maritbet girişmaritbet
Tutkulu ve çalışkan, Gülfem Sena Tandoğan

Tutkulu ve çalışkan, Gülfem Sena Tandoğan

İş GYO’nun Kurumsal İletişim, Satış, Kiralama ve Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Sena Tandoğan, İnşaatta Topuk Tıkırtıları'nın konuğuydu.

Tarih 6 Kasım 2012. İş GYO'nun yatırımı olan Ege Perla'nın tanıtımı için İzmir'deyiz. Gündüz toplantı ve şantiye turu yapıldı. Akşama Levent Yüksel'in konserine davetliyiz. Salonda kendimize yer bulurken ev sahibesi olan son derece şık bir hanımefendi yaklaşıp “hoşgeldiniz” dedi.

Siyah askılı gece kıyafetini zarif bir şalla tamamlayan ve yüksek topukluları ile dikkat çeken canayakın, heyecanlı ve yerinde duramayan bu hanımefendi İş GYO'nun Kurumsal İletişim, Satış, Kiralama ve Pazarlama Grup Başkanı Gülfem Sena Tandoğan'dan başkası değildi. Nazikçe bir isteğimiz olup olmadığını sorduktan sonra müsaade isteyerek omuzlarına yüklenen programın ağırlığını kaldırmak üzere topuk tıkırtılarıyla gecenin telaşına karıştı.

Radara takıldı

O zamana kadar pek yakından tanıma fırsatı bulamadığım Tandoğan artık radarımdaydı. Sektörden birisi olarak başarılarına şahit olduğum Tandoğan, bir araya geldiğimizde farklı kişiliği ve sıcak yaklaşımı ile öne çıkıyordu. “İnşaatta Topuk Tıkırtıları” için kapısını tıklattığımda her zamanki içtenliği ile karşıladı. Uzun uzun hem sektörü konuştuk hem kendini.

Aslan burcu kadını olan Tandoğan'ın bulunduğu konuma eğitimi, birikimi, çalışkanlığı ve en önemlisi kişiliği ile geldiği her halinden belli. Çevrenin ve fırsatların hakkını teslim ediyor ama ‘kitap okuyor olmayı' ve ‘kişiliği' çok önemsiyor. Bu iki özelliğin hayatın çakrası olduğuna işaret ediyor. 

Ayrımcılığa karşı

Tandoğan, pozitif bile olsa cinsiyet ayrımcılığına karşı. “Hanım” ifadesi yerine “kadın” kelimesinin kullanılmasını tercih ediyor. Kadına ve erkeğe, özetle insana yapılan haksızlığa tahammül edemiyor. Genç iş insanlarına "Kadın olduğum için yükselmeme izin verilmiyor, bana haksızlık yapacaklar” fikrine sahip olmamalarını tavsiye ediyor. Bu tip olumsuz düşünce kalıplarını zihnimizde taşıdığımız sürece olumsuzluklar yaşanacağına inanıyor. Akıl ve realite ile hareket ettiğinden prototipleri ve insanların kalıplara sokulmasını reddediyor. Beyanı esas alıp sonuca varıyor. Yaptıklarını kişiliğinin ve çalışkanlığının getirisi olarak görüyor. 

Kitap, film, sinema ve müzik gerçekten hayatının vazgeçilmez parçaları. Klasik müziği çok seviyor ve korolarda 20 yıldır alto olarak müzik icra ediyor. 

Tutkuyu sadece çalışkan olmaya mı bağlarsınız?

Hayatta iyi bir eğitim alıp şansı yaver gitmeyenler olduğu gibi bunu fırsata çeviremeyenler de var. Ben Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi mezunuyum yani Mülkiyeliyim ve bununla gurur duyuyorum. Boğaziçi Üniversitesi'nden yüksek lisans eğitimi de aldım. Fakat benim için okulun yanı sıra insanın kendisini geliştirmesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle özellikle kitap okumayı çok önemsiyorum. Çok kitap okumak farklı düşünceleri birbirine bağlayabilmek ve anlamlandırmak için önemli. Asıl olan bireysel olarak ne yaptığındır. Ben buna inanıyorum.

Kendin için ne okudun? Ne yaptın? Neyle neyin bağlantısını kurdun? Hayat hakkında algın ne? Vizyonun ne? Artık ne yapabildiğine, kişiliğine ve gerçekten entelektüel kapasiteyi geliştirmeye çok önem veriyorum.

İnsanı alıp götüren kıvılcım ne?

Siz bana insanların aradığı sırrı soruyorsunuz ve bu her kişiye göre değişir. Fakat benim için bu başarıdır. Bunu sadece iş hayatı ile sınırlamamak gerekiyor. Hayat bir bütündür. Doğumdan ölüme kadar geçen sürede bir hayatı başarılı bir şekilde idame etmektir.

Kendinizi nasıl tarif edersiniz? 

Hümanizmi temel alıyorum. Buradan yola çıkarak İnsan sevgisi taşımayanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Kendimi özgür ve kendi düzenini kuran biri olarak tanımlayabilirim. Ayrıca heyecanlı, hızlı hareket eden ve katı kalıplara girmek istemeyen bir yapım var.  

Renkli olduğunuzu biliyordum. Sizi tanısak...

İş hayatına üniversite 1. sınıfta yarı zamanlı çalışan olarak girdim. Ahmet Şerif İzgören'in Akademi International eğitim şirketinde çalıştım. Orada bir çalışma kültürü edindim. Üniversite son sınıfta da bir ilaç firmasında girdim. 
 
Gayrimenkul tecrübem 2003'te başladı. İş GYO o dönem yeni kurulmuş ve halka arz olmuştu. Sağlam adımlarla büyüyen bir şirketin az sayıda çalışanından biriydim. 24 yaşında pazarlama asistanı olarak işe başladım. Çok heyecanlı ve işimde çok mutluydum. Hala aynı heyecan ve mutlulukla çalışıyorum.

Entelektüel sermayesini çalışarak edindi

Kurumsal iletişim üzerine yoğunlaştığım dönemde yatırımcı ilişkileri tarafına da çalıştım. Bu süreçte hissedar gözüyle GYO sektörünü inceledim ve bunun büyük resmi anlamamda büyük faydası oldu. 

Kadınlar bu sektörde hangi alanda çalışmalı?

Kadınlar daha çok satış ve pazarlamada başarılı olabilirler gibi bir algı var. Bu bir bakıma doğru olabilir. Çünkü olayları bir bütün olarak algılayıp planlayabiliyoruz. Bu belki de erkeklerin biraz zorlandığı bir konu. Nitekim erkekler daha hedef odaklı ve risk alma eğilimdedirler. Tek bir şeye odaklanıp hareket ederler. Kadınlar ise çok yönlü düşündükleri için hemen harekete geçmezler ve daha öngörülebilir riskler alırlar. Bu da onları değerli kılar. 

Hümanizm bu işte

Daha gençken hep birşeyler için “Asla”lı cümleler kurardım. Belki o dönemde ayakta durabilmek için bu yaklaşıma ihtiyacım vardı. Ancak artık ihtiyacım olan tek şey kendimi iyi tanımak ve başkalarına ve onların seçim haklarına anlayış göstermek. Şu anda sadece bu yöntemi uyguluyorum ve işe yarıyor. Fakat 22 yaşımda bunu yapamazdım, çünkü herşeyin bir zamanı var.

Gençlerin gelişim gösterebilmeleri için kendi bulundukları noktanın farkında olmaları lazım. Herkes hata yapabilir, hata yapmaktan korkmamaları gerekiyor.

Kadınlar ya da erkeklere yönelik sırf cinsiyetlerinden ötürü bir sürü yakıştırma yapılıyor. Bunu yapan yine insanların kendileri. Oysa kişiler kadın ya da erkek olarak değil insan olarak değerlendirilmeli.  

Haksızlık beni rahatsiz eder

Sorunun içeriğine bağlı olmakla beraber etki/tepkiyi orantılı tutmaya çalışırım. Kişilik olarak biraz heyecanlıyımdır fakat ne olursa olsun kişilerin beyanıni esas alırım. İmalar bana bir şey ifade etmez. 
İnsanlar herhangi bir konuda direkt ve açık olunmasına alışkın değiller ancak böyle durumlar manipülasyona açık olabiliyor. Bu nedenle iletişimde açık olunmasından yanayım.

Konut alımında kadının etkisi

Toplumda kadın ne kadar belirleyici ise ev alırken de o denli etkili oluyor. Elbette alacakları konuta birlikte karar veren çiftler mevcut. Ancak benim gözlemlerim bu konuda kadınların yüzde 60 daha etkili olduğu yönünde. 

“Kadının yeri mutfaktır” algısı doğru değil 

Konut satışında kadınlar için sadece mutfakların ön plana çıkarılması ve bunun vurgulanması çok doğru bir yaklaşım değil. Projelerin belirlenmesinde bunun dışında bir çok tüketici tercihi hep birlikte değerlendiriliyor. Evde yaşayacak her bireyin yaşadığı mekandan en fazla faydayı elde etmesi için mimarlarımız özenle projelerimizi tasarlıyorlar. Konut sektöründe metrekare hesabı yapılıyor ve belirlediğiniz fiyatların ulaşılabilir olması gerekiyor. 

İşler İş'te nasıl işler? 

İş GYO, saygın İş Grubu'nun parçası olması nedeniyle çok köklü bir kurum kültürüne sahip. Sektörümüzün gerektirdiği her türlü unsur takip ediliyor ve sürekli bir gelişme prensibiyle hareket ediliyor. Hep birlikte insanların yaşayacağı mekanları dünya standartlarında ve yeni trendleri takip ederek geliştirmeye çalışıyoruz. 

Hüseyin Belibağlı/İnşaaatta Topuk Tıkırtıları/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!
  • 04.03.2017 15:20

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!

İş GYO'nn Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ın satış ofisi 10 gün gibi kısa bir ...

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!
  • 02.03.2017 09:10

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!

İŞ GYO tarafından Kartal'da inşa edilen Manzara Adalar projesinin '3+1 diye aldı ...

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!
  • 17.04.2015 10:21

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesiyle birlikte sektörün so ...

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!
  • 25.09.2014 15:35

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesinin detaylarını anlattı. ...