maritbet girişmaritbet
Türkiye, ‘Open House’u sevdi!

Türkiye, ‘Open House’u sevdi!

Keller Williams Platin Gayrimenkul Danışmanı Tankut Akyüz, emlaktasondakika.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en fazla danışmana sahip en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams'ın sektörde bir ilke daha imza atarak Türkiye'ye adapte ettiği, ABD emlak sektöründe sıklıkla kullanılan bir yöntem olan “Open House” (Açık Ev) etkinliği bu kez Akmerkez'in 1000 m2'lik Gülaylar Group'a ait ofis katında gerçekleşti. Keller Williams Platin Gayrimenkul Danışmanı ve KW Platin Lider Danışman Konseyi Büyüme Komitesi Başkanı Tankut Akyüz, Open House uygulamaları ve bölgenin emlak haritasını emlaktasondakika.com'a anlattı.

Keller Williams Platin Gayrimenkul Danışmanı ve KW Platin Lider Danışman Konseyi Büyüme Komitesi Başkanı Tankut Akyüz

Keller Williams Platin Gayrimenkul Danışmanı ve KW Platin Lider Danışman Konseyi Büyüme Komitesi Başkanı Tankut Akyüz

'OPEN HOUSE KISA SÜREDE TÜRKİYE'DE BÜYÜYECEK'

Open House yönteminin Türkiye pazarına yeni yeni entegre etmeye çalıştıkları bir lansman türü, bir pazarlama enstrümanı olduğunu söyleyen Akyüz, “Open House, Türkiye için yeni bir sistem. Ancak kısa sürede gelişip ülkemizde de yer bulacağına inanıyoruz. Özellikle Etiler ve Ulus bölgesinde pek çok Open House etkinliği düzenledik. İlgi oldukça yoğun ve sevindirici” dedi.

‘ETİLER'DE TÜM BİNALARIN DÖNÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Etiler'deki kentsel dönüşüm çalışmaların bölgenin değerine değer katacağını söyleyen Akyüz, “Öncelikle binaların buna ihtiyacı var. Her şeyin olduğu gibi binalarında bir ömrü var. Etiler, Ulus ve Levent bazında konuşacak olursak bu lokasyon bir prestij bölgesi. Hali hazırdaki binalar zaten değerli. Yeni projelerde mevcut kalite bir üst noktaya çıkacak. Bu bölgede kentsel dönüşüm yeni yeni başlıyor. İmar durumu yüzünden Bağdat Caddesi'ndeki kadar hızlı yürümüyor işler. Ama bölgedeki tüm binaların kısa vadede dönüşeceğini düşünüyoruz”  açıklamasını yaptı.

keller willams platin

 51 uzman danışmanıyla bölgede faaliyet gösteren Keller Williams Platin Beşiktaş Bölge Müdürlüğü'nün “Açık Ev” davetine gelen potansiyel müşteriler, ofis katını gezerek detaylı bilgi aldı.

‘ARAPLAR DEĞİL AZERİLER YATIRIM YAPIYOR'

Akyüz, “Bölgedeki mevcut yapı stoğundaki eski yapılarda metrekare birim fiyatlarının 2 bin-4 bin dolar arasında değişiyordu. Kentsel dönüşümle birlikte bir anda alt sınır 4 bin dolar oldu. Normalde 6-8 bin dolarlar Akmerkez'de, Savoy'da, Maya'da konuşuluyordu. Aynı zamanda bölgeye gelen metro hattı da rayiçleri yüzde 10 ile 20 arasında artırdı” dedi. Ayrıca son dönemde Türkiye'yi mercek altına alan Arap yatırımcının bölgede etkin olmadığını belirten Akyüz, “Bir süredir Azerbaycanlılardan yoğun talep alıyoruz” dedi. 

‘İSTANBUL'UN NERESİNDE YATIRIM YAPARSANIZ YAPIN, KAR EDERSİNİZ'

İstanbul'un gayrimenkul konusunda hak ettiği yere gelemediğini söyleyen Akyüz, “Dünya metropollerinde fiyatlar metrekare bazında 20 bin dolardan başlıyor. Buradaki en değerli bölgede bile rakamlar çok çok daha düşük. Ama İstanbul özelinde şöyle de bir durum var; İstanbul'un neresinde yatırım yaparsanız yapın uzun vadede kar edersiniz” diye konuştu.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, ‘Open House’u sevdi!
  • 03.12.2015 16:58

Türkiye, ‘Open House’u sevdi!

Keller Williams Platin Gayrimenkul Danışmanı Tankut Akyüz, emlaktasondakika.com’ ...