maritbet girişmaritbet
TÜBİTAK bilim merkezlerinin yapımına 1.5 milyar lira ayırdı!

TÜBİTAK bilim merkezlerinin yapımına 1.5 milyar lira ayırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak Türkiye’nin en kapsamlı Bilim ve Teknoloji Merkezi’yle ilgili çalışmalar hızla sürerken, Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Rıfat Bakan, TÜBİTAK tarafından bilim merkezleri için ayrılan 1,5 milyar TL’lik kaynağın yurt içinde kalması için yerli tedarikçilerin desteklenmesi için gerekli çalışmaları başlattı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak Türkiye'nin en kapsamlı Bilim ve Teknoloji Merkezi'yle ilgili çalışmalar hızla sürerken, Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Rıfat Bakan, TÜBİTAK tarafından bilim merkezleri için ayrılan 1,5 milyar TL'lik kaynağın yurt içinde kalması için yerli tedarikçilerin desteklenmesi için gerekli çalışmaları başlattı.

Bilim ve Teknoloji Merkezlerinde sergilenecek deney ünitelerin yerli firmalardan tedarik edilmesine öncülük eden Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Rıfat Bakan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Uysal ve deney düzeneklerini üreten tedarikçi firma yöneticileriyle birlikte KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ'ı ziyaret etti. Toplantıda Türkiye'de 81 ilde kurulması planlanan Bilim ve Teknoloji Merkezleri deney düzeneklerinin temini konusunun yerli üretimcilerin teşvik edilmesi konusu ele alındı.

Bursa'ya bilim ve teknoloji merkezi kazandırılması konusunda önemli çalışmaları hayat geçirdiklerini hatırlatan Bakan, “TÜBİTAK tarafından 1,5 milyar TL'lik bir kaynak Bilim ve Teknoloji Merkezleri için ayrıldı. Söz konu bütçenin yurtdışına çıkmaması için yerli firmaları teşvik etmeliyiz ve ihtiyaçlarımızı yerli tedarikçilerimiz aracılığı ile gidermeliyiz” dedi. Yerli üreticilere güveninin tam olduğunu ve Bilim ve Teknoloji Merkezi çalışmalarının yerli işgücü ve sermayeyle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Bakan, “Türkiye'de, önümüzdeki dönemde bu konuda önemli gelişmeler olacak. Yurtdışındaki firmalara bağımlı kalmamak için bugünden alt yapı çalışmaları konusunda firmaları desteklemek gerekir. Bizler bu konuda öncü misyona sahibiz. Yerli firmalarımızı yurtdışı üretimciler ile rekabet edebilmeleri ve işbirliği sağlayabilmeleri konusunda desteklemeli ve teşvik etmeliyiz” diye konuştu.

KOSGEB'ten tam destek

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, Bilim ve Teknoloji Merkezi deney düzenekleri üretimini yapan yerli tedarikçilerle iş geliştirme konusunda bir arada olabileceklerini bildirdi. Akdağ, ‘İşbirliği güç birliğidir' diyerek Bilim ve Teknoloji Merkezi çalışmalarına yönelik olumlu yaklaşımlarını vurguladı. KOSGEB olarak bu tarz çalışmaları yürüttüklerini, iş tecrübelerini Bilim ve Teknoloji Merkezi tedarikçileriyle paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kacır: "Yerleşim alanlarını etkileyecek deprem senaryolarını ortaya koyacağız"
  • 31.10.2023 17:01

Bakan Kacır: "Yerleşim alanlarını etkileyecek deprem senaryolarını ortaya koyacağız"

"Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma P ...

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor
  • 19.04.2023 14:37

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem ...

TÜBİTAK'ın ilaç araştırma ve üretim tesisi hazır
  • 04.04.2023 11:32

TÜBİTAK'ın ilaç araştırma ve üretim tesisi hazır

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) bünyesinde biyoteknolojik ilaç ve aşı ür ...

TÜBİTAK 195 proje personeli istihdam edecek
  • 03.04.2023 11:18

TÜBİTAK 195 proje personeli istihdam edecek

TÜBİTAK, araştırmacı, teknik ve destek personeli, AR-GE teknisyeni ve usta kadro ...

Bakan Kurum, "TÜBİTAK Müsilaj Araştırmaları Çağrısı Projeleri Konferansı"nda konuştu
  • 17.11.2021 15:09

Bakan Kurum, "TÜBİTAK Müsilaj Araştırmaları Çağrısı Projeleri Konferansı"nda konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Eylem ...