Kaan Yazıcı ile Özel Nesibe Aydın İlköğretim Okulu öğrencisi Nilsu Begüm Tunç oldu. Yiğit bisiklet, Nilsu ise  scooter ile ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini veren LEMA Grup ortaklarından Emre Katırcı, Uptown İncek projesini kurgularken herkes için bir yaşam alanı oluşturmayı hayal ettiklerini kaydetti.
Katırcı, şunları söyledi:
“Biz bu projeyi kurgularken insanların ortak paylaşımları olsun istiyorduk. Bu hayalle çıktığımız yolda çocukların da hayalleri olduğunu çok iyi bildiğimiz için, hayallerindeki evleri bizimle paylaşmalarını istedik. Büyük başarılar bir hayalle başlıyor. Gördüğümüz resimler, hayallerin ne kadar güçlü olduğunu bize ispat etti. Böyle bir projeyi hayata geçirmekle ne kadar doğru bir şey yaptığımızı daha iyi anladık.”
“Çevreye duyarlı, teknolojiyi takip eden nesil”
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Doğan da, bugüne kadar çocuklarla ilgili çok sayıda etkinliğe katıldığını, tamamen çocukların hayal gücünü ortaya çıkarmaya yönelik Uptown'da düzenlenen organizasyonun kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Proje mimarlarını sanatla çocukları buluşturma fikrinden dolayı takdir ettiğini anlatan Doğan, yarışmaya gönderilen eserleri değerlendirirken zorlandıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
“Resimlerin hepsi birbirinden değerli. Ama bu eserler bize gelecek adına bazı ipuçları da verdi. Çünkü eserlerin neredeyse tamamında doğa vurgusu dikkati çekiyor. Yani aslında çocuklar doğanın kıymetini ve insan hayatındaki önemini biliyor. Öte yandan enerji ihtiyacını kendi bünyesinde karşılayabilen enerji binası tasarlayan öğrenciler de bu yarışmada yer aldı. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda yeni neslin çevreye duyarlı, teknolojiyi takip eden bir özelliği olacağını gözlemleyebiliyoruz.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uptown İncek Konutları örnek dairesi
  • 16.01.2014 09:06

Uptown İncek Konutları örnek dairesi

Ankara’nın göl ve orman manzaralı projesi olarak dikkati çeken Uptown İncek Konu ...

Uptown İncek Konutları proje galerisi
  • 15.01.2014 17:45

Uptown İncek Konutları proje galerisi

Ankara’nın göl ve orman manzaralı projesi olarak dikkati çeken Uptown İncek Konu ...

Türk ve Katarlı şirketlerden jeotermalde iş birliği
  • 13.02.2018 11:57

Türk ve Katarlı şirketlerden jeotermalde iş birliği

Doğan Jeotermal Şirketler Grubu ile Katar orijinli CNG Global Industries and Tra ...

UPTOWN İncek, tatil tadında bir yaşam sunuyor
  • 04.08.2017 14:47

UPTOWN İncek, tatil tadında bir yaşam sunuyor

Ankara’nın İncek bölgesinde yaşamın başladığı UPTOWN İncek konut projesi, sosyal ...

Yaman Pamukçu'dan 'Yerden Göğe' mimari bakış açısı
  • 28.11.2015 09:58

Yaman Pamukçu'dan 'Yerden Göğe' mimari bakış açısı

Mimari projesi İki Derece Mimarlık ve Lejant Proje tarafından yapılan Uptown İnc ...

Ankara’nın en oksijenli bölgesine ilgi yoğun!
  • 26.10.2015 11:00

Ankara’nın en oksijenli bölgesine ilgi yoğun!

İncek Yumrutepe, şehir merkezinden uzaklaşmadan, temiz havayı içine çekebileceği ...