maritbet girişmaritbet
Tatilcilerin tercihlerinde ilk sırada Bodrum geliyor

Tatilcilerin tercihlerinde ilk sırada Bodrum geliyor

Verilere göre kiralık ve satılık devremülk arayışlarında Bodrum en popüler adresken, ikinci sırada Yalova’ya rağbet gösteriliyor

 

Hurriyetemlak.com'un 2010 verileri de bu tercihleri doğruluyor. Verilere göre kiralık ve satılık devremülk arayışlarında Bodrum en popüler adresken, ikinci sırada Yalova'ya rağbet gösteriliyor.

Yaz sezonunun son ayına girdiğimiz şu günlerde tatilcilerin gözdesi Bodrum ve Antalya otel sayılarıyla turizm cenneti olurken, tatilini otelde geçirmek istemeyip devremülk almak, kiralamak isteyenler de aynı seçimleri yapıyor.

Türkiye'nin lider emlak portalı Hurriyetemlak.com'un Temmuz 2010 verilerine göre Türkiye genelinde satılık ve kiralık devremülk arayan tatilcilerin öncelikli adresi Bodrum oldu. Devremülk kategorisinde tercih edilen diğer bölgeler ise Yalova, Ankara, Afyon, İzmir olarak sıralanıyor. 

Hurriyetemlak.com verilerine göre Nisan ayından başlayarak Temmuzda en üst noktaya ulaştığı devremülk aramalarının %40'ı İstanbul'dan yapılırken, bunu Ankara, İzmir ve Bursa takip ediyor.

En çok devremülk ilanının verildiği iller ise, devremülk aramaları ile paralellik göstererek Bodrum, Yalova, Ankara, Antalya, Balıkesir ve Afyon oldu.

Devremülk ilanlarının fiyat ortalamalarına bakıldığında ise günlük, haftalık ve aylık değişkenlerine bağlı olarak farklılık göstermekle birlikte kiralık ilanlar için alt sınır 500 TL, üst sınır 7.500 TL;  satılık ilanlar için ise alt sınır 3.000 TL, üst sınır 50.000 TL.

İlanlarda Bodrumda ortalama devremülk fiyatları 12.000 TL civarlarındayken, Yalova'da 12.500 TL'yi buluyor.

Kaynak: Hürriyet Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz