maritbet girişmaritbet
Türk dizileri kira getirileriyle villa ve yalı sahiplerini sevindirdi!

Türk dizileri kira getirileriyle villa ve yalı sahiplerini sevindirdi!

Türk dizi sektöründe son yıllarda yaşanan hareketlilik gayrimenkul şirketlerinin yanı sıra villa sahiplerini de sevindirdi. Evini çekim için kiraya vermek isteyenlerin sayısı geçen yıl yüzde 60 artarken, günlük kiralar 6 bin liraya kadar çıkıyor

Türkiye'de son yıllarda televizyon ekranlarında yayınlanan dizi sayılarındaki artış gayrimenkul ve klasik otomobil kiralama şirketlerini sevindirirken villa  ve yalı sahiplerinin de yüzünü güldürdü. Dizi, klip, reklam çekilen evlere olan talep geçen yıl yüzde 40 oranında artarken, evini dizi için kiraya vermek isteyenlerin sayısı da yüzde 60 oranında artış gösterdi. Aynı dönemde klasik otomobillere olan talepte de patlama yaşandı. Çekimler için klasik otomobil kiralamak isteyenlerin sayısı 2012'de yüzde 70 arttı. Türk sinema ve dizi sektöründe son bir kaç yıldır yaşanan hareketlilik, gayrimenkul alanında da yeni bir sektör yarattı.
 
Ücretler konuma göre değişiyor
 
Dizi, klip, reklam çekimleri için ev ve villaların günlük kirası bin lira ila 6 bin liraarasında değişiyor. Çizgi Ötesi Gayrimenkul Danışmanlık'ın sahibi Manolya Budeyri, dizlerin sayısındaki artışa paralel olarak evlerini bu amaçla kiraya vermek isteyenlerin sayısının yüzde 60 arttığını belirtirken, evini daha önce çekim için kiraya verenlerin sayısında ise yıpratma, saatlere uymama gibi nedenlerle azalma olduğunu söyledi. Evlerin kiralama fiyatlarının evin konumuna, çekimde kullanılacak alanın ana mekan olup olmamasına ve günlük ya da aylık kullanıma göre değiştiğini belirten Budeyri, şu bilgileri verdi: “Eğer kullanılacak mekan ana mekansa günlük ücret bin liradan başlayıp, 6 bin liraya kadar çıkıyor. Aylık kullanımlarda ise gün bazında fiyatlar daha da düşüyor.”
 
Beyoğlu ve Galata in, Sarıyer out
 
Arthur&Miller Gayrimenkul'ün danışmanlarından Jenny Estry ise klip ve reklam çekimlerinin yanı sıra daha çok dizi çekimleri için talep aldıklarını ifade ederek, geçen yıllarda Sarıyer bölgesindeki evlere olan talebin bu yıl Galata ve Beyoğlu bölgesine kaydığını belirtti. Şimdiden önümüzdeki sezon için 6-7 tane talep aldıklarını vurgulayan Estry “Eğer mekan haftada 2-3 gün kullanılacaksa fiyatlar bin 500 lira ila 3 bin lira arasında değişiyor. Eğer çekimler 6 ay ya da 1 yıl sürecekse o zaman da aylık olarak fiyatlar 4 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.
 
Dizi çekimleri için özellikle Boğaz'daki yalılar da tercih ediliyor. Dizilerin vazgeçilmezlerinden biri de Hekimbaşı Yalısı... Şimdiye dek birçok çekime ev sahipliği yapan yalıda en son Nakş-i Dil Sultan'ın çekimleri yapıldı.
 
Klasik otoların günlüğü 3 bin 500 lira
 
TALEPLERDEKİ patlama sadece gayrimenkul sektörü için geçerli olmadı. Klasik otomobillere olan talepler de son 2 yılda ciddi artışlar gösterdi. Tango Limousine&Classic Cars'ın sahibi Erhan Eren, 2011'de taleplerde yüzde 50, 2012 yılında ise yüzde 70 artış gözlediklerini kaydetti. Şimdiye kadar Kapalı Çarşı, Akasya Durağı, Öyle Bir Geçer Zamanki gibi birçok diziye araç temin ettiklerini dile getiren Eren, fiyatların günlük 750 lira ila 2 bin lira arasında değiştiğini ancak il dışı çekimlerde ise bu rakamın günlük 3 bin liradan başlayıp 3 bin 500 liraya kadar çıktığını söyledi. Öyle Bir Geçer Zamanki dizi setinden çok övgü aldıklarını belirten Eren, bir anılarını şöyle anlattı: “Dizide ‘Soner' karakterini canlandıran Mete Horozoğlu'nun çekim sonrası bu arabanın aynısını almak istiyorum dediğini duyduk. Yine ‘Hakan' karakterini canlandıran Salih Bademci de dizide sürekli kullandığı 1965 model Mustang için esprili bir dille ‘Geçen süreçte arabaya o kadar alıştım ki almak istiyorum' dedi.”
 
Ayşe Ekin Gündüz / Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mete Horozoğlu otel açıyor!
  • 31.05.2016 10:10

Mete Horozoğlu otel açıyor!

Ünlü oyuncu Mete Horozoğlu, Antakya'da otel açmaya hazırlanıyor. ...

GYO'lar vergi muafiyetinin kaldırılmasına tepki gösterdi
  • 09.12.2015 12:30

GYO'lar vergi muafiyetinin kaldırılmasına tepki gösterdi

Ekonomi yönetiminin GYO'lara sağlanan vergi muafiyetini kaldıracağına yönelik ça ...

Kösem Sultan binayı kapladı!
  • 03.10.2015 09:49

Kösem Sultan binayı kapladı!

Yapımcı Timur Savcı’nın yeni sezondaki iddialı dizisi ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem - B ...

Ocak ayında 6 bin 24 gayrimenkul ve kiralama şirketi faaliyete geçti
  • 20.03.2014 14:47

Ocak ayında 6 bin 24 gayrimenkul ve kiralama şirketi faaliyete geçti

Ekonomi Bakanlığı, bu yılın ocak ayında Türkiye'ye 1 milyar 211 milyon dolar ulu ...

Wilma Elles, Serdar Ortaç'ın Beşiktaş'taki evine talip oldu!
  • 02.04.2013 14:43

Wilma Elles, Serdar Ortaç'ın Beşiktaş'taki evine talip oldu!

“Öyle Bir Geçer Zaman Ki”nin kötü kadın 'Carolin'i Wilma Elles, Serdar Ortaç'ın ...

Kerem Göğüş ve Wilma Elles'in Astoria AVM'deki sinema keyfi tatsız bitti!
  • 27.02.2013 11:44

Kerem Göğüş ve Wilma Elles'in Astoria AVM'deki sinema keyfi tatsız bitti!

Göğüş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş ve oyuncu sevgilisi Wilma Elles ...