maritbet girişmaritbet
Türkiye JLL'ye göre şeffaf ülkeler arasında!

Türkiye JLL'ye göre şeffaf ülkeler arasında!

Uluslararası emlak hizmetleri kuruluşu Jones Lang Lasalle (JLL) ‘2012 Küresel Emlak Şeffaflık Endeksi Raporu’nu açıkladı

Uluslararası emlak hizmetleri kuruluşu Jones Lang Lasalle (JLL) ‘2012 Küresel Emlak Şeffaflık Endeksi Raporu'nu açıkladı. Raporda, kısa bir süre öncesine kadar belirsizliklerle dolu olan, Türkiye gibi yükselen ekonomilerin, emlak piyasasında şeffaflık konusunda büyük adımlar attıkları belirtildi. Raporda ayrıca 2012 yılında en büyük sıçramayı da Türkiye'nin yaptığına işaret edildi.

ABD, İngiltere ve Fransa gibi Batılı ülkelerin ‘en yüksek şeffaflık' derecesini aldığı raporda Türkiye, ‘yarı şeffaf' olarak nitelendirildi. Türkiye'nin yarım puan kazanarak ‘şeffaf' düzeye çok yaklaşarak 2.61 puan aldığına dikkat çekilirken, “Bu, Türkiye'nin altı ‘saydamsız' emlak piyasası arasında bulunduğu son 8 yıla göre çok büyük bir ilerlemedir” denildi.

ABD birinci sırada

Amerika Birleşik Devletleri, 2012 yılında dünyanın en şeffaf gayrimenkul pazarı seviyesine yükselirken, ABD'yi, İngiltere ve Avustralya yakından takip ediyor. ‘Yüksek Derecede Şeffaf' ülkeler kategorisine giren diğer ülkeler Hollanda, Yeni Zelanda, Kanada, Fransa, Finlandiya, İsveç ve İsviçre oldu.

Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiy de büyüyen pazarların yükselişini bir kere daha teyit ederken, Türkiye, şeffaflığın iyileştirildiği ülkeler arasında başı çekiyor. Bölgesel olarak şeffaflık konusunda en güçlü iyileşmeyi Latin Amerika'nın gerçekleştirdiği görülüyor. Brezilya'nın 1.kademe şehirleri, şeffaflığın iyileştirilmesi konusunda dünyada ikinci sıraya yükselerek ‘Şeffaf' kategorisine girmiş durumda. Meksika ise (gelişme açısından)küresel ölçekte üçüncü sırada yer alıyor. 

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye JLL'ye göre şeffaf ülkeler arasında!
  • 27.06.2012 17:39

Türkiye JLL'ye göre şeffaf ülkeler arasında!

Uluslararası emlak hizmetleri kuruluşu Jones Lang Lasalle (JLL) ‘2012 Küresel Em ...

Jones Lang LaSalle gayrimenkul şeffaflık endeksini açıkladı!
  • 27.06.2012 10:23

Jones Lang LaSalle gayrimenkul şeffaflık endeksini açıkladı!

Jones Lang LaSalle’a göre, Küresel Gayrimenkul Pazarının Şeffaflığı, Yatırımcıla ...