maritbet girişmaritbet
Ucuz konutta "Banka" formülü..!

Ucuz konutta "Banka" formülü..!

Bankaların satılık gayrimenkulleri arasında çok uygun fiyata yüzlerce seçenek yer alıyor. Bankalarda yer alan çoğu dairenin fiyatı 100 bin TL’nin altında..

Bankaların satılık gayrimenkulleri arasında çok uygun fiyata yüzlerce seçenek yer alıyor. Satılık evler Garanti Bankası, Finansbank,  İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Şekerbank, HSBC, Denizbank, Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Albaraka Türk, Bank Asya'nın internet sitelerinde ilan ediliyor. Binlerce secenek arasında 4 büyük şehirde 100 bin liranın altında İstanbul'da 79, Ankara'da 89, İzmir'de 44 ve Bursa'da 59 daire bulunuyor.  

Bankaların ilana çıktıkları satılık gayrimenkuller arasında İstanbul'da da çok uygun fiyatlara satılık evler dikkat çekiyor. İş Bankası'nın satılık gayrimenkulleri arasında bankaya ait olan 35 bin liraya 64 metrekare hol, salon, 2 adet oda, mutfak, banyo, tuvalet ve balkondan oluşan satılık ev, Bayrampaşa Muratbey mahallesinde yeni sahiplerini bekliyor. İstanbul'da tek uygun fiyatlı ev bununla sınırlı değil. 100 bin liranın altında 79 seçenek yer alıyor.

Beyoğlu'nda Finansbank tarafından satışta olan 75 metrekare evin fiyatı da 45 bin lira olarak veriliyor. Bankaların satılık ilanlarında Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Eyüp, Kartal, Pendik, Fatih, Tuzla, Arnavutköy, Silivri, Eyüp, Sultangazi, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa gibi birçok yerde evler, 100 bin liranın altında ilana çıkıyor.

İZMİR'DE İKİ KATLI EVLER ÇOĞUNLUKTA

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; ucuz ev sıralamasında İzmir'de ilana çıkan 44 seçenek fiyatları 35 bin lira ile 98 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. En ucuz ev 35 bin lira ile Ödemiş'te görülüyor. 107 metrekare olan evin kat irtifaki tapusu bulunuyor ve tapu kaydı üzerinde herhangi bir şerh, ipotek, haciz olmadığı yazılıyor. 100 bin liranın altında satışta olan en pahalı ev ise 98 bin lira fiyatla Tire ilçesinde satılan apartman dairesi. 116 metrekare büyüklüğe sahip ev için 2 bin 940 lira teminat yatırılması isteniyor.

Banka ilanlarında dubleks seçeneklerine de sıkça rastlanıyor. Foça'da satışta olan 126 metrekare dubleks dairenin fiyatı 90 bin lira. Dairenin zemin kattında salon, mutfak, tuvalet ve açık teraslar, 1. katta 3 oda, banyo, hol ve çatı katında 1 oda ile açık teras bulunuyor.

EN UYGUN FİYATLAR BURSA'DA

Büyük şehirler arasında yer alan ucuz evlerden en uygun fiyatlı olanlar Bursa'da dikkat çekiyor. Bursa'da satılık gayrimenkuller arasında en ucuz ev, Halk Bankası tarafından Gemlik ilçesinde satılıyor. Evin fiyatı 18 bin lira. İş Bankası tarafından Bursa Mustafa Kemalpaşa'da yer alan 85 metrekare evin fiyatı ise 21 bin lira. Seçenekler arasında Türk Ekonomi Bankası tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesinde 55 bin liraya satılan 130 metrekare tripleks ev de bulunuyor. Ankara'da da 70 metrekare ile 120 metrekare arasında çeşitli büyüklüklerde uygun ev bulmak mümkün görünüyor.

DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

Bankaların satılık gayrimenkulleri arasında bulunan yüzlerce seçenekten biri ile ilgilenildiğinde izlenmesi gereken en önemli unsur ise sözkonusu gayrimenkul hakkında dataylı bilgiye sahip olmak. Bunun için seçilen konutun detay kısmına mutlaka girmek ve tüm özelliklerini okumak gerekiyor. Bu bölümde; satın alınmak istenen evin büyüklüğü, oda sayısı ve hisseli olup olmadığı, tapu durumu gibi birçok detay yer alıyor.

Bankalar, başvuru sahibinin ilana konu taşınmazları, mevcut durumu ile kabul ettiğini varsayıyor. Bu nedenle detay kısmı tam incelenmediğinde başvuran kişi satın alma sırasında sürprizlerle karşılaşabiliyor. Satın alınacak evle ilgili kiracı, işgalci, hasar, hisse, imar, iskan, konum, yüzölçüm ve tapu bilgilerinin tümünün incelendiğine dair bankalar ilan sahibinden imza istiyor. Bu nedenle ilan detayına yer verilmediği durumlarda banka kanalıyla detayların istenmesi ve satın alınacak evle ilgili gerekirse yerinde inceleme yapılması gerekiyor.

GİDER ALICIYA AİT

Bankalardan satın alınacak konutların tapu devir işlemlerinde alım-satım işlemlerinden doğan vergi, harç ve sair yasal giderler alıcı tarafından ödeniyor. Taşınmaza ait emlak, çevre, temizlik, su, yakıt, apartman aidatı, bahçe bakımı, güvenlik gibi her türlü ödemeler de satış tarihinden itibaren alıcıya ait oluyor.

HER BANKANIN TELİF TUTARI FARKLI

Bu tarz alım işlemlerinde her bankanın başvuru kriterleri farklılık gösteriyor.  İş Bankası, Albaraka, Bank Asya satın alma teklif tutarının yüzde 5'ini, Halk Bankası yüzde 3'ünü, Finansbank yüzde 2'sini talep ediyor. Teminat bedelleri ilgili bankaların en yakın şubesine teklif veren kişinin adı ve soyadı, taşınmazın ada parsel bilgisi ve teminat bedeli ile yatırılıyor.

ntvmsnbc

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte bankaların İstanbul'da ucuza sattığı konutlar!
  • 26.03.2018 11:59

İşte bankaların İstanbul'da ucuza sattığı konutlar!

Bankalar, portföylerinde yer alan konutları açık artırma yöntemiyle satıyor. İst ...

Vakıfbank 22 ilde ihale yoluyla 138 adet gayrimenkul satacak!
  • 12.11.2012 15:51

Vakıfbank 22 ilde ihale yoluyla 138 adet gayrimenkul satacak!

Vakıfbank, Türkiye genelinde 22 ilde 138 gayrimenkulü 14 bin lira ile 1 milyon 2 ...

Ucuz konutta "Banka" formülü..!
  • 17.04.2012 12:39

Ucuz konutta "Banka" formülü..!

Bankaların satılık gayrimenkulleri arasında çok uygun fiyata yüzlerce seçenek ye ...