maritbet girişmaritbet
Torunkent'e kazma vuruldu, satışlar Mart'ta!

Torunkent'e kazma vuruldu, satışlar Mart'ta!

Kiptaş’ın Eyüp Alibeyköy’de Torunlar GYO ile geliştirdiği projeye kazma vuruldu. Gecekondular tahliye ediliyor, satış ofisinin inşaatı bitmek üzere.

Kiptaş uzun süredir elinde tuttuğu Avrupa yakasında TEM'e cepheli, Finanskent ve Avrupa Konutları'na yakın konumdaki parselde yer alan 515 bin 977 metrekare yüzölçümündeki arsaya kazma vurdu. Gecekonduların yıkım işlemleri başlarken, bölgede yaşayan insanlar için 4 konut bloğunun inşasına başlandı. Torunlar GYO'nun satış ofisinin inşaatını bitirmek üzere olduğu projede satışların Mart - Nisan ayı gibi başlaması bekleniyor. 

Projenin ismi Torun Kent

Projelerinde kendi ismi üzerinden markalaşmaya gitmeyi tercih eden firmanın isim olarak Torun Kent'i düşündüğü bilgisi geldi.

Karma kullanımlı ve üniversiteli

Torunlar GYO Eyüp projesinin 4 bin 188 konut olması planlanıyor. Henüz detayları tam belli olmayan projede yaklaşık 1.000 ön talep toplanırken yatırım değerinin 1.3 milyar lira (541.7 milyon dolar) olması bekleniyor. Projede içerisinde hastane ve Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nin kampüsü yer alacak. Açık 380, kapalı 4 bin 882 otoparkın olacağı projede toplam kapasite 5 bin 262 araç olacak. Toplam 12 bin 648 kişinin ikamet edeceği projede sosyal tesisler ve üniversite kampüsünde ortalama 6 bin 500 kişinin yaşayacağı hesaplandığında toplam 20 bin kişinin bulunması planlanıyor.

Kimler, ne alacak?

Torunlar GYO projenin yüzde 54'lük kısmı olan 2 bin 764 adet konuta tekabül eden 390 bin 165 metrekarelik kısmı alacak. KİPTAŞ ise 1.300 konuta karşılık gelen 117 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Projede Kiptaş sosyal içerikli konutlar, üniversite kampüsü, hastane ve sosyal alanları alırken Torunlar GYO'da 4 açık yüzme havuzu, 2 kapalı yüzme havuzu, restoran, cafe, market, spor merkezi, gölet ve rekreasyon alanlarını alabilecek. İnşaata 2015'in birinci çeyreğinde başlanırken bitişin 2017'nin sonunda olması bekleniyor. 

Ulaşım aksının tam üzerinde 

Kiptaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silahtar Abdullah Ağa Vakfı'na ait olan arsanın değeri gün geçtikçe artarken TEM Otoyolu ve Kâğıthane-Cendere Yolu'na özel araçla kolay ve çok hızlı şekilde ulaşım imkânı bulunuyor. MİA (Merkezi İş Alanı) bölgesine çok yakın konumda bulunan proje, şehirde bulunan alışveriş merkezleri, iş alanları, sosyal ve kültürel mekânlar ve eğitim olanaklarına olan konumuyla dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torunkent'e kazma vuruldu, satışlar Mart'ta!
  • 11.02.2015 16:24

Torunkent'e kazma vuruldu, satışlar Mart'ta!

Kiptaş’ın Eyüp Alibeyköy’de Torunlar GYO ile geliştirdiği projeye kazma vuruldu. ...

Torunlar GYO Eyüp’teki arsası için değerleme raporu hazırlattı!
  • 12.07.2013 16:32

Torunlar GYO Eyüp’teki arsası için değerleme raporu hazırlattı!

Torunlar GYO, Eyüp Alibeyköy bölgesinde yer alan arsası için değerleme raporu ha ...