maritbet girişmaritbet
Tarihi kentler ödüllerini YAPEX Fuarı’nda alacak!

Tarihi kentler ödüllerini YAPEX Fuarı’nda alacak!

Restorasyon ve Renovasyon teknikleri, Kültür Mirasının Korunması konsepti ile Yapex Tadilat Fuarı'nda...

 

Uluslararası YAPEX Fuarları kapsamında gerçekleştirilen Yapex Tadilat Fuarı, 18-21 Ekim 2012 tarihlerinde RESTORASYON, RENOVASYON VE KÜLTÜR MİRASININ KORUNMASI teması ile Antalya Expo Center fuar alanında düzenlenecek. 
 
ÇEKÜL – Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği ile Avrupa Tarihi Kentler Birliği (HERITAGE EUROPE) destekleri ile düzenlenen Fuar, kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari ile arkeolojik eserlerin restorasyonu, korunması, işlevlendirilmesi ve geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurları 18-21 Ekim 2012 tarihlerinde Antalya'da bir araya getirecek.
 
Yapex Tadilat-Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı,restorasyon alanındaki bilgi birikimini, deneyimleri ve projeleri, malzeme ve üretim teknolojilerini buluşturmak için düzenliyor. Tarihsel yapıların, yerelden ulusala , ulusaldan evrensele aktarılması için çağdaş ilkelerle onarılması, yenilenmesi ve yeni işlevlerle kullanılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. 
 
ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, koruma alanında ilk defa bu ölçekte bir organizasyon yapılacağını söyleyerek, “Kültürel mirasın korunmasında öncü rol üstlenen ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği tarafından sahiplenilen, ülkemizde ulusal ve uluslararası ilgili tarafların katılacağı bu organizasyon, son derece sevindirici bir gelişme olarak görülmelidir. Korumada geleneksel becerilerle çağdaş teknolojileri buluşturup bütünleştirecek, restorasyon ve yenileme alanlarında bir dil ve ilke birliğini özendirecek böyle bir oluşumun başarısı, ülkemiz kültürü ve tarihi çevresi için paha biçilmez bir kazanç olacaktır” dedi.
 
Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise kentsel, kültürel ve doğal mirası bir ortak miras anlayışıyla korumak ve yaşatmak amacıyla projeler üreten TKB üyesi belediyelerin fuara katılarak katkı sağlayacaklarını söyledi. Güzelbey, “Bilinçli koruma çalışmaları yürüten tarihi kentlerimiz, koruma vizyonlarını, proje ve uygulamalarını fuarda yer alan sektör uzmanları, restoratörler, yatırımcılar, yükleniciler ve endüstri kuruluşları ile paylaşacak; tecrübelerini sunumlar ve etkinliklerle aktaracak,”dedi.
 
Fuar ziyaretçileri ve uzmanlar için düzenlenecek olan restorasyon-renovasyon konulu toplantılar ve seminerler, sergiler, sunumlar, geleneksel yapı malzemelerinde uygulamalı örneklerin olacağı bölümler fuarın programı içinde yer alacak. Kentsel dönüşüm ve restorasyon projeleri yapan belediyeler, restoratörler, proje büroları ile restorasyon projelerine özel ürün ve teknolojilerin tek bir çatı altında toplanacağı Yapex Tadilat Fuarı, birçok sergi ve etkinlik ile de kültür mirasının korunması temasıyla bir sektör olduğunu vurgulayacak.
 
Tüm etkinliklerde, kültür mirasının korunması planlamalarının geliştirilmesi ve kentsel / yapısal restorasyon teknikleri ile uygulamalarının sunumları, öncelikle hedeflenecek.
 
Tarihi kentler ödüllerini YAPEX Fuarı'nda alacak
“Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın 2011 yılı sonuçları belirlendi. 48 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı yarışmanın ödülleri, Antalya'da yapılacak “RESTORASYON, RENOVASYON ve KÜLTÜR MİRASININ KORUNMASI” temalı Yapex Tadilat fuarında 19 Ekim Cuma günü verilecek.
 
Proje ödülleri: DARENDE, İSTANBUL, KADIKÖY, KAYMAKLI, KAYSERİ, KONAK ve ODUNPAZARI
Uygulama ödülleri: ADANA, ALANYA, ALTINDAĞ, BAYINDIR, GAZİANTEP, KOCAELİ, YOZGAT belediyelerine verilmesine karar verildi.
 
Kentlerindeki kültürel mirası korumak-yaşatmak için yaptıkları istikrarlı çalışmalar ve yarışmaya düzenli olarak katılarak aldıkları ödüllerle AKSARAY, BİRGİ, BURDUR, ÇANAKKALE, KULA, MUĞLA belediyeleri “Süreklilik ödülleri” ne uygun görüldü.
Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nü ise BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ kazandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarihi Kentleri Özendirme Yarışması'nı kazananlara ödül!
  • 17.11.2017 10:41

Tarihi Kentleri Özendirme Yarışması'nı kazananlara ödül!

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nı ...

YAPEX Fuarı 15 Kasım'da Antalya'da açılacak
  • 10.08.2017 11:34

YAPEX Fuarı 15 Kasım'da Antalya'da açılacak

25. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restor ...

Urfa Kent Müzesi ziyarete açıldı
  • 29.03.2014 13:19

Urfa Kent Müzesi ziyarete açıldı

Urfa Şehir Surları'nın önemli bir bölümünü oluşturan 2 bin metrekare alana sahip ...

UNESCO Listesi'ndeki Safranbolu’da 32 kültür varlığı restore edilecek
  • 23.01.2014 13:42

UNESCO Listesi'ndeki Safranbolu’da 32 kültür varlığı restore edilecek

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesindeki Yörük köyü ...

Viko Dünya Çevre Günü’nde geleceğe değer katan projelerini anlattı!
  • 11.06.2013 15:53

Viko Dünya Çevre Günü’nde geleceğe değer katan projelerini anlattı!

Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, insanlığın ürettiği atıklar doğanın yenilen ...

Asım Güzelbey: Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine meydan yapılmalı!
  • 17.01.2013 11:10

Asım Güzelbey: Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine meydan yapılmalı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, büyük şehirlerin büyük meyd ...