maritbet girişmaritbet
Türk-Katar İş Zirvesi'nde iki ülkenin ortaklığı konuşuldu

Türk-Katar İş Zirvesi'nde iki ülkenin ortaklığı konuşuldu

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar’ın ikinci gününde iş dünyası Türk-Katar İş Zirvesi’nde buluştu.

Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kawari, “Katar'ın kalkınmasında Türk işadamlarının çok katkısı oldu. Türk şirketlere daha çok iş vermek istiyoruz” dedi. 

Expo Turkey by Qatar kapsamında düzenlenen Türk-Katar İş Zirvesi iki ülke iş dünyası yöneticilerini bir araya getirdi. Fuarın ikinci gününde gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını yapan Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mohammed Ahmed Twar Al-Kawari, “Expo Turkey By Katar organizasyonunun iki ülke iş çevreleri arasındaki köprüleri daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi. Kawari, “Katar'ın Türkiye'ye yaptığı 20 milyar dolarlık yatırımı artış eğilimindedir. Türkiye'yle mevcut 800 milyon dolarlık ticari hacmi önümüzdeki yıllarda artacaktır. Türkiye'de yatırımları destekleyen kanunların çıkmasıyla beraber özellikle özel sektörün ilgisi hızla yükselecektir” diye konuştu. 

Mohammed Ahmed Twar Al-Kawari
Mohammed Ahmed Twar Al-Kawari

Kawari şöyle devam etti: “Türk şirketleri de burada önemli projelere imza attıklarını biliyoruz. Katar'ın kalkınmasında büyük katkıda bulunmuştur. Özellikle altyapı projelerinde Türk şirketlerine daha çok iş vermek istediğimizi belirtmek isterim. Türk şirketleri gerçekten de faaliyet gösterdikleri alanlarda standardı yüksek işlere imza atmaktadır. Bu nedenle onlarla çalışmak istediğimi belirtmek istiyorum.”

Robert Fisk: “10 kat büyümek varken neden yüzde 10 büyüyesiniz ki…”

Açılış oturumunun ardından tüm dünyada “Pazarlama Gurusu” olarak tanınan Peter Fisk “Oyunu Değiştirmek İçin Beynini Değiştir” başlıklı bir sunum yaptı. “Değişim sizler için bir fırsat” diyerek sunumuna başlayan Fisk, “10 kat daha iyi olacakken neden yüzde 10 büyümeyi hedefleyelim ki… Bunun için farklı bir şekilde düşünmeyi öğrenmeniz lazım. Takımınıza 10 kat kuralınızı koyarsanız, insanları çok daha farklı ve büyük düşünmeye sevk etmiş olursunuz. Bizi başarılı kılan stratejileri sürdürmek isteriz ama bunu değiştirmek zorundayız. 2010'lu yıllarda sizi başarılı kılan şeyler, 2020'de sizi başarı kılmayacak” dedi. Fisk özetle şunları söyledi: 

türk katar iş zirvesi

ÇOK FAZLA ADAMA İHTİYACINIZ YOK: Dünyanın en büyük taksi şirketinin hiçbir arabası yok. WhatsApp sadece 17 kişiyle 3 yılda 0'dan 19 milyar dolara facebook'a satılacak büyüklüğe ulaştı. Artık çok fazla adama ihtiyacınız yok. Beyninizi değiştirmeye ihtiyacınız var. Yönetici olarak neleri değiştirmelisiniz.

YÖNETİCİ EĞİTİM YAŞI YÜKSELDİ: Eskiden 25-30 yaş arasındakiler yöneticilik okullarına giderlerdi, şimdi 40-50 yaşında iş sahibi olanlar işimi daha iyi nasıl yapabilirim diye bu okullara başvurmaya başladı. Düşünün yöneticiliğe dair eğitiminizi ne zaman almıştınız. Artık nanoeğitim dönemindeyiz. 

EKONOMİK VE KÜLTÜREL İKTİDAR DEĞİŞECEK: 2020'de küresel gayrisafi milli hasıla 90 trilyon dolara ulaşacak. İktidar siyasetin yanında ekonomik ve kültürel olarak da değişecek. E7 ülkeleri öne çıkacak. Büyüme Delhi'yle Tokyo arasındaki bölgeden gelecek. 

FARKLI SEKTÖRLER BİRLEŞİYOR: Giderek farklı sektörler önem kazanıyor. Sektörler üst üste biniyor. 

ESKİDE ISRARCI OLURSANIZ KAYBEDECEKSİNİZ: Gelecek eskisi gibi değil, gelecek değişmeye devam ediyor. Başarılı olduklarınızda ısrarcı olursanız başarısız olacaksınız. 

DEĞİŞİM DOĞU'YA KAYIYOR: Katarlı da olsanız Türk de olsanız, politik, ekonomik kültürel değişim batıdan doğuya kayıyor. 

YETENEK ÖNE ÇIKIYOR: Deneyimden yeteneğe doğru bir dönüşüm var. 

Katar ve Türk iş dünyası başkent Doha'da Expo Turkey by Qatar Gala Gecesi'nde buluştu

Türk ve Katarlı iş adamları, fuarın ilk gününün sonunda Expo Turkey by Qatar Gala Gecesi'nde bir araya geldi. Doha Sheraton Hotel'de düzenlenen galada konuşan Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, 1972 yılında bağımsızlığını kazanan Katar'ın dünyanın en yatırımcı ve milli gelirde dünyanın en zengin ülkesi haline geldiğini vurguladı. Son dönemde büyük atılım yapan Katar'ın genç ve dinamik yapısıyla Türk ekonomisi için de önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Kurt, “Türkiye gerek Hükümet gerek özel sektör tarafından ilgi odağı haline gelmiş durumda. Ciddi çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 36 bin Katarlı geldi. Bu sayıyı süratle artırmamız lazım. Expo Turkey by Qatar ilişkilerin güçlenmesi için en önemli platformlardan biri oldu” diye konuştu. 

hakan kurt
Hakan Kurt

Expo Turkey by Qatar'ın sponsorları olan QNB, Tekfen, THY, Commercial Bank / A Bank, Sheraton Otel ve Kuzu Grup'a teşekkür plaketlerinin verildiği gecede,  Türkiye – Katar İş Liderleri Ödülleri de sahiplerini buldu.

Türkiye – Katar İş Liderleri Ödülleri                        

  • Yılın İş Ödülü: Tekfen
  • Yılın Aile Şirketi: Mannai 
  • Yılın Çevresel ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Ödülü: Netaş
  • Yılın Büyüme Stratejisi Ödülü: Commercial Bank / A Bank
  • Yılın İnovasyon Ödülü: TÜBİTAK
  • Yılın Topluma Katkı Ödülü: International Skyland Park
  • Yılın Kaldıraç Ödülü: QNB
  • Yılın Yeni Girişimi Ödülü: FYP 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı
  • 13.02.2023 09:51

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı

Katar, depremzedeler için taahhüt ettiği konteyner evlerin ilk bölümünü Türkiye' ...

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor
  • 22.09.2022 09:31

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor

Katar, 1 Kasım ile 23 Aralık tarihleri arasında FIFA Dünya Kupası taraftarları h ...

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi
  • 23.08.2022 14:25

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi

Başkent Doha'da 2015'te inşası tamamlanan Eğitim Şehri Camisi, modern yapısı ve ...

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 20:51

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi

Emlaktasondakika.com ekibi, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı yerinde takip etti. Ge ...

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 19:53

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Katar da bu yıl ikincisi düzenlenen ...

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!
  • 19.01.2018 19:52

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!

Bu yıl 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde Katar'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qat ...