maritbet girişmaritbet
TOKİ'nin yeni başkanı Ahmet Haluk Karabel’den ilk açıklama

TOKİ'nin yeni başkanı Ahmet Haluk Karabel’den ilk açıklama

TOKİ'nin yeni başkanı Ahmet Haluk Karabel, göreve gelmesiyle ilgili ilk açıklamayı yaptı...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'na asaleten atanan Ahmet Haluk Karabel, ''Motivasyonumuz çok yüksek, çalışmalarımız aynı hızda devam edecek'' dedi.

Karabel, yaptığı açıklamada, TOKİ'nin toplu konut alanındaki çalışmalarını, Başbakan'ın talimatları doğrultusunda ve verilen hedefler çerçevesinde sürdüreceğini kaydetti.

Erdoğan Bayraktar'ın milletvekili aday adaylığı için Mart ayında istifa etmesinden sonra bugüne kadar başkanlık görevini vekaleten yürüten mimar Ahmet Haluk Karabel'in TOKİ Başkanlığı'na asaleten atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Ahmet Haluk Karabel de eski başkan, Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar gibi, geçmişte, İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin inşaat şirketlerinde çalıştı.

Ankara-1953 doğumlu Karabel, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden 1981 kış döneminde mezun oldu. 1978-2003 yılları arasında 25 yıl boyunca, özel sektördeki çeşitli mimarlık, mühendislik ve müşavirlik şirketleri ile kamu sektöründe mimar, kontrol baş mühendisi,kontrol amiri, şantiye şefi, proje yöneticisi ve üst düzey yönetici görevlerinde bulunarak, birçok konut, ofis ve sanayi siteleri üretiminin gerçekleştirilmesinde yer aldı. 1988 yılından itibaren toplu konut projelerinde yönetici olarak görev yaptı. Sektördeki katkılarını artırmak amacıyla 1999 yılında Yapı Denetim Uzmanlık Belgesi aldı.

Karabel, 1995-1999 yılları arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi olan KİPTAŞ'ta kuruluşu ile birlikte Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre boyunca İstanbul'un 11 bölgesinde toplam 17 bin konutun teknik altyapı, sosyal donatı ve çevre düzenlemeleri ile birlikte üretiminin gerçekleşmesinde fiili görev aldı.

Haluk Karabel, 2000-2001 yılları arasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketi olan METROPOL İMAR A.Ş'de Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulundu. Görevi süresince Ankara Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ve Mamak'ta konut uygulamalarında bulundu. 2001-2002 yıllarında özel sektör inşaat firmalarında genel müdürlük yapan Karabel, 2003 yılında TOKİ Başkan Yardımcılığı'na atandı ve 10 Mart 2011'e kadar bu görevi sürdürdü.

Ayrıca, 2003 yılında Emlak Konut GYO AŞ'de genel müdür vekili olarak görev aldı.

Şimdiye kadar, TOKİ'nin toplu konut uygulamalarının yapımı ve tamamlanmasının bütün aşamalarında görev alan Karabel, ulusal ve uluslararası konferanslarda da bildiriler sundu, TOKİ iştiraki şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerinde de bulundu.

Karabel, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın milletvekili aday adaylığı için martta istifa etmesi nedeniyle vekaleten başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Karabel, evli ve 3 çocuk babası.

  • Etiketler:

Yorum Yaz