maritbet girişmaritbet
Tekfen holding ilk altı ayı kârla bitirdi

Tekfen holding ilk altı ayı kârla bitirdi

Tekfen Holding’in net kârı ilk yarı yılda yüzde 26 arttı... Dönem kârı ise yüzde 34 artışla 134 milyon Türk Lirası oldu.

TAAHHÜT, tarımsal sanayi, emlak geliştirme ve finans alanlarında faaliyet gösteren Tekfen Holding'in 2011 yılının ilk yarıyıl cirosu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 1.393 milyon TL, dönem kârı ise yüzde 34 artışla 143 milyon TL olarak gerçekleşti.
Tekfen Grubu'nun iki büyük faaliyet alanından biri olan ve 3 kıtada 10 ülkeye yayılmış inşaat projelerine imza atan Taahhüt Grubu'nun, ilk 6 ayda 702 milyon TL ciro gerçekleştirerek yeni anlaşmalarla iş portföyünü genişlettiği belirtildi. Tekfen Holding'den yapılan açıklamada, 2005 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Katar'da aldığı 230 milyon ABD Doları büyüklüğünde yeni ve ilave otoyol projelerinin yanı sıra, Güney Yoloten Gaz Sahası Projesi'nin alımıyla, ilk kez Türkmenistan'ı ülke portföyüne kattığı kaydedildi. Açıklamada, Tekfen Taahhüt Grubu, 1. yarıyıl yıl içinde aldığı 542 milyon ABD Doları değerinde yeni projelerle aktif iş portföyünü 2.07 milyar ABD Doları'na yükselttiği ifade edildi.
Tekfen Grubu'nun ciroda ikinci, son yıllarda kârlılık bakımından birinci faaliyet alanı Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu'nun ise gruba ciro bazında yüzde 45, kâr bazında ise yüzde 76 oranında katkı sağladığı belirtildi. Açıklamada, “Dünyada yüksek seyreden tahıl fiyatları sonuncu bitki besin maddesine olan güçlü talep, 2011 yılının ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış gösteren Türkiye gübre tüketimi ve yurtiçi gübre fiyatlarının, yurtdışı fiyat artışlarına paralellik göstermesi, pazarın belirleyici etkenleri olmuştur” denildi. Toros Tarım markasıyla faaliyetlerini sürdüren ve en büyük işkolu olan kimyevi gübre alanında satış gelirlerini artıran Tekfen Tarım Grubu'nun, Samsun, Mersin ve Ceyhan'daki 3 fabrikasında ortalama yüzde 88 kapasite kullanımıyla üretim gerçekleştirdiği belirtildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz