maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin yeni projeleri dünya vitrininde boy gösterdi!

Türkiye’nin yeni projeleri dünya vitrininde boy gösterdi!

Türkiye'den birçok belediye, dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de boy gösterdi.

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 26.'sı düzenlenen MIPIM 2015'e Türkiye'den birçok yerel yönetim katıldı. Aralarında Ankara, Antalya, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediyeleri, Bilecik, Beyoğlu, Bağcılar, Darıca ve Gaziosmanpaşa belediyelerinin de bulunduğu birçok belediye fuarda yer alırken, belediyeler gelecek yıllarda MIPIM'de daha güçlü ve daimi olmak istediklerini ifade ediyor.

Fuarda AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan belediye başkanları, Türkiye'nin bu yılki fuara damgasını vurduğunu ve özellikle İstanbul maketinin herkesi kendine hayran bıraktığını söyledi.

"Antalya gerçek anlamda bir sinema şehri olacak"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da yeni turistik cazibe yatırımları yaparak, insanları cezbedip şehre ilgiyi çekmek istediklerini anlattı.

Antalya'nın 50 yıldan bu yana Altın Portakal Film Festivali'ni gerçekleştirdiğini anımsatan Türel, "Altın Portakal Film Festivali'ni uluslararası platforma taşımak istiyoruz. Yılın 300 günü güneş gördüğü ve bu güneşin de film çekimleri için ideal olması dolayısıyla Hollywood platoları gibi yapılar inşa edeceğiz. Sağlık, spor ve diğer turizm alanlarının yanı sıra sanat ve kültür turizmini de Antalyamıza kazandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Antalya'nın sadece uçakla 13 milyon turisti kabul eden bir şehir olduğunu ifade eden Evrim, karayolu ile gelen turistleri de değerlendirdiklerinde bu sayının 20 milyona ulaştığını belirtti. Bu sayının Antalya'nın dünyada en çok ziyaret edilen ilk beş şehir arasına yerleştirdiğini dile getirdi. 

"Balıkesir MIPIM'de daimi olacak"

Balıkesir Büyükşehir Beldiye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in gelişen ve büyüyen il olması dolayısıyla birçok projesi bulunduğunu söyledi.

MIPIM'e ilk kez katıldıklarını ifade eden Uğur, "Bu fuara 15 ilçe belediye başkanı ile birlikte geldik. Projelerimizi yatırımcılara, fonlara, sermayedarlara takdim ediyoruz. Güzel görüşmeler ve diyaloglar oldu. Bunun semeresini göreceğimizi düşünüyoruz. Burada sıcak satış olmasa bile önemli bağlantılar  kurduk" diye konuştu.

"MIPIM'i Türkiye'ye taşıma konusunda talebimiz oldu" 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Türkiye'nin kendi enerjisini kendisinin sağlaması gerektiğini ve bunu da MIPIM'de başardıklarını söyledi.

Bu fuarın 20 bin kişilik bir pazar olduğunu ve etkin bir yatırımcı kitlesi bulunduğunu belirten Demircan, "Böyle fuara ne kadar hazırlanmış ve ne kadar iddialı olursanız, öncelikle kendi insanınızı motive etmiş oluyorsunuz. Sonra da yatırım yapacak insanları ülkenize davet etmiş oluyorsunuz. Bu sene hem Türkiye pavilyonun da hem de İstanbul çadırında çok sayıda yatırımcımız var. İşin görsel ve şov kısmı o yatırımcılarımızı motive etti. Yatırımcılar yatırımcı üzerinden iletişim kurarken, biz de yatırımcıların önünü açan kurumlar olarak buradayız. Gerek İstanbul'un gerekse de Türkiye'nin tanıtımı açısından en güçlü olduğumuz yılı yaşıyoruz" diye konuştu.

"Gelecek yıl uluslararası düzeyde vitrine çıkacak çok projemiz olacak"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu yıl MIPIM'e katılmadıklarını ancak gelecek yıl belediye olarak fuarda yerlerini alacaklarını ifade etti. Gelecek yıl uluslararası düzeyde vitrine çıkaracakları birçok projeleri bulunduğunu belirten İmamoğlu, "Seneye MIPIM'deyiz" dedi.

Yorum Yaz