maritbet girişmaritbet
TRT'nin Alsancak blokları Nimeks-Mapeks'in oldu!

TRT'nin Alsancak blokları Nimeks-Mapeks'in oldu!

TRT'nin İzmir Alsancak'taki binaları çürümeye terk edilmişti. TOKİ'nin satışa çıkardığı blokları İzmirli Nimeks Mapeks girişimi satın aldı.

Alsancak'ta çürümeye terk edilen ve 13 dönüm alanı kapsayan TRT binalarını, 56 milyon 100 milyon lira teklif veren İzmir merkezli Nimeks Mapeks girişimi aldı.

İzmir'in Alsancak semtinde 30 yıldır çürümeye terk edilen TRT Blokları, 56 milyon 100 bin liraya Nimeks ve Mapeks ortak girişimine satıldı. Toplam 13 bin metrekareyle bölgenin en büyüğü olan arsaya 8 kata kadar karma proje yapılabilecek. Nimeks Organik Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Memur, bir kaç hafta sonra konut ve AVM ağırlıklı bir proje hazırlamak üzere çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Ancak Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin söz konusu bölgenin konut+turizm+ticaret alanı olmasına yönelik plan değişikliği yaptığı itirazın sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi halinde, arsada herhangi bir proje yapılamayacak. 

TOKİ'nin 12 ilde 76 arsayı satılığa çıkardığı müzayedede 30 yıldır atıl halde bekleyen TRT blokları da görücüye çıktı, ihaleye İzmir'den Folkart ve Nimeks - Mapeks Ortak Girişim Grubu katıldı. Nimeks ile Mapeks ortak girişimi açık arttırmada Folkart'ın çekilmesinin ardından 56 milyon 100 bin lirayla en yüksek teklifi veren kurum oldu. 

110 MİLYONLUK DEĞER 

Nimeks Organik Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Memur, söz konusu arsayı satın alarak kente güzel bir proje kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Memur, "Biz oraya üst taraf konut alt taraf AVM ve dükkanlar olacak şekilde bir proje yapmak istiyoruz" dedi. Proje maliyetinin 55 milyon lirayı bulacağını kaydeden Memur, "Arazi bedeli ve yapacağımız projeyi toplam düşünürseniz 110 milyon liralık proje ortaya çıkacak" diye konuştu. Memur, dava sonucunu bekleyeceklerini, alanı TOKİ'ye iade etmeyeceklerini söyledi. 

TAM 30 YILDIR BEKLİYOR 

TRT binalarının temeli 1987 yılında atıldı. O dönem TRT, 12 milyon lira harcayarak, 13 dönüm arazi üzerine, bin 500 seyirci kapasiteli Türkiye'nin en büyük stüdyosu ile birlikte 30 stüdyolu bir bina yapmaya karar verdi. 1987 yılında temeli atılan proje, sonraki yıllarda kaderine terkedildi. 2003 yılında Milli Savunma Bakanlığı devreye girerek, binaları astsubay orduevi yapmak amacıyla dönemin parasıyla 11.7 milyon liraya Hazine'den satın aldı. Ancak Bakanlık şehir merkezinde astsubay orduevi yapımı projesinden son anda vazgeçti. Maliye Hazinesi'ne devredilen arsa önce Hazine'ye oradan da TOKİ'ye geçti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TRT'nin Alsancak blokları Nimeks-Mapeks'in oldu!
  • 28.01.2017 10:05

TRT'nin Alsancak blokları Nimeks-Mapeks'in oldu!

TRT'nin İzmir Alsancak'taki binaları çürümeye terk edilmişti. TOKİ'nin satışa çı ...