maritbet girişmaritbet
Tatlıses, Irak’ta 1400 KONUT YAPACAK!

Tatlıses, Irak’ta 1400 KONUT YAPACAK!

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Irak’ın TOKİ’si olarak nitelendirilen inşaat firmasıyla yüzde 50 ortaklık anlaşması imzaladı

Geçen hafta görüşmeler için Erbil'e giden Tatlıses, Iraklı Al-Adel Company Group Yönetim Kurulu Başkanı Rüsdi Said'le Seyrantepe Tatlıses Group binasında bir araya geldi ve ortaklık anlaşması yaptı. Asıl mesleğinin inşaatçılık olduğunu vurgulayan Tatlıses, Kuzey Irak'ta 1.400 konut yapacak. Tatlıses'in inşaat şirketi, Bağdat'ta 400 villa, Süleymaniye'de ise 1.000 adet konutun müteahhitliğini yapacak.

İlk iş 80 milyon dolarlık 850 villa
Iraklı şirketin sahibinden gelen teklif üzerine Kuzey Irak'a gidip Cennet Bahçesi anlamına gelen Dest - i Beheç isimli sitelerde inceleme yaptığını ve döndükten sonra da Kuzey Iraklı ekibi Türkiye'ye çağırdığını belirten Tatlıses, “Ben gittim kendi gözlerimle olanları gördüm. Onları davet ettik, geldiler. Ben orada anlaşıp geldikten sonra Dest-i Beheç'e, Tatlıses de ilave edildi. Bu oradaki devlet yetkililerine de bildirildi. Çünkü bunlar TOKİ gibi devlet kanalı ile yapılan bir takım inşaat ve siteler... İlk olarak Güneş İnşaat tarafından Süleymaniye Kifri'deki 850 villayı 80 milyon dolara yapacağız. Her şey hazır bitti, bir hafta içinde temel atılacak. Süleymaniye'de yapılacak 10 bin konutluk proje için taşeron firma arıyoruz. Ortalama  1 milyar dolara yakın veya bu parayı geçen büyük iş olacak” dedi.
 
‘ONUN İNSANLIK HEDEFLERİ VAR'
Rüsdi Said ise hedefin 50 bin konut olduğunu ve Süleymaniyeile Erbil'de iş yapmaya başladıklarını ifade etti. Türk şirketlerinin başarılı olmaları nedeniyle tercih ettikleriniı belirten Said, “İbrahim Tatlıses'i davet ettik. Onun insanlık hedefleri var, sosyal yönünün de kuvvetli olması bizi bu beraberliğe götürdü. Eşit miktarda ortağımız olsun ve bu ortaklık da Irak halkına faydalı olsun istedik. Yapılan konutlar 10 eşit taksitte ödenecek ve ödemeler 3 ayda bir kez yapılacak” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz