maritbet girişmaritbet
Ulaşım projesi nerede yatırımcı orada!

Ulaşım projesi nerede yatırımcı orada!

İstanbul'daki ulaşım projelerini göz önüne ofis kiraları, İstanbul'da son yıllarda ulaşım projeleri giderek hızlandı.

Gayrimenkul piyasasını doğrudan etkileyen ulaşım projeleri Anadolu Yakası'nı da harekete geçirdi. Bu bölgedeki ofis kiraları Avrupa Yakası ile yarışır hale gelmiş durumda. 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Değerleme Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Seda Güler, "Anadolu Yakası Ofis Piyasası Değerlendirmesi" başlıklı raporu paylaştı. 

KİRALAR ARTACAK 

Anadolu Yakasına talebin arttığını dile getiren Güler, ulaşım ve altyapı gibi hayata geçen projelerin gayrimenkul piyasasını doğrudan etkilediğini ve gayrimenkul piyasası içinde önemli yeri olan ofis sektörüne de büyük katkı sağladığını belirtti. Tamamen üst gelir grubuna hitap eden A+ ofislerin bulunduğu Ataşehir ve Ümraniye'de yer alan projelerde kira değerlerinin metrekare bazında ortalama 14 dolar ila 25 dolar arasında değiştiğini bildiren Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "İFM'nin faaliyete geçmesiyle bu değerin yükselmesi bekleniyor. Ataşehir'e oldukça yakın konumda eski ofis yerleşimlerinden olan Kozyatağı bölgesinde yer alan projelerde kira değerlerinin metrekarede ortalama 20 ila 28 dolar mertebelerinde seyrettiği görülmektedir. Büyük alanlı kiralamalarda paçal kira değeri 18-20 dolar seviyesine kadar düşüyor. 

KONUMA GÖRE DEĞER 

Anadolu Yakasında daha eski ofis bölgelerinden olan Altunizade ve Kavacık'ta daha çok butik tarzı ofis yapılaşması yer alıyor. Bu bölgeler Avrupa Yakasına yakınlığı ile yeni açılan ofis trendine göre, az katlı ofis plazalannda yer almak isteyen firmaların tercih ettiği bölgelerdendir. 

Altunizade'de ortalama kira bedelleri metrekare bazında 18 ila 22 dolar arasında değişirken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yakınında olması nedeniyle tercih edilen ofis bölgelerinden olan Kavacık halihazırda pek çok kurumsal büyük firma tarafından tercih edilmiş bir merkezi iş bölgesi konumunda. Kavacık bölgesinde nitelikli ofislerin metrekaresinin ortalama kirası 15 ila 18 dolar seviyelerinde." Konuma göre değerlerin oluştuğunu belirten Güler, "Ayrıca ekonomide dolar kurundaki dalgalanmalardan ve genel itibarıyla ofis piyasasındaki işlemlerin dolar bazlı olmasından dolayı genel piyasada ortak bir düşüş yaşandığını da söylemek mümkün. 

Buna rağmen Anadolu Yakasına yapılması planlanan Marmaray'a entegre edilecek olan Kartal-Kurtköy-Tuzla-Gebze koridorunda önerilen raylı sistem projesi, Ürnraniye-Ataşehir/Göztepe Metro Hattı ve Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı ile Avrasya Tüneli ulaşım alternatiflerinin artırılması ile Anadolu Yakasının, Avrupa Yakasına oranla ofis sektöründe mevcut duruma göre daha hızlı bir gelişim göstereceği ve gelişimin devam edeceği düşünülmektedir" dedi. 

"Ataşehir ile Maltepe-Kartal aksı hızla gelişiyor" 

İstanbul Finans Merkezi, metro ve 3.Köprü bağlantı yollarına yakın konumda bulunan Ümraniye, yatırımcıların ilk adresi olmaya başladı. Bölgede satılık ticari gayrimenkul fiyatları son iki yılda yüzde 87 arttı. Ulaşım yollarının çeşitlendiği ilçeye, Finans Merkezi de canlılık getirdi. Günde 1.5 milyon kişi taşıyacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda ise çalışmalar halen devam ediyor. Metro hattında toplam istasyon sayısı da 16 olarak belirlendi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TCDD, Marmaray’da ücret toplama ve gişe hizmeti alacak!
  • 18.12.2020 09:12

TCDD, Marmaray’da ücret toplama ve gişe hizmeti alacak!

Gebze-Halkalı Marmaray projesi kapsamında ücret toplama, gişe ve danışma işleri ...

LG InstaView buzdolabında büyük yenilik! Açma, tıkla!
  • 20.09.2020 07:45

LG InstaView buzdolabında büyük yenilik! Açma, tıkla!

LG, yeni buzdolabı serisinde kapağı açmadan, iki kere tıklayıp içeriyi görme imk ...

İstanbul Havalimanı’nda 30 bin yolcu PCR testi yaptırdı
  • 18.08.2020 14:05

İstanbul Havalimanı’nda 30 bin yolcu PCR testi yaptırdı

İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren korona virüs test merkezinde bir buçuk ayda ...

İstanbul'a nefes aldıracak projeler açılıyor
  • 31.12.2018 09:20

İstanbul'a nefes aldıracak projeler açılıyor

İkinci 100 günlük icraat programında İstanbul’da yapılacak ulaşım, çevre şehirci ...

'Büyükşehirler üzerinde ittifak yaptık'
  • 30.12.2018 14:45

'Büyükşehirler üzerinde ittifak yaptık'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özha ...

Mehmet Özhaseki: Çok önemli ulaşım projelerim var
  • 27.12.2018 14:36

Mehmet Özhaseki: Çok önemli ulaşım projelerim var

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, A Haber'de öne ...