maritbet girişmaritbet
Tatar Yapı’dan... Sahne senin metreKÜP

Tatar Yapı’dan... Sahne senin metreKÜP

Markalı konut ve ofis liginde iki proje birden geliştiren Tatar Grup, metreküp kavramıyla hareket eden ilk firma olma unvanını elinde bulunduruyor.

Otuz yıldan daha uzun bir süreden bu yana var olan Metar Grup'a bağlı olarak faaliyet gösteren Tatar Yapı, aynı ismi taşıyan ailenin kuruluşu. Turizm sektörüyle de yakından ilgilenen ailenin Tatar İstanbul Otelcilik Grubu'na ait şehir otelleri bulunuyor. 

12 ayda proje teslim edilecek

Bir aya kadar önce Ümraniye Şerifali'de Work Up 5.50 ve Loft Up 7.60 isminde 2 projeye birden başladıklarını belirterek sözlerine başlayan Tatar YapıYönetim Kurulu ÜyesiMert Tatar, 11 ay sonra konutları teslim edeceklerini ifade etti. 190 milyon dolar ciro hedeflediklerini anlatan Tatar, “Aralarında 600 metre mesafe olan projelerin toplam 85 bin metrekare inşaat alanı var. Loft konseptli projede her blokta 25 konut olmak üzere 6 blokta 150 konut üretiyoruz. Work Up'ta da 25 mini plaza olacak. Blokların her birisi bir dönüm arsa üzerinde kurgulanacak. Tüm bölgede 40 bin metrekare alan üzerinde iş merkezi, plazalar, 45 bin metrekare alanda ise home – office konutlar inşa edeceğiz” dedi.

Konut, ofis, villa ve turizm imarlı 2 milyon metrekare arsa stokuna sahip olduklarının altını çizen Tatar, “Bunun 300 bin metrekaresi İstanbul'da yer alıyor. Üzerinde çalıştığımız ve zamanını beklediğimiz projeler var. Hepsi de çok heyecan verici” diye ekledi.

Tercihleri kendi arsalarını kullanmaktan yana 

Her zaman kendi arsaları üzerinde proje geliştirmekten yana olduklarının altını çizen Tatar, “Kentsel dönüşüm yada kat karşılığı projelerinde daire sattığımız yatırımcılarımızın herhangi bir sorun yaşamalarını tercih etmiyoruz. Hiç kimse bunu istemez ama buna meydan vermemek için kendi arsalarımız üzerinden hareket etmeye özen gösteriyoruz. Şerifali'de de böyleyiz” dedi.

Yaşarken ferah, satarken kazançlı… 

Yatırımcılarına yaşarken ferah, satarken prim yaptıran markalı konutlar edindiren Tatar Yapı, ilk kez metreküp kavramını realiteye döküyor. Burada farklılık arayışı ile hareket ettik. Bunun da en iyi çıkış yolunu yüksek tavanlı, ferah, insanların yaşarken sıkılmayacağı ve metreküp kavramını içeren binaları geliştirmekte bulduk. Satışlarda gördüğümüz ilgi ne kadar doğru bir karar verdiğimizin göstergesi oldu” diye konuştu. 

Projelerin isimlerindeki rakamların tavan yüksekliğini ifade ettiğini belirten Tatar, “İnsanlar depremden sonra yapılan konutlardan sıkılmaya ve farklılaşan projeleri tercih etmeye başladılar. Bizde farklı olmak için kendimizi ortaya çıkarmak ve tavan yüksekliğine vurgu yapmak istedik. Artık anlayış değişti. Gerçek anlamda nitelik olarak bunun yapılması gerekiyor. Avrupa'daki konutları tanıyan müşterilerimiz bunun böyle olması gerekiyor.

Türkiye'de metrekare yerine metreküp anlayışının ilk örneklerini gerçekleştiriyoruz burada. Kat yükseklikleri son derece iddialı. İsteyen konut, isteyen de iş yeri olarak kullanabiliyor. Orta üst gelir seviyesindeki kitleye hitap ettiğimiz için sosyal donatı alanları, otopark, spor alanları, yüzme havuzları ve sosyal mekanları içeren tesisleri var. Ayrıca modern bir mimari ile inşa edildi” diye konuştu.

Kitlesi beyaz yakalılar...

Lansmana özel olarak 5 bin liradan satışa çıktıklarını ifade eden Tatar, “buu konutlarımız tükenti. Şu anda ortalama metrekare birim fiyatı 5500 lira olan bölümlerle satışa devam etmekteyiz. Finans Merkezi'ne yakınlığı ve ulaşımının kolaylığı açısından müşteri portföyünü bu kesimin insan gücünü oluşturan beyaz yakalılar, yöneticiler, finansal aracı kurumlar ve çalışanları gibi bir kitleden oluşuyor. Evinden çalışanlar da oluyor” şeklinde kullanıcı profilini özetledi.

Bölgenin geleceğine dönük proje geliştirmeye özen gösterdiklerini belirten Tatar, “Projelerin ortak özelliği hayatın her aşamasında yükselişi simgeleyen “up” mantığında olması. Örneğin Work Up, orta ölçekli, 1500 metrekarelik kullanım alanlarına ihtiyacı olan  şirket merkezleri için yapıldı. Otopark, depolama, çalışanların sosyalleşebilecekleri, aralarda dinlenebilecekleri ve kendilerine zaman ayırabilecekleri bir dizaynı var. Firma sahipleri bu konsepte ilgi gösterdi. Metro duraklarının yanı başında yer alacak” dedi.

Marun ile şehir otellerini zincire taşıyor

Zaten var oldukları otelcilikte ilerleyeceklerinin işaretini veren Tatar, “Turizm ihtiyacını karşılayacak otel arzını sunmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 33 milyon civarında turist geldi. Bu yıl daha da artacak. Bizim de otel açığımız var. Marun adıyla şehir otelciliğinde markalaşacağız. Bosphorus, Pera ve Çengelköy'de yeni otellerimiz olacak. Pera'da restorasyonu biten 30 odalı butik otelin açılışı 16 Temmuz'da yapılacak. Buna ek olarak Göztepe'de 10 odalı Marun İstanbul isminde bir otelimiz daha var. Birde Şerifali'de 153 odalı ekspres mantıkta iş oteli yapıyoruz. O da 2018'de hizmete girecek.

Tüketiciler konut alırken dersini iyi çalışmalı

Tüketicilerin bilinçli olmalarını isteyen Tatar, “İnsanlar konut alırken lokasyonla birlikte üretici firmaya da önem versinler. Firmaların ne zaman hangi projeleri teslim ettiğine, ne kadar kazanç sağladığına baksınlar. Teslimat sonrası sundukları hizmeti ve firmanın ürününe sahip çıkması gibi konuları göz ardı etmesinler” diyerek sözlerini noktaladı. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mert Tatar, Loft Up ve Work Up'ı anlattı!
  • 05.06.2015 15:38

Mert Tatar, Loft Up ve Work Up'ı anlattı!

Tatar Yapı yönetim Kurulu Üyesi Mert Tatar, Loft Up 7.60 ve Work Up 5.50 projele ...

Sabri Paşayiğit, Tatar Yapı'nın projelerini anlatıyor!
  • 22.04.2015 17:53

Sabri Paşayiğit, Tatar Yapı'nın projelerini anlatıyor!

Ünlü mimar Sabri Paşayiğit, Tatar Yapı'nın Şerifali'deki projelerini emlaktasond ...

Mert Tatar, Loft Up/7.60 ve Work Up/5.50'yi anlattı!
  • 22.04.2015 16:47

Mert Tatar, Loft Up/7.60 ve Work Up/5.50'yi anlattı!

Tatar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tatar, Şerifali bölgesindeki Loft Up/7.60 v ...

Tatarlardan 1 milyon liralık yeni şirket!
  • 03.05.2016 15:52

Tatarlardan 1 milyon liralık yeni şirket!

Tatar Yapı'nın yönetim kurulu bir araya geldi, 1 milyon liralık Tatar Gayrimenku ...

Tatar Yapı’dan... Sahne senin metreKÜP
  • 10.06.2015 15:44

Tatar Yapı’dan... Sahne senin metreKÜP

Markalı konut ve ofis liginde iki proje birden geliştiren Tatar Grup, metreküp k ...