maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin modern şehirler yolculuğuna Adana’dan çıkıldı!

Türkiye’nin modern şehirler yolculuğuna Adana’dan çıkıldı!

“Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin ilki bugün Adana’da gerçekleştirildi.

Rönesans GY ana sponsorluğunda ve Emlak GYO'nun katkılarıyla düzenlenen zirvenin bir sonraki adresi Antalya olacak.

Türkiye'nin kentsel dönüşümünün bugüne kadar yapılmış en büyük buluşmaları arasında yerini alan “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yanı sıra ilçe belediye başkanları, gayrimenkul şirketleri üst düzey yetkilileri, kentsel dönüşüme katkı sağlayan şirket temsilcileri ve fikir önderlerinin katılımıyla, bugün Adana Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

hüseyin sözlü
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın ana sponsorluğu ve Emlak Konut GYO'nun destekleri, mobilya ve kapı donanımlarının yenilikçi markası Häfele ile yonga levha ve MDF sektöründeki pazar lideri Yıldız Entegre'nin sponsorluğunda düzenlenen bu önemli buluşma, Dünya Gazetesi ve Cnbc-e işbirliğinde yapıldı. 

kentsel dönüşüm zirvesi adana

“ADANA'YI BÜTÜNCÜ BİR ANLAYIŞLA REHABİLİTE EDECEĞİZ” 

Türkiye'de son yıllarda hızla sayıları artan büyüyen “kentsel dönüşüm” projelerinin, özellikle de Adana'nın dönüşümünün konu olarak ele alındığı zirvede açılış konuşmasını gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın kentsel dönüşümde iyi bir örnek olabileceğini vurguladı. Kentsel dönüşümün şehircilik adına kaybedilen zamanın telafi edilmesi için bir fırsat olduğuna değinen Sözlü, “Sadece binaların yenilendiği değil, altyapı problemlerinin giderildiği model kapsamında, şehirlerimizi bütüncül bir anlayışla rehabilite edeceğiz” diye konuştu. Adana'da Seyhan Nehri çevresinin kentsel dönüşümde öne çıkan bölgeler arasında yer aldığını anlatan Sözlü, yaklaşık 2 milyon nüfusu olan Adana'da modern şehircilik konusunda ciddi potansiyel olduğunu da vurguladı. 

MODERN ŞEHİRLER AKILLI BİNALARDAN İBARET DEĞİL 

Adana başta olmak üzere Türkiye'de çok önemli projelere imza atan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ise bu zirveyle ilgili olarak, “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ni ana sponsor olarak destekliyoruz. Zirvede modern şehircilik ve kentsel dönüşüm süreçlerinin gelişmesi adına önemli adımlar atıldığı kanısındayız” dedi. Modern şehirler için sadece akıllı binalar yapmanın yeterli olmadığını vurgulayan Yanıkömeroğlu, “Aynı zamanda teknik, sosyal ve kültürel altyapıların da doğru planlanması şart. Bu nedenle kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz” diye ekledi. 

rönesans
Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu

“BÖLGEYE İLGİ ARTACAK”

Zirvenin bir diğer önemli destekçilerinden Hafele'nin İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun ise, “Adana, ekonomi, sanayi ve finans alanlarında Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yerini aldı. Şimdi, yeni bir kentsel yapılaşma modeli ile Türkiye'ye örnek olmaya hazırlanıyor” diye konuştu. Bu sürecin bir parçası olmaktan memnuniyet duyduklarını paylaşan Uytun;  “Adana halkının çağdaş standartlarda yaşam alanlarına kavuşması, yeterli kaynak kullanımı, özenli malzeme seçimi ve güçlü projelerle mümkün olabilir. Adana'ya yeni bir ticari hareket getirerek, bölgeye olan ilginin de artacağı kanısındayız” diye sözlerine devam etti. 

Şemsettin AYDIN fatih ışık
Emlaktasondakika.com Genel Müdür Yardımcısı Fatih Işık, Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın ile birlikte.

“MODERN ŞEHİRLERİN İNŞASINDA ROL AMAK, AYNI ZAMANDA SOSYAL SORUMLULUK” 

Yıldız Entegre İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız da böylesine önemli bir zirvenin sponsorları arasında yer almaktan duydukları memnuniyeti paylaştı. Yıldız, “Gayrimenkul ve mobilya sektörlerine ürün ve hizmet üreten bir grup olarak, Türkiye'nin kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz. Yıldız Entegre olarak ülkemizin modern şehirlerinin inşasında rol almanın aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğu kanısındayız. Bu nedenle doğru planlanmış kentsel dönüşüm projelerini gönülden destekliyoruz” diye vurguladı. 

“Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin Adana'dan sonraki adresi ise Antalya olacak. Bursa ve İstanbul'da da gerçekleşecek bu zirve, Türkiye'nin kentsel dönüşüm sürecinde en önemli adımlar arasında değerlendiriliyor. 

3 PANELDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BUGÜNÜ VE YARINI KONUŞULDU 

“Şehirlerin Yeni Yüzünü Keşfediyoruz” diyerek yola çıkan zirve, kentsel dönüşümün dinamikleri, başarı hikayeleri ve gelecek planlarının tartışıldığı 3 farklı panelden oluştu. 

“Yüksekten Uçanlar” başlığıyla CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın moderatörlüğünde düzenlenen ilk panelde, sektöre yön veren şirketlerden Rönesans GY Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Adalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Adalı,  Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız, Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun ve Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu katıldı.  Emlak sektörüne yön veren bu kuruluş ve şirketlerinin başarı hikayelerinin paylaşıldığı panelde, aynı zamanda firmaların geleceğe yönelik öngörüleri de aktarıldı. 

“Adana'nın Dönüşümü” başlığını taşıyan ikinci panel ise Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras moderatörlüğünde gerçekleştirildi. AGİAD Başkanı Sefa Noyaner'in açılışıyla gerçekleşen panelde, İlbank Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu, AGIAD Yönetim Kurulu Üyesi Enver Yılmaz, İki Design Grup Kurucu Ortağı Murat Kader, Ayamder Başkanı Sayın Mustafa Vursavuş ve Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Murat Tabanlıoğlu yer aldı. 

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünde düzenlenen “Kentsel ve Sosyal Dönüşüm Olgusu” adlı son panelde ise, kentsel dönüşümün şirketlere sunduğu yatırım fırsatları ve bu fırsatlardan faydalanabilmek için atılması gereken adımlar, belediye başkanları tarafından masaya yatırıldı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yer aldığı panelin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kapanış konuşması gerçekleştirdi.   

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi

Rönesans Holding ana sponsorluğunda, Emlak GYO'nun katkılarıyla ve Dünya Gazetesi ile CNBC-E işbirliğinde gerçekleşen “Kentsel Dönüşüm ve Modern Şehirler" konferansı, kentsel dönüşümde rol oynayan iş dünyası, siyaset ve medyadan fikir önderlerinin panelist olarak katıldığı bi formatla düzenleniyor. İlki Adana'da gerçekleştirilen konferans zincirinin diğer durakları Bursa, Antalya ve İstanbul olacak. . Zirveler, düzenlendiği ilin büyükşehir belediye başkanının himayesinde ve aktif katılımıyla destekleniyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!
  • 26.02.2015 13:48

Adana Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Adana'da yapılan Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ni Emlaktasondakik ...

Adana Modern Şehirler yolculuğunun ilk durağı oldu
  • 27.02.2015 10:24

Adana Modern Şehirler yolculuğunun ilk durağı oldu

Türkiye’nin değişim hızında önemli bir kilometre taşı olan “Modern Şehircilik ve ...

Kentsel dönüşüm, şehirlerin yetersizliğini ortaya çıkardı!
  • 26.02.2015 17:04

Kentsel dönüşüm, şehirlerin yetersizliğini ortaya çıkardı!

Murat Kader, Adana'da katıldığı kentsel dönüşüm zirvesinde konuştu. Kader, dönüş ...

Türkiye’nin modern şehirler yolculuğuna Adana’dan çıkıldı!
  • 26.02.2015 13:36

Türkiye’nin modern şehirler yolculuğuna Adana’dan çıkıldı!

“Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin ilki bugün Adana’da gerçekleşt ...

"Amacımız modern şehirler kurmak"
  • 12.02.2015 22:59

"Amacımız modern şehirler kurmak"

TOKİ Başkanı Turan M. Ergün Turan, şehirleri geleceğe taşımak, geleceğin Türkiye ...