maritbet girişmaritbet
TDUB Eğitim Akademisi'nden gayrimenkul yatırım fonları eğitimi!

TDUB Eğitim Akademisi'nden gayrimenkul yatırım fonları eğitimi!

TDUB Eğitim Akademisi, son dönemde en çok merak edilen yeni yatırım aracı Gayrimenkul Yatırım Fonları hakkında eğitim semineri düzenledi.

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının çatı kuruluşu Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği TDUB bünyesinde kurulan TDUB Eğitim Akademisi, gayrimenkul sektörünün insan kaynakları ihtiyacına yönelik nitelikli ve donanımlı uzman personel yetiştirmek amacıyla mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerine start verdi. Bu doğrultuda TDUB Eğitim Akademisi, sektörün son zamanlarda ilgi odağı haline gelen "Gayrimenkul Yatırım Fonları" konusunu masaya yatırdı. 

Yeni yatırım aracı "gayrimenkul yatırım fonları"

Sektörün ihtiyaçlarını belirleyip bu doğrultuda eğitimlerine yön veren TDUB Eğitim Akademisi'nin öncelikli eğitim konusunu gayrimenkul yatırım fonları oluşturdu. Eğitim programının ilk eğitiminde eğitmenlik koltuğuna geçen uzman ise TDUB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım oldu. 

Yıldırım, verdiği eğitimde "GYF ile GYO'nun farkı nedir?", "GYF nasıl kurulur?", "Devletler neden yatırım fonları için düzenleme yaparlar?", "Yatırım fonu alındığı nasıl ispatlanır?", "Güvenlilirlik nasıl sağlanır?", "Fonun batma riski var mıdır?", "Gayrimenkul yatırım fonunu kimler satın alabilir?", "Nitelikli yatırımcı kimdir?", "Finansman aracı mıdır, yatırım aracı mıdır?", "Fonun mal varlığı nedir, nasıl yönetilir?", "GYF'nin yapamayacağı işler nelerdir?", "Sınırlamalar nelerdir?", "Vergilendirmeler nasıldır?" gibi tüm soruların yanıtlarını teknik mevzuatıyla beraber işledi.

Gayrimenkul yatırım fonları ile gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) birbirinden bağımsız iki ayrı kavram olduğunu ifade eden Yıldırım; değerleme sektörü için yüksek önem arz eden gayrimenkul yatırım fonları alanında nitelikli uzman açığının bulunduğunu, bu nedenle akademide ilk eğitim programının GYF olduğunu vurguladı. TDUB Eğitim Akademisi olarak seminere yoğun ilgi beklediklerini, ancak söz konusu ilginin beklentilerini de aştığını ifade eden Yıldırım, gayrimenkul yatırım fonları için düzenlediklerini semineri çok daha geniş kapsamlı olarak tekrarlayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Mesleki, kişisel ve kurumsal eğitim programları

TDUB Eğitim Akademisi'nde mesleki gelişim eğitimleri kapsamında gayrimenkul hukuku, mesleki mevzuat, değerleme, inşaat yapı malzemeleri ve mimari, proje geliştirme, gayrimenkul ekonomisi ve finansmanı, kentsel dönüşüm, gelir getirici mülklerin analizi, uluslararası değerleme standartları, gayrimenkul bilgi ve becerilerin yorumlanması, gayrimenkul okur yazarlığı ve gayrimenkul yönetimi alanlarında eğitimler gerçekleştirilecek.  

Kişisel gelişim eğitimleri kapsamında ise iletişim becerileri, mesleki İngilizce, temel bilgisayar eğitimi ve proje yönetimi eğitimleri verilirken, kurumsal eğitimler kapsamında yönetici geliştirme programları düzenlenecek. Bununla birlikte, TDUB Eğitim Akademisi bünyesinde lisanslama sınavlarına hazırlık eğitimi de verilecek.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TDUB'dan kentsel dönüşüm eğitimi!
  • 24.02.2016 17:10

TDUB'dan kentsel dönüşüm eğitimi!

Değerleme uzmanlarının çatı kuruluşu TDUB bünyesinde kurulan TUDB Eğitim Akademi ...

TDUB Eğitim Akademisi'nden gayrimenkul yatırım fonları eğitimi!
  • 08.06.2015 14:30

TDUB Eğitim Akademisi'nden gayrimenkul yatırım fonları eğitimi!

TDUB Eğitim Akademisi, son dönemde en çok merak edilen yeni yatırım aracı Gayrim ...