maritbet girişmaritbet
Türkiye artık dünya arenasında tanınıyor

Türkiye artık dünya arenasında tanınıyor

Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, Türkiye emlak sektörünün son 8 yılda büyük gelişmelere sahne olduğunu belirti

Kaynak: Bülent Yoldaş / Sabah Emlak

 
 
Yabancı sermayeli gayrimenkul geliştirme şirketi olarak Haziran 2006'dan bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini anlatan Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, Türkiye emlak sektörünün son 8 yılda büyük gelişmelere sahne olduğunu belirti.

Erten, birbiri ardına yükselen modern gayrimenkul projelerinin bir yandan Türkiye'deki konut ihtiyacını karşılarken bir yanda da yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini dile getirerek, bu sürecin Türkiye'nin dünya emlak arenasında tanınmasına destek olduğunu kaydetti. Erten, 2008 senesinin sonbaharında başlayan global ekonomik bunalıma karşın, Türkiye'nin kriz yönetim tecrübesi ve bankacılık sisteminin zamanında aldığı tedbirlerle süreci minimum zararla atlattığına dikkat çekti.

Türkiye'nin krizi iyi yönettiğine işaret eden Erten, "200'den fazla alt sektörü etkileyen inşaat sektörü banka faiz oranlarının düşmesi, alıcıların isteklerine göre projeler üretilmesi ve ev alımını kolaylaştıracak ödeme sistemlerinin sunulmasıyla bu krizi beklenenden daha iyi yönetti. Projelerini Türkiye dışına da taşımayı hedeflediklerini anlatan Erten, "Amaçlarımız arasında tıpkı batı ekonomilerinde geçmişte yapıldığı gibi farklı yatırım modelleri ile orta sınıfın sermaye birikimlerinin oluşturulmasına destek olmak da yer alıyor" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz