maritbet girişmaritbet
"Türk müteahhitler dünyada bir marka haline geldi"

"Türk müteahhitler dünyada bir marka haline geldi"

Türkiye’nin köklü kurumlarından Türkiye Müteahhitler Birliği, 67. Kuruluş Yıldönümü’nü bir resepsiyonla kutladı.

Başkent Ankara'da TMB'nin uluslararası ödüllü binasında düzenlenen özel gece, iş, siyaset ve bürokrasi dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği 67. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu, hükümet, yabancı misyon, bürokrasi ve iş dünyasından temsilcileri biraraya getirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün ev sahipliği yaptığı resepsiyonda, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türk müteahhitlerinin ilk yurtdışına açıldığı pazar olan Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar ilgi odağı oldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Müteahhitlik sektörümüz, yurt içinde ve dünyanın dört bir köşesinde imza attıkları eserler ile ülkemizi gururlandırmaktadır. Sektörümüzün bugünlere gelmesine, ülkemizin en aktif ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Müteahhitler Birliği çok önemli katkılar sunmuş ve sunmaktadır. Bu vesileyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin 67'nci kuruluş yıldönümünü de değerli başkanım nezdinde tebrik ediyorum” dedi.

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Müteahhitler Birliği'nin uzun süredir yakın temas halinde olduğunu vurgulayan Pekcan, “Çok önemli organizasyonlara birlikte ev sahipliği yaptık. Japonya başta olmak üzere İngiltere ve Güney Kore'de son derece verimli temaslarımız oldu. Tanzanya ve Kenya'ya heyet ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.Libya tarafıyla görüşmeler iyi gidiyor. Tekrar büyük montanlı işler almaya başlayacağız. Irak'ta çifte gümrük sıkıntısından sonunda kurtulduk. Artık Irak'ta kaybettiğimiz pazarı yeniden almak için yeni bir eylem planı hazırlayacağız. En kısa zamanda Irak'a heyet göndereceğiz” diye konuştu.

Bakan Pekcan şöyle devam etti: “Müteahhitlerimizin cesareti ve tecrübesi, insanımızın teknolojiye ve farklı kültürlere uyum sağlama kabiliyeti sayesinde müteahhitlik sektörümüz çok büyük başarılara imza atmıştır. Bakanlık olarak, yurtdışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörümüze yönelik tüm çalışmalarımızda, TMB ile bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz verimli işbirliğini önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürmeye hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum.”

“67'nci yıla ulaşmanın gururunu yaşıyoruz”

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye'de çok az kurumun başarabildiği 67'inci yaşımıza ulaşmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye Müteahhitler Birliği hem konumu, hem köklü geçmişiyle sektöre öncülük ederek Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

1972 yılında Libya'yla başlayan yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde, Türk müteahhitlerin bugün dünyada bir marka haline geldiğini anlatan Yenigün, “Bugüne kadar 123 ülkede tam 380 milyar dolarlık 9 bin 600 projeye imza atanların tamamına yakını Türkiye Müteahhitler Birliği üyesidir. Abilerimiz 26 Ocak 1952'de kendi deyişleriyle bir nevi “Don Kişotluk” yaparak, başladıkları macerada bugün sektörümüzü ekonomimizin lokomotifi haline getirmişlerdir” diye konuştu. Yenigün, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz 10 yılda 250 milyar dolar tutarında proje üstlenen sektörümüzün, gelecek 10 yılda 350 milyar dolarlık yeni proje yapacağımıza inanıyoruz. Sizlerle beraber, Hükümetimizle beraber, özellikle Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bunu başaracağımıza inanıyoruz.”

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin uluslararası ödüllü özel binasında düzenlenen resepsiyonda, konuşmaların ardından 67'nci yıl pastası Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, TMB Başkanı Mithat Yenigün ve TMB Eski Başkanı Erdal Eren tarafından birlikte kesildi.

Resepsiyona katılan isimler arasında ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TMB Başkanvekilleri Hüseyin Arslan ve Burak Talu ile sektörün duayenleri Ali Kantur, Erdal Eren,Erhan Boysanoğlu, Gönül Talu; TMB Yönetim Kurulu Üyeleri Başar Arıoğlu, Deha Emral ve Süheyla Çebi Karahan vardı. Gecede Belarus, Benin, Cibuti, Kongo, Gana, Güney Afrika, Kosta Rika, Kuveyt, Küba, Libya, Njerya, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya ve Zambiya'nın Ankara Büyükelçileri de yer aldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz