maritbet girişmaritbet
Türkerler Holding İzmir'de Tekel'in eski rakı fabrikası arsasını 156 milyon liraya aldı!

Türkerler Holding İzmir'de Tekel'in eski rakı fabrikası arsasını 156 milyon liraya aldı!

Halkapınar'daki Tekel'in eski rakı fabrikası arsasını İzmirgaz'ın ortağı olan Türkerler Holding, 156 milyon liraya aldı

Özelleştirme İdaresi'nin dün sonuçlandırdığı satış ile Halkapınar'daki Tekel'in eski rakı fabrikası arsası Türkerler Holding'in, Pasaporttaki tarihi Tekel eski Başmüdürlük binası da Özkardeş Grubu'nun oldu. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın dün satışa çıkardığı Gayrimenkul AŞ. adına kayıtlı Halkapınar'daki Tekel'in eski rakı fabrikası arsasını İzmirgaz'ın ortağı olan Türkerler Holding, 156 milyon liraya aldı. Pasaport'taki tarihi Tekel eski Başmüdürlük binası ise 10.1 milyon liraya Özkardeş Grubu'nun oldu. 

Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda dün yapılan nihai pazarlık görüşmelerinde önce Pasaport'taki 314 metrekarelik eski Tekel Başmüdürlük binasının ihalesi yapıldı. Nail Özkardeş Turizm İnşaat, Denizli'den Ece Mermer ve Fırat Oran'ın teklif verdiği ihaleyi Nail Özkardeş 10.1 milyon lira vererek kazandı. İki yıl önce yapılan ihalede 12 firma ve şahıs yarışmış, ihaleyi 20 milyon 5 bin lira gibi rekor fiyata İzmir İşadamları Derneği eski Başkam Özcan Terhan kazanmıştı. 

Ancak, Terhan parayı yatıramayınca ihale iptal edilmişti. Daha sonra iki defa ihaleye çıkan tarihi binaya herhangi bir talep gelmemişti. 

Butik otel düşünülüyor 

İhale sonrası açıklama yapan Özkardeş Grubu Başkan Yardımcısı Oğuz Özkardeş, İzmir'in kültür ve turizmine katkıda bulunacak bir eser kazandıracaklarını açıkladı. Özkardeş, "İhalesini kazandığımız binanın hemen yanında otel inşaatımız olduğu için önemli bir bina. Aynı zamanda tarihi değeri olan o binayı korumak istiyoruz. Binayı ve çevresini İzmir kültür ve turizmine katkı sağlayacak şekilde düzenlemeyi planlıyoruz. Butik otel yapma ihtimalimiz var. Ne yapacağımızı değerlendireceğiz" dedi. 

Türkerler aldı 

İzmir'in en değerli yerlerinden biri olan Halkapınar'daki eski şaraphane ve rakı fabrikasının bulunduğu arazi için ise 3 grup yarıştı. Eski DGM binasının bitişiğindeki ve içinde Almanlar'ın 19. yüzyılda kurduğu şarap ve bira üretim tesislerinin olduğu 41 bin 520 metrekare yüzölçümlü merkez iş alanı imarlı, 3 bin 444 metrekare yüzölçümlü belediye hizmet alam imarlı olan gayrimenkuller, üzerindeki binalar ile birlikte bir bütün halinde satışa çıkarıldı. Ankara'daki nihai pazarlık görüşmesine Türkerler Grubu'na bağlı Türkerler İnşaat, Ömeroğulları Un Gıda-Duyan Bulgur Gıda ve Ankara merkezli Renk Yol Yapı İnşaat firmaları teklif verdi. Büyük çekişmenin yaşanmadığı ihaleyi 156 milyon lira veren Türkerler Grubu kazandı.

Demirtaş da ilgilenmişti 

Halkapınar'daki arazi için geçtiğimiz yıl yapılan ihaleye Fenerbahçe eski Başkanı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding, Trabzon merkezli Nata İnşaat ile İstanbul merkezli Kameroğlu İnşaat teklif vermişti. Ancak teklifler açık artırmadaki başlangıç fiyatının altında kaldığı için ihale iptal edilmişti. Folkart ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da arazi ile ilgilendiklerini açıklamışlardı. İnşaat ve enerji başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Türkerler Grubu, 2005 yılında Kolin inşaat ile beraber İzmir'in doğalgaz dağıtım ihalesini de kazanmıştı.

Sinan Doğan/Yeniasır

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özelleştirme İdaresi'nin bazı satış kararları ile imar planı değişiklikleri onaylandı
  • 22.02.2023 10:22

Özelleştirme İdaresi'nin bazı satış kararları ile imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bazı satışlar ile imar planı değişikliklerin ...

Özelleştirme İdaresi 6 ildeki 11 taşınmazı satışa çıkardı
  • 27.01.2023 10:15

Özelleştirme İdaresi 6 ildeki 11 taşınmazı satışa çıkardı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 6 ildeki 11 taşınmaz ...

Özelleştirme kapsamındaki 11 taşınmazın satışı onaylandı
  • 29.09.2022 17:08

Özelleştirme kapsamındaki 11 taşınmazın satışı onaylandı

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışına onay verildi. ...

Ankara ve Erzincan'daki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı
  • 02.12.2021 10:21

Ankara ve Erzincan'daki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı

Ankara'da bir taşınmaz ile Erzincan'da bulunan Girlevik II-Mercan Hidroelektrik ...

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişti
  • 10.07.2021 10:40

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişti

Özelleştirme kapsamında bulunan bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri kar ...