maritbet girişmaritbet
TAV, Riyad Havalimanı projesiyle ödül kazandı

TAV, Riyad Havalimanı projesiyle ödül kazandı

TAV-Al Arrab Contracting Ortak Girişimi’nin yapımını gerçekleştirdiği Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5 Projesi, ödüle layık görüldü.

Engineering News Record (ENR) tarafından düzenlenen “En İyi Küresel Projeler” yarışmasında, TAV İnşaat ödüllendirildi. TAV-Al Arrab Contracting Ortak Girişimi tarafından gerçekleştirilen Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5 Projesi "Havalimanı” kategorisinde başarı ödülünü kazandı. New York'ta düzenlenen törende ödülü TAV İnşaat adına Suudi Arabistan, Bahreyn ve Afrika'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur aldı.

TAV İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur “TAV İnşaat olarak, Türkiye ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz havalimanı projeleriyle kısa sürede sektörün liderleri arasına girdik. ENR Dergisi sıralamasında son üç yılda üst üste havalimanı inşaat kategorisinde 1.sırada yer alarak dünyanın en büyük şirketi olduk. ENR Dergisinin “En iyi Küresel Projeler” başarı ödülü ile uluslararası başarılarımızın yanına bir yenisini daha koymuş olduk. Riyad Havalimanı Terminal 5 projesi, Suudi Arabistan'da Cidde Havalimanı SAEI Uçak Bakım Hangarları ve Medine Havalimanı projelerinden sonra gerçekleştirdiğimiz üçüncü proje oldu. Suudi Arabistan'ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinde gösterdiğimiz başarı sonrasında; Yanbu, Qassim ve Hail Havalimanları'nın geliştirilmesi ve işletmesi için de yakın zamanda Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi tarafından seçildik. Yerel ortaklarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak bu bölgede büyümemizi sürdürüyoruz” dedi.

Riyad King Khaled Havalimanı'nda yer alan 104.500 metrekare büyüklüğe sahip Terminal 5 aynı anda yedi geniş gövdeli veya 16 dar gövdeli uçağa hizmet verebiliyor. Sözleşme kapsamında ayrıca yaklaşık 3000 araçlık çok katlı otopark ile havalimanı operasyon merkezi, itfaiye binası, enerji santrali, apron ve hava tarafı altyapısıyla terminali mevcut terminallere bağlayan viyadüklü yollar ve altyapı çalışmaları da TAV-ACC Ortak Girişimi tarafından gerçekleştirildi.

TAV İnşaat, 2015 yılında da ENR En İyi Küresel Projeler yarışmasında ödüllendirilmiş ve Medine Emir Muhammed Bin Abdulaziz Havalimani, kendi kategorisinde dünyanın en iyisi seçilmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TAV'ın 3 havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi
  • 06.03.2023 16:45

TAV'ın 3 havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, "Doğrudan yolcu değerlendir ...

TAV'dan 9 ayda 129 milyon avroluk net kar!
  • 27.10.2022 10:11

TAV'dan 9 ayda 129 milyon avroluk net kar!

Şirketin ocak-eylül döneminde konsolide cirosu yüzde 112'lik artışla 752,5 milyo ...

TAV İnşaat’ın Bahreyn Havalimanı projesine iki ödül!
  • 15.12.2021 12:47

TAV İnşaat’ın Bahreyn Havalimanı projesine iki ödül!

TAV İnşaat, Bahreyn Havalimanı projesiyle “Yılın Mega Projesi” ve “Yılın Ulaştır ...

TAV İşletme Hizmetleri yurt dışı yatırımlarına devam ediyor!
  • 06.11.2021 09:45

TAV İşletme Hizmetleri yurt dışı yatırımlarına devam ediyor!

TAV İşletme Hizmetleri, Bermuda’da açtığı Primeclass özel yolcu salonlarıyla dün ...

TAV Çukurova ihalesine tek başına katılacak
  • 06.12.2011 16:40

TAV Çukurova ihalesine tek başına katılacak

TAV, Çukurova ihalesine tek başına katılacağını açıkladı. ...

Adnan Menderes'i TAV işletecek
  • 18.11.2011 17:22

Adnan Menderes'i TAV işletecek

250 milyon avro yatırımla inşa edilecek çevre dostu terminal son teknolojiyle d ...