maritbet girişmaritbet
Türk boya sektörü Turkcoat Coatings Fuarı'nda buluştu!

Türk boya sektörü Turkcoat Coatings Fuarı'nda buluştu!

Türk boya sektörünün tanıtılmasına önemli katkılar sağlayan “Uluslararası Boya, Mürekkep, Yapıştırıcı, İzolasyon, Dolgu Maddeleri, Yapı Kimyasalları Hammaddeleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı Turkcoat Coatings Show Eurasia” İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı

Bu yıl 5'incisi düzenlenen fuarın açılışına katılan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kimyanın yıldızı parlayan sektörlerinden biri olan boyadaki ihracat rakamlarının artışına dikkat çekti.

Boya sektörünün ülkemizdeki önemli buluşmalarından biri olan Turkcoat Coatings Show Eurasia Fuarı hammaddeden boyaya, ambalajdan lojistiğe kadar sektörün farklı aktörlerini aynı çatı altında topluyor. Boya ve hammaddeleri ihracatının artırılması ve sektörün ürünlerini yeni pazarlara sunmaları amacıyla Türk Boya Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı'nı kuran İKMİB, fuarla eş zamanlı bir alım heyeti de düzenledi. Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve İKMİB organizasyonuyla Pakistan, Ürdün, Tunus ve Sırbistan'dan gelen 16 firma, Türk boya sektöründen firmalarla yaptıkları birebir görüşmelerin ardından Turkcoat Coatings Show Eurasia Fuarı'nı ziyaret ettiler.
 
Boya ve hammaddeleri ihracatının, Ağustos ayında Türkiye'nin en fazla ihracat yapan sektörü konumuna yükselen kimyadaki payının artış trendinde olduğunu vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, “Boya sektörü kimyadaki hızlı yükselişini sürdürüyor. Boya ve hammaddeleri sektörü 2012 yılında başta İran, Irak ve Rusya'ya olmak üzere toplam 800 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2013 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle, 566 milyon dolarlık ihracat ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış elde etti. Yılsonunda ise boya ihracatımızın 890 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Bu rakamlar da sektördeki gelişimin ihracata olan pozitif katkısını özetliyor” diye konuştu.
 
İKMİB, Turkcoat Coatings Show Eurasia Fuarı ile eş zamanlı boya alım heyeti düzenledi…
 
İKMİB olarak sektörün ihracatını artırmak amacıyla çalışmalarına hızla devam ettiklerini de ifade eden Akyüz, “UR-GE çalışmaları kapsamında kurduğumuz Türk Boya Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımımız ile geçtiğimiz aylarda Cezayir ve Fas'a ticari heyet düzenledik. Sektörümüz için Afrika ve Sahraaltı Afrika ülkeleri oldukça önemli. Bu pazarları yakından takip ediyoruz. İhracatlarını artırmak için güçlerini birleştiren boya sektöründen firmalarımız, takım olarak Almanya'da yapılan Farbe Fuarı'na da katılarak ülkemizi temsil etti. Turkcoat Coatings Show Eurasia Fuarını da sektör olarak çok önemsiyoruz. Fuar ile aynı dönemde bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdik. Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Birlik organizasyonumuzla Pakistan, Ürdün, Tunus ve Sırbistan'dan gelen 16 firma temsilcisi de fuar ziyaretinde bulundu” dedi.
 
Boya sektörünü bir araya getiren fuara, bu yıl 44'ü yabancı olmak üzere toplam 163 firma katılıyor. Boya, mürekkep, yapıştırıcı, yapı kimyasalları, izolasyon sektörü hammaddeleri, laboratuvar cihazları, üretim ekipmanları, ambalaj ve ambalajlama sistemleri, depolama lojistik, iş güvenliği ve sağlığı ürünlerinin sergilendiği Turkcoat Coatings Show Eurasia Fuarı 14 Eylül'e kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

International Home & Housewares Fuarı, mutfak ve ev eşyaları sektörünü ağırladı
  • 20.03.2014 11:48

International Home & Housewares Fuarı, mutfak ve ev eşyaları sektörünü ağırladı

Türk mutfak ve ev eşyaları sektöründen 26 firma Şikago’daydı ...

Türk boya sektörü Turkcoat Coatings Fuarı'nda buluştu!
  • 12.09.2013 17:26

Türk boya sektörü Turkcoat Coatings Fuarı'nda buluştu!

Türk boya sektörünün tanıtılmasına önemli katkılar sağlayan “Uluslararası Boya, ...

Plastik sektörünün yeni hedefi Hindistan
  • 08.02.2012 14:45

Plastik sektörünün yeni hedefi Hindistan

Türkiye ihracatının yıldızı parlayan sektörü kimya, kimya sektörünün lokomotifi ...

Ortadoğu’nun en büyük sağlık fuarı Dubai’de
  • 30.01.2012 11:05

Ortadoğu’nun en büyük sağlık fuarı Dubai’de

Türkiye’nin ihracatı 2011 yılında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Birçok se ...

Kimya sektörü ihracatta hedef büyüttü
  • 09.01.2012 09:54

Kimya sektörü ihracatta hedef büyüttü

Ekonomide çarklar döndü, Türkiye ihracatta 134,6 milyar dolar ile rekor kırdı. ...

100 sıradışı Ar-Ge projesi yatırımcılarını bekliyor
  • 05.01.2012 11:21

100 sıradışı Ar-Ge projesi yatırımcılarını bekliyor

İhracatta kârlılığı artırmanın yolu bu projelerden geçiyor. İstanbul Kimyevi Mad ...