maritbet girişmaritbet
"Türkiye'nin önünü inşaat sektörü tıkadı"

"Türkiye'nin önünü inşaat sektörü tıkadı"

Manas'a göre inşaata yatırılan para, araştırma ve geliştirmeye yatırılsaydı Türkiye uçardı

 

Brightwell Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, paranın arsa ve inşaat yerine yatırılmasının Türkiye'nin önünü tıkadığını belirterek, "bu alana yatırılan para, araştırma ve geliştirmeye yatırılsaydı Türkiye uçardı" dedi.
Alphan Manas, Akdeniz Üniversitesinin teknokent birimini ziyaret ederek yöneticileriyle bir araya geldi. Manas daha sonra, AÜ Girişimcilik ve İş geliştirme ve Uygulama Merkeziyle Antalya Teknokent (ATEK) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı ve teknolojik gelişmeleri izleme ve bu alana yapılacak araştırma geliştirme yatırımlarının önemi üzerine görüşlerini açıkladı.
Elektrikli otomobil üretimi konusunda çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Manas, üç hafta içinde bu konuda sonuç verici gelişmeler beklediklerini, başarılı olabildikleri takdirde, Türkiye'nin bu alanda öteki ülkelerin önüne geçeceğini söyledi.
Türkiye'nin otomobil üretmesine karşılık son 50 yılda hiç bir marka yaratamamasını eleştiren Manas, elektrikle hareket eden otomobil konusundaysa bütün ülkelerin şu anda eşit konumda olduğunu, büyük ülkelerin ve büyük otomobil üreticilerinin bu alanda Türkiye'nin marka yaratmasını istemediklerine dikkati çekti.
Manas, Türkiye'nin teknoloji geliştirme ve araştırma yatırımlarının çok az olduğunu vurguladı ve inşaata ve arsaya yapılan yatırımların Türkiye'nin gelişmesini engellediğini savundu. "Paranın arsa ve inşaata yatırılması yanlış. Türkiye'nin önünü bu sektör tıkadı. Bu alana yatırılan para, araştırma ve geliştirmeye yatırılsaydı Türkiye uçardı" dedi.
Alphan Manas, Türkiye'nin yatırım gücü olarak hala yeni teknolojiler üretmek için araştırma ve geliştirmeye yetecek önemli oranda maddi gücü bulunduğunu, altına ve yastık altına saklanan paraların, bu alana çekilebilmesi halinde, Türkiye'nin teknolojik gelişmede sıçrama yapabileceğini anlattı.
Manas, teknoloji alanında araştırmalarda patent almanın önemli olmadığını, önemli olanın, alınan patenti ticarileştirebilmek ve ona bir ürün olarak bakabilmek gerektiğini kaydetti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz