maritbet girişmaritbet
Türkiye'ye Araplar'ı yerli diziler çekiyor!

Türkiye'ye Araplar'ı yerli diziler çekiyor!

Türk dizilerinin Orta Doğu ve Arap ülkelerinde yayımlanması, Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük artış sağladı

Türk dizilerinin Orta Doğu ve Arap ülkelerinde yayımlanması, Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük artış sağladı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) Sakarya'da düzenlediği turizm toplantısına katılan Mısır merkezli Memphis Tours'un genel müdürü Waheed Samy, Türkiye'ye getirdikleri turist sayısında her geçen gün artış yaşandığını söyledi.
 
Türkiye'nin turizm potansiyelinin çok yüksek olduğuna işaret eden Samy, ''Sadece Mısır değil, bütün Arap ülkelerinin çok rağbet ettiği bir ülke Türkiye. Arap ülkeleri şu anda Türkiye'ye inanılmaz ölçüde rağbet gösteriyor. Arap turistlerin Türkiye'ye gelmeleri için birçok neden var'' dedi.
 
Arap Baharı'nın ardından Arap turistlerin Türkiye'ye ilgisinin arttığını ifade eden Samy, ''Orta Doğu'da yaşayan insanların ve Arapların alternatifleri vardı. Lübnan'a, Mısır'a gedebilirlerdi ama Arap Baharı'ndan sonra bu ülkelerin turizm potansiyeli düştü. İnsanlar Türkiye'yi daha çok tercih etmeye başladı. Son yıllarda Türkiye'ye inanılmaz yönelme oldu'' diye konuştu.
 
''Türk dizileri çok popüler''
 
Arap turistlerin Türkiye'de istediklerini bulabildiklerini belirten Samy, Türkiye'nin turizm konusunda eksiğinin bulunmadığını, turistlerin alışveriş, deniz, doğa ve kültür turizmini rahatlıkla yapabildiklerini anlattı.
 
Arap dünyasında Türk dizilerinin oldukça popüler olduğuna dikkati çeken Samy, şöyle devam etti:
 
''Arap turistler özellikle dizilerin çekildiği yerleri görmeyi arzuluyor. Dizilerin Arapça'ya çevrilmesinden sonra sadece Mısır'da değil, bütün Arap ülkelerinde Türkiye turizm açısından rağbet görüyor. Dizilerin inanılmaz bir etkisi oldu çünkü dizilerin Arapça'ya tercüme edilmesi inanılmaz etkili oldu. Bu diziler çok izleniyor. Arap turistlerin Türkiye'ye gelmesindeki artışı sağlayan en önemli etken diziler. Oradaki insanlar Türkiye'nin güzelliklerini ve yaşam biçimi dizilerde görüyorlar. Özelikle İstanbul'u, boğaz manzarasını çok beğeniyorlar.
 
Diziler nedeniyle Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 50'lik bir artış sağladı. Turistler geldiklerinde dizilerin çekildiği yerleri gezmek ve görmek istiyorlar. Özelikle 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi Arap coğrafyasında çok popüler. Dizisinin çekildiği Topkapı Sarayı'nı görmek istiyorlar. Bir dizi daha var, Gümüş dizisi. O dizi de boğazda bir yalıda çekilmiş. Onu da çok görmek istiyorlar.'' 
 
Samay, Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının artabilmesi için vizelerin kaldırılması gerektiğine işaret ederek, ''Vizeler bir haftada çıkıyor. O vizeler bir haftada değil de 2-3 günde çıksa buraya gelen turist sayısında artış olabilir'' şeklinde konuştu.
 
''Bahreyn-İstanbul seferlerinde yer bulamıyorsunuz''
 
Bahreynli turizm operatörü Muhammed Jasim ise 7 yıldır Türiye'ye turist getirdiğini ve her geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında önemli artış olduğunu vurguladı.
 
Arap turistlerin tatil için Türkiye'yi seçmesinin nedenini din, tarih ve inanç birliği olarak açıklayan Jasim, ''Özellikle Arapların Türkiye'yi tercih etmelerinin birinci nedeni bağlılık. Ortak kültür ve din Türkiye'yi tercih etmelerinde büyük bir etken. 2.'si Türkiye'nin doğası. Bahreyn-İstanbul seferlerinde yer bulamıyorsunuz'' ifadelerini kullandı.
 
Jasim, Türkiye'nin derin kültür ve tarihe sahip olduğunu hatırlatarak, tarihi mekanların Arap turistlerin ilgisini çektiğini bildirdi. 
 
Türkiye'ye turist getirme konusunda çok istekli olduklarını vurgulayan Jasim, ''Bahreynli turistler Türkiye'de en fazla tarihi yerleri görmek istiyor. Türkiye'nin 'Arap Baharı' ve Filistin konusundaki tavrı turistlerin ilgisini artırıyor'' diye konuştu.
 
Arap turistlerin kendilerini Türkiye'de güvende ve rahat hissettiklerini anlatan Jasim, Türkiye'nin turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.
 
Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

İstanbul, Temmuz ayında turist sayısında rekor kırdı
  • 29.08.2023 11:16

İstanbul, Temmuz ayında turist sayısında rekor kırdı

İstanbul temmuzda ağırladığı 1 milyon 873 bin 97 kişi ile son 10 yılın aylık baz ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...

Yabancı turist sayısı Ocak ayında yüzde 151 arttı
  • 22.02.2022 09:45

Yabancı turist sayısı Ocak ayında yüzde 151 arttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın verilerine göre, Ocak ayında Türkiye'ye gelen tur ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...