maritbet girişmaritbet
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, belgenin verilmesi dolayısıyla kurumun toplantı salonunda düzenlenen törende, bugün teşkilatlarının 166. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi

Teşkilatın ülkenin hem en eski hem en yaygın kurumlarından olduğuna işaret eden Güney, bugün 13 merkez birimi, 22 bölge, 957 tapu ve 81 kadastro müdürlüğü olmak üzere toplam 1073 birim ve yaklaşık 18 bin personelle hizmet verdiklerini dile getirdi.

İnsana hizmetin önemine işaret eden Güney, yılda yaklaşık 7 milyon işlem yapıp 20 milyonu aşkın kişiye hizmet sunan bir kurum olarak TSE belgesini alma konusunda ısrar ettiklerini ve yaptıkları çalışmalar sonucu tüm birimleriyle buna hak kazandıklarını anlattı.

Güney,"Tabii önemli olan belgeyi almak ama daha da önemlisi belgenin gereğini tatbik ederek vatandaşımıza daha güler yüzle daha hızlı ve daha doğru hizmeti sunmak. Bu belge, her zaman bizi daha iyiye, daha güzele, daha doğruya, daha hızlı işlem yapmaya sevk edecek" dedi.

Son yıllardaki belge alma çalışmalarının kendilerini daha güzele yönlendirdiğini dile getiren Güney, "Fiziki mekanlarımız güzelleşti, personelimiz aldığı eğitimlerle kendilerini daha iyi geliştirdi, yeniledi" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 121 bin 254 vatandaşla yapılan "Müşteri Memnuniyeti Anketi" sonucunda, kurumdan memnuniyet oranının yüzde 97 çıktığını ifade eden Güney, "Bu yüzde 3'lük kısmı da önemli görüyorum. Yüzde 3'lük memnuniyetsizliğin sebeplerinin neler olduğunu biliyoruz. Tüm birimleriyle belge almış bir kurum olarak bunları tekrar gözden geçirerek, yüzde 3'lük kısmı minimize etmemiz, sonucu yüzde 99 kusürlere getirmemiz lazım. Belgenin bizi buraya götürmesi gerekiyor" diye konuştu.

Güney, taşra teşkilatındaki tüm çalışanların belgenin gereğini yerine getirme konusunda azami duyarlılık göstereceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

"Tapu, bir ülkenin namusu ve geleceği"

TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise tapunun önemine işaret ederek, "Özellikle yakın tarihimizde Musul ve Kerkük'te yaşanan olaylar tapunun ne kadar önemli olduğunu, tapunun bir ülkenin namusu ve geleceği olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir" dedi.

Bir zamanların köhne kuruluşlarının bugün yakaladıkları kalite seviyesinin ülke ve millet adına gurur verici olduğunu anlatan Şentürk, kalite yönetim sistemleri konusunda ortaya koydukları performanstan dolayı Güney'e teşekkür etti.

"Kalite ve standartın tapusu bize aittir" diyen Şentürk, ancak kalitenin bisiklet sürmek gibi sürekli ileri gitmeyi gerektirdiğini vurguladı.

Devletin temelinde kurumların olduğuna dikkati çeken Şentürk, şunları kaydetti:

"Bir devleti etkin, güçlü, çözüm üreten bir devlet yapan kurumlarıdır. Kurumlarımız her geçen gün daha ileriye gitmektedir. Biz gerçekten insanımıza refah, huzur sağlamak istiyorsak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü de Emniyet Genel Müdürlüğü de TSE de ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepimiz işimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Bu milletimize karşı bir lütuf değil tam tersi sorumluluktur. Sorumluluğu lütuf gibi sunmak hadsizlik olur. Dolayısıyla  bu milletin bize emanet ettiği, kendisi için evladı için günü ve geleceği için emanet ettiği bu kurumları en etkin düzeye taşıyabilmek hepimizin boynunun borcu."

Şentürk, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, kalite konusuna 1073 birimiyle topyekün sahip çıkmasının örnek bir davranış olduğunu sözlerine ekledi.

Şentürk, daha sonra Güney'e TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni takdim etti.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Martta gayrimenkul satışı, şubata göre yüzde 83 arttı
  • 05.04.2023 11:59

Martta gayrimenkul satışı, şubata göre yüzde 83 arttı

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemlerinde, şubata göre yüzd ...

Türkiye genelinde geçen ay 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 10.03.2023 12:53

Türkiye genelinde geçen ay 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye genelinde geçen şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi gerçek ...

Taşınmaz satış sözleşmesi düzenlemesi 1 Temmuz 2023'e ertelendi
  • 28.12.2022 10:30

Taşınmaz satış sözleşmesi düzenlemesi 1 Temmuz 2023'e ertelendi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen taşınmaz satış sözleşmeleri ...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne 426 sözleşmeli personel alınacak
  • 14.11.2022 09:19

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne 426 sözleşmeli personel alınacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra hizmet birimlerinde çalıştırmak amacıy ...

Türkiye'de 10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı!
  • 09.11.2022 16:03

Türkiye'de 10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı!

Türkiye'de bu yılın 10 ayında, 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yap ...

Türkiye'de 8 ayda 2 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 06.09.2022 13:22

Türkiye'de 8 ayda 2 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye'de bu yılın 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi yapıl ...