maritbet girişmaritbet
Üniversite öğrencileri  Beykoz'da anaokulu projesini hayata geçirdi

Üniversite öğrencileri Beykoz'da anaokulu projesini hayata geçirdi

Üniversite öğrencileri, ‘Projeler Çarpışıyor’ programında bir araya gelerek Beykoz’daki bir anaokulunda projelerini hayata geçirdi

Türkiye'deki 30 üniversitenin ve yurt dışından 10 ülkenin mimarlık, iç mimarlık ve tasarım fakültelerinde eğitim gören öğrencileri, ‘Projeler Çarpışıyor' isimli bir program kapsamında sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdi. Mimarların çizdiği, tasarımcıların da uyguladığı proje ilk olarak Beykoz Görele Mahallesi'nde yer alan Zübeyde Hanım Anaokulu'nda hayata geçti. Zeka küpünden yola çıkılarak yapılan ana sınıfı, hem odaları hem de dış cephesiyle çocukların eğlenerek eğitim gördüğü bir yuva oldu. Bu projenin gerçekleşmesinde Prof.Gündüz Gökçe, Atilla Kuzu, Levent Çırpıcı, Şebnem Buhara ve Zafer Karoğlu gibi tanınmış meslek adamları ve projeye destek olan Kadir Topbaş da yer alıyor. Projenin son halini görmek için ana sınıfına gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sınıfı çok beğendiğini söyleyerek, bu tür projelerin çocukların zihinlerini geliştirmesi bakımından çok önemli olduğunu belirtti. Projeyi hayata geçiren öğrencileri tebrik ettiğini dile getiren Başkan Çelikbilek, yakında Beykoz tasarım atölyesi kurmayı düşündüklerini dile getirdi. Çelikbilek, “Bu çalışma içerisinde Beykoz'daki üniversiteli gençlere imkan sunacağız. Vatandaşlarımız da bundan yararlanacak. Vatandaşlar söyleyecek öğrenciler yapacak” diye konuştu.

Sınıfını çok beğendiğini söyleyen 5 yaşındaki Vidin Altun, “Tavandaki yıldızları çok beğendim. Önceki sınıfım da güzeldi ama bu sınıfımı daha çok beğendim. Hep burada eğitim almak isterim” dedi. Arkadaşıyla aynı düşüncelere sahip olduğunu söyleyen Nisanur Aydın ise, sınıfının tavanını ve dolaplarını çok beğendiğini, perdelerin de dikkatini çektiğini söyledi.Proje koordinatörü Semih Artün ise, "Türkiye'deki mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yarıştıkları bir projeydi. Yarışma kapsamında jüriye çıkan öğrencilerimiz projelerini tanıttı ve tanıtılan projelerden bir tanesi seçildi. O proje de çizgide kalmasın diye uygulamamız gerekiyordu. Bu yüzden bir anaokulu seçtik. Orası da Beykoz'daki bu anaokulu oldu. Bunu huzur evlerinde, hayvan barınaklarında, parklarda yapabiliriz" dedi. Artün, projeyi gerçekleştirirken belli bir kısmını kendi imkanlarıyla, belli bir kısmını da destek alarak hayata geçirdiklerini belirtti.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi
  • 15.01.2020 10:06

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Riva Deresi gerçekten çok güzel bir yer. F ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Beykoz Zübeyde Hanım Anaokulu'ndan kareler
  • 08.02.2014 21:01

Beykoz Zübeyde Hanım Anaokulu'ndan kareler

Sosyal sorumluluk çerçevesinde üniversite öğrencileri tarafından hayata geçirile ...

En Düşük Konut Kredisi Veren Bankalar Faiz Oranları 2021
  • 16.04.2021 16:35

En Düşük Konut Kredisi Veren Bankalar Faiz Oranları 2021

En Düşük Konut Kredisi Faiz Oranları, Erken Kapama Cezası, Tüketici Heyeti, Devl ...

Bir Başkadır dizisi nerede çekiliyor?
  • 19.11.2020 10:42

Bir Başkadır dizisi nerede çekiliyor?

Öykü Karayel ve Fatih Artman'ın başrollerinde oynadığı Bir Başkadır dizisi çekim ...

Sold Out Alışveriş Festivali başladı!
  • 20.09.2020 07:15

Sold Out Alışveriş Festivali başladı!

İstanbul Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Sold Out Alışveriş ...