maritbet girişmaritbet
Ulus yeniden cazibe merkezi oluyor

Ulus yeniden cazibe merkezi oluyor

Ankara büyükşehir belediyesince ulus’un tarihi kimliğine kavuşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışması kapsamında, Hacı Bayram-ı Veli Camisi etrafındaki 7 sokakta süren çalışmalarda,77 konut ve 76 dükkan aslına uygun olarak yeniden düzenleniyor.

Buradaki restorasyon çalışmalarının yüzde 80'ini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Avizeciler Çarşısı olarak bilinen bölgedeki sokaklarda yer alan binaların restorasyonunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Kurulunun denetiminde gerçekleştiriyor.

Güvercin, Adliye, Eti, Eti Zafer, Sevim, Akgün ve Kutlu Sokak'taki tarihi evleri yenileyen Büyükşehir Belediyesi, bölgede kötü görüntüye neden olan elektrik direklerini de kaldırarak, tüm kabloları yer altına alıyor.

Bölgenin alt yapısını da yenileyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların ardından sokaklardaki yolları da tarihine uygun şekilde düzenleyecek. Yolların trafiğe kapatılarak aydınlatma direklerinin kaldırılması, apliklerle modern bir aydınlatma sisteminin kurulması çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Öte yandan, Ulus Bentderesi'nde başlatılan tarihi 5 bin kişilik Roma Antik Tiyatroyu ortaya çıkarma çalışmaları da devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, son olarak dolmuş duraklarının hemen karşısındaki genelevde yer alan 8 evi daha yıktı. Böylece bu bölgedeki 30 evden 27'sinin yıkımını gerçekleştirildi.

Yorum Yaz