maritbet girişmaritbet
Türkiye Körfez Ülkeleri pazarında mutlaka olmalı

Türkiye Körfez Ülkeleri pazarında mutlaka olmalı

Dünya gayrimenkul piyasasının binde 4'üne sahip olan Türkiye, önemli bir pazar haline gelen Körfez Ülkeleri ile sıkı işbirliğine gidiyor.

Körfez Ülkeleri yatırımcılarına gayrimenkul satışı farklı iş kollarının doğmasına neden oluyor. Bu alanda hareket eden firmalar Dubai başta olmak üzere Katar ve Suudi Arabistan'da temsilcilikler açarak Türkiye'den konut satışı yapıyor.

Kurumsal inşaat firmaları hem tanıtım hem de satış yapmak üzere temsilcilikler kurarken bazı firmalarda satışa ofisi şeklinde çalışmayı tercih ediyor. Bu firmalar inşaat firmalarından satın aldıkları veya temsilciliğini üstlendikleri markalı konutları bu pazarlarda yatırımcı ile buluşturuyorlar.

İlk 7ayda 12 bin 475 konut satıldı

TUİK verilerine göre 2015 ilk 7 ayında yabancılara 12 bin 475 satış yapılmış. İstanbul'un 3 bin 870 adet ile ilk sırada yer aldığı listede 3 bin 548 satışla Antalya ikinci, 788 gayrimenkul satışı ile Bursa dördüncü 778 satışla Yalova  beşinci ve 718 satışla Aydın altıncı sıraya yerleşiyor. Bu alımların yapanlar ise Irak, Suudi Arabistan ve Rusya Federasyonu vatandaşları olarak sıralanıyor.

5 saatlik uçuşla 144 ülkeye gidiliyor 

Çocukluğumuzdan beri ders kitaplarında Türkiye'nin jeopolitik önemi anlatılır. Son dönemde buna birde Türkiye'nin lokasyon değeri ekleniyor. Çünkü 5 saatlik uçuşla gidilebilecek ülke sayısı 144. Ayrıca Türkiye özellikle Körfezli yatırımcılara 3 saatlik uçuş mesafesinde. Bu pazardan daha fazla pay alınması gerektiğini dile getiren gayrimenkul danışmanları ilk basamağın tanıtım olduğunu söylüyor. İşler Türkiye'nin tanıtımı ile başlıyor, sonra İstanbul'un ve projenin tanıtımı ile devam ediyor. MIPIM ve Cityspace Global gibi uluslar arası arenalarda şehirler tanıtılıyor. Avrupa'da bir çok şehir alternatif fuarlarda tanıtılıyor. Yatırımcılar önce yaşayacakları kenti seçiyor.  

Körfezle ayak basılmadık yer kalmamalı

Tanıtım ayağında yapılması gerekenlerin ikincisini bölgede yapılan organizasyonların tümüne ayrım gözetmeksizin katılıyor olmamız. Organizasyonlara gayrimenkul geliştiricilerinin,  kamu kurumlarının, devlet kademesinin ve tanıtım organizasyonlarının eksiksiz katılmaları gerekiyor. 

Körfez'i mesken tuttu

Yabancılara gayrimenkul satışı konuşunda deneyimli bir geçmişe sahip olan Gökhan Ilgar, kurduğu LGM Global ile bu alanda hizmet veren firmaların başında geliyor. “Sadece bunun hesabını yapıyoruz” diyen LMG Global CEO'su Gökhan Ilgar, genç bir firma olmalarına rağmen İstanbul, Londra, Dubai ve Suudi Arabistan'da yapılanmayı tamamladıklarını söylüyor. 

Bu alanda amatör bir heyecanla hareket ettiklerini ileri süren Ilgar, “Para orada ve çok büyük bir pasta. Dünya gayrimenkul sektörünün yıllık cirosu 1 trilyon dolar. Dörtte birini Körfez Ülkeleri oluşturuyor ve bununda 170-180 milyar dolar kadarını BAE ile Suudi Arabistan finanse ediyor. Türkiye bu pastadan binde 3-4 oranında pay alıyor. Resme geniş perspektiften baktığınızda bu kabul edilebilir bir rakam değil” diye konuşuyor.

Bu pazarda var olmalıyız

Bu pazarın gerekliliği üzerinde kafa yoran Ilgar, “Yıllarca hava sahamızı kullanan uçaklar Körfez'in parasını Avrupa ve Amerika'ya taşıdı ama mütekabiliyetin kaldırılması ile birlikte bizim en büyük pazarımız haline geldiler. Var olunması ve değerlendirilmesi gereken bir pazar. Ortak din, sosyal geçmiş ve kültürümüz var. Ezan sesini duyuyor, helal gıdalara rahatça ulaşabiliyor ve kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar. Peşinden gayrimenkul yatırımı yapma refleksi geliyor. Bunu değerlendirmemiz ve pastadan adlımız payı artırmamız lazım” diyerek sözlerini noktalıyor. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon, Körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!
  • 18.11.2020 12:11

Trabzon, Körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değ ...

Ordu turizmi Körfez ülkelerine tanıtıldı
  • 24.10.2020 11:42

Ordu turizmi Körfez ülkelerine tanıtıldı

Ordu'nun turizm tanıtımı kapsamında, Körfez ülkelerinden seyahat acentelerinin t ...

Türkiye'nin 2023 turizm hedefi için Körfez'de çalışmalar başladı
  • 03.02.2018 17:14

Türkiye'nin 2023 turizm hedefi için Körfez'de çalışmalar başladı

Türkiye'nin 2023 turizm hedefi 50 milyon turist ve 50 milyar dolar olarak açıkla ...

IRP Türkiye, Arap ortakla Körfez'e açıldı
  • 28.11.2017 14:44

IRP Türkiye, Arap ortakla Körfez'e açıldı

Markalı emlak danışmanlığı firması IRP, Arap sermayesini, Körfez ülkelerindeki t ...

İstanbul'da kayıt dışı gayrimenkul zirve yaptı!
  • 29.12.2015 09:26

İstanbul'da kayıt dışı gayrimenkul zirve yaptı!

Sektör temsilcileri Körfez ülkelerinden gelen yoğun talebin kayıt dışı gayrimenk ...

“Türk inşaat firmaları Ciytscape’e büyük ilgi gösterdi”
  • 14.09.2015 17:10

“Türk inşaat firmaları Ciytscape’e büyük ilgi gösterdi”

Dubai'deki Ciytscape Global 2015 Fuarı'na Türk inşaat firmaları büyük ilgi göste ...