maritbet girişmaritbet
Tasarruf için ‘katlanır ev’e soyundu

Tasarruf için ‘katlanır ev’e soyundu

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım’ı kuran Erden Timur, Nef markası adı altında otomobillerdeki ‘seri’ anlayışını konuta getiriyor

Kaynak: Demet Cengiz Bilgin / Hürriyet


Mersin Sanayici ve İşadamı Derneği eski başkanı Musa Timur'u, iş dünyası “Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi için yüklü ödenek ayrılmazsa valilik önünde çadır kurarım” sözüyle tanır.
Bir dönem akaryakıt ve Ereğli Demir-Çelik'in ana dağıtıcılarından biriyken, son yıllarda sadece arazi geliştirme işine odaklandı. Musa Timur'un 28 yaşındaki oğlu Erden Timur ise, 6 yıl önce gayrimenkul geliştirme alanında faaliyetlere başladı. Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım'ı kuran Erden Timur, Nef markası adı altında otomobillerdeki ‘seri' anlayışını konuta getiriyor. Erden Timur “Otomotivdeki gibi her seri için özel tasarımlar olacak. İçine girildiğinde karakteri yansıtacak. Zamanla her seri otomotivdeki gibi yenilenecek. Kapı kolunu da saksı altını da tasarlayacağız” dedi.


Evin dışındaki misafir
Nef, nadiren kullanılan misafir yatak odası, sinema odası, davet odası gibi alanları fold-home (katlanır ev) konseptiyle evin dışına çıkarıyor. Mekan verimliliğine odaklanan konsepti Timur şöyle anlatıyor: “Temel bir eve, dönemsel kullanılan unsurları katlanmış olarak ekliyorsunuz. Sadece misafir gelince kullanılan misafir yatak odasını ısıtıyor, soğutuyor, temizliyorsunuz. Boşu boşuna gider oluşuyor. Fold-home bu misafir odasını evinizin dışında projenin içinde sunuyor. Gerekli olduğunda bir bedel karşılığında kullanıyorsunuz. Davet salonu da öyle. İster kendiniz ister yardımcı isterseniz cateringle misafirlerinizi burada ağırlıyorsunuz.”


Piyanolu müzik odası
Flats, Apartments, Suites gibi farklı konseptleri olan Nef projelerinde, Play Station odası, akşam eve iş getirenler için business room, şarap ve puro tutkunlarının kendi kavlarına sahip olacakları özel odalar, kişiye özel fitness odası, plates stüdyosu, parti-karoeke odası, terasta jakuzi, açık hava sineması, sky-ski, içinde piyano ve bateri bulunan müzik odası gibi ögeler bulunuyor.


Aidatta tasarruf hedefi
Projelerinde metrekare başına 1.5 TL civarında aidatlar olacağını belirten Timur, “Az kullanılan alanlar çıkarılınca tasarruf sağlanıyor. Sosyal alan yok. Böylece benzer projelere kıyasla en az yüzde 50 tasarruf sağlanacak. Aidat bedelinin bizimkinin 2-3 katına çıktığı projeler var” diye konuşuyor. Erden, ev dışı alanların gelirin ortalama yüzde 30'unu genel gelir olarak aktaracaklarını belirterek, genel geliri olan bir proje ürettiklerini söyledi.


İstanbul'da 3 proje var
ERDEN Timur, Yaklaşık 6 yıl önce New York, Londra, Milano, Amsterdam, Paris ve Şanghay'ı ziyaret edip tasarım konusunda konutlarda ne gibi değişiklikler yapılabileceğini araştırmış. Tüm dünyada konut anlayışını değiştirecek fold-home konseptini, ilk memleketi Mersin'de iki konut projesinde denemiş. Şu anda 4 yıldır yaşamın sürdüğü konut projeleri, bir nevi pilot uygulama olmuş. Şu ana kadar 96 bin metrekare inşaat alanı tamamlayan Timur Gayrimenkul'ün Levent, Kemerburgaz ve Kadıköy'de üç projesinin yapımı sürüyor. Nef markasıyla Levent'te 308 konut, Göztepe'de 250 ve Kemerburgaz'da 87 konut üretiyor. Böylece bugüne kadar gerçekleştirdikleri toplam inşaat alanının 220 bin metrekareyi geçeceğini belirten Timur, Levent'teki projeye çoğunlukla finansçıların ilgi gösterdiğini ve yatırım amaçlı aldığını söyledi. İstanbul'daki 3 projenin toplam değeri 253 milyon TL olarak hesaplanıyor.


Alman ortak, kâr marjına şaşırdı
ERDEN Timur, Yaklaşık 6 yıl önce New York, Londra, Milano, Amsterdam, Paris ve Şanghay'ı ziyaret edip tasarım konusunda konutlarda ne gibi değişiklikler yapılabileceğini araştırmış. Tüm dünyada konut anlayışını değiştirecek fold-home konseptini, ilk memleketi Mersin'de iki konut projesinde denemiş. Şu anda 4 yıldır yaşamın sürdüğü konut projeleri, bir nevi pilot uygulama olmuş.

Şu ana kadar 96 bin metrekare inşaat alanı tamamlayan Timur Gayrimenkul'ün Levent, Kemerburgaz ve Kadıköy'de üç projesinin yapımı sürüyor. Nef markasıyla Levent'te 308 konut, Göztepe'de 250 ve Kemerburgaz'da 87 konut üretiyor. Böylece bugüne kadar gerçekleştirdikleri toplam inşaat alanının 220 bin metrekareyi geçeceğini belirten Timur, Levent'teki projeye çoğunlukla finansçıların ilgi gösterdiğini ve yatırım amaçlı aldığını söyledi. İstanbul'daki 3 projenin toplam değeri 253 milyon TL olarak hesaplanıyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz