maritbet girişmaritbet
TOKİ Başkanı 500 bin konutun mimarı oldu, siyasete soyundu

TOKİ Başkanı 500 bin konutun mimarı oldu, siyasete soyundu

Ekonomi bürokrasisinden siyasete girmek için peş peşe istifalar geldi. İstifasını son güne saklayan en dikkat çekici isim bugüne kadar 500 bin konuta imza atan TOKİ’nin?8 yıllık Başkanı Erdoğan Bayraktar oldu

Milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen ekonomi bürokrasinin önemli isimleri dün peş peşe istifa etti. İstifasını son güne bırakan en dikkat çekici isim ise bugüne kadar 500 bin konuta imza atan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar oldu. İstifa edenlerin çoğunun tercihini AK parti'den yana kullandığı görüldü. Bayraktar'la birlikte aday adayı olmak için istifasını son güne bırakanlar arasında Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, SGK Başkan Vekili Fatih Acar, EBK?Genel Müdürü Bekir Ulubaş, TİGEM?Genel Müdürü Halis Bilden ve Darphane Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz da yer aldı. Biçer'in memleketi Kastamonu'dan, Büyükkaymaz'ın İstanbul'dan Fatih Acar'ın ise Bursa'dan AK Parti aday adayı olması bekleniyor.

ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN 4 İSTİFA

9 yıldır Çaykur Genel Müdürlüğü yapan Ekrem Yüce Sakarya'dan, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Ahmet Kesik ise Konya'dan AK Parti milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiler. AK Parti'den aday adayı olmak için ayrılan bir diğer isim de Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Veysel Karani Aksungur oldu. Aksungur'un Ankara ikinci bölge aday adayı olması bekleniyor. İstifa furyasına Enerji Bakanlığı'ndan da 4 bürokrat katıldı. Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen Sivas'tan, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya Kahramanmaraş'tan, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı Çorum'dan, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Akif Şam da Ağrı'dan AK Parti milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.

‘SEÇİLEMEZSEM DÖNERİM'

TETAŞ Genel Müdürü Gökkaya siyasete atılma gerekçesini “33 yıllık devlet memuriyetinin ardından bilgi birikimimi siyasette kullanmaya karar verdim” sözleriyle anlatırken 8 yıldır TOKİ Başkanlığı yapan Bayraktar ise seçimde aday olacağı bölgenin henüz belli olmadığını belirtti. 8 yıldır çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini, birçok sorunu aşarak ve devlete yük olmadan kaynak yaratarak vatandaşın konut sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi. TOKİ'nin artık belli bir yol haritasının bulunduğunu, halen kentsel yenileme başta olmak üzere yapılacak çok iş olduğunu anlatan Bayraktar “Aday olacağım seçim bölgemi bilmiyorum ama seçilemezsem TOKİ'ye dönerim. TOKİ'ye dönmezsem bir emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum” dedi.

Duvar işçiliği ile başladı

TOKİ Başkanlığı'ndan istifa ederek siyasete atılan Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar alışılmış bürokrat tipinin hayli dışında bir portre sergiledi. TOKİ'nin kaynak yaratmadaki başarısında büyük katkısı olan Bayraktar bugüne kadar başta dar gelirliler olmak üzere 500 bin konuta imza attı. Konut işine yabancı olmayan Bayraktar lisede amelelik ve duvar işçiliği, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nden mezun olduktan sonra askerliği sırasında ise 6 bin konutluk askeri lojman inşaatlarında Kontrol Amir Vekilliği yaptı. 1995'te KİPTAŞ'ta, 2000-2001 yıllarında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.Ş'de Genel Müdürlük yapan Bayraktar genel seçimlerin ardından TOKİ'de 2002 yılında başkanlık görevine getirildi. Erdoğan Bayraktar, atama kararnamesi Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı için 2007 yılı Ekim ayına kadar bu görevi vekaleten sürdürdü. Bayraktar'ın atanmasına ilişkin kararname, Cumhurbaşkanı değişikliğinden sonra onaylandı.

AK Parti'den aday olması beklenen eski bürokratlar

İsim Bıraktığı görev

Erdoğan Bayraktar TOKİ Başkanı

Ekrem Yüce Çaykur Genel Müdürü

Recep Biçer Milli Piyango Genel Müdürü

Fatih Acar SGK Başkan Yardımcısı

Hacı Duran Gökkaya TETAŞ Genel Müdürü

Selahattin Çimen Enerji Bakanlığı Müsteşar Yrd.

Nurettin Kulalı EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet Akif Şam Enerji Bakanlığı Basın Müşaviri

Ekrem Tosun MTA Güneydoğu Bölge Müdürü

Doç. Ahmet Kesik Maliye Bakanlığı Strateji Geliş. Bşk.

Veysel Karani Aksungur Gelir İdaresi Daire Başkanı

Ahmet Büyükkaymaz Darphane Genel Müdürü

Mustafa Sever DTM İthalat Genel Müdürü

Ali Boğa Sanayi Bakanlığı Müsteşarlığı

Ömer Ulu EGO Genel Müdürü

Halis Bilden TİGEM Genel Müdürü
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz