maritbet girişmaritbet
Tapu harçlarıyla ilgili müjde yakın!

Tapu harçlarıyla ilgili müjde yakın!

MIPIM'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, tapu harçlarıyla ilgili müjdenin yakında verileceğini duyurdu.

MIPIM'de konuşan Bakan Özhaseki, "Bakanlar Kurulunda hep Hollanda konuştuğumuz zannediliyor. Ama en önemli gündem maddelerimizden biri inşaat sektörü oldu. Maliye Bakanımızın tapu harçlarına ilişkin müjdesi olacak' dedi.

Gayrimenkul sektörünün en etkili yatırımcılarını Fransa'nın Cannes kentinde buluşturan MIPIM fuarı başladı. MIPIM'de, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) "İstanbul: İki Kıta, Tek Şehir" temasıyla kurduğu ve kentin mega projelerinin tanıtıldığı İstanbul çadırının açılış kurdelesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar kesti. 17 Mart'a kadar sürecek fuara katılan 23 bin ziyaretçi, İstanbul'dan fuarı ziyaret edecek 800'den fazla profesyonelle masaya oturacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, fuarda yaptığı konuşmasında yakından takip eden herkesin Türkiye'nin geleceğine ümitle baktığına dikkat çekti. 

BOĞMA HAREKETLERİ! 

Özhaseki, Türkiye'ye bazen dışarıdan ekonomik boğma hareketlerinin yapıldığını, böyle dönemlerde iç dinamikleri harekete geçirmenin en akılcı yol olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Mesela akşam Bakanlar Kurulumuz vardı. Herkes saatlerce Hollanda konuştuğumuzu zannediyor. 

Evet, Hollanda da konuşulacak tabii ki ama gündem maddelerimizin en önemlilerinden birisi inşaattı. Akşamki önemli konulardan biri de tapu harçlarıydı. Önümüzdeki günlerde Maliye Bakanımızın bu konuda ^ müjdeleri olacak. Sizlerin istediği ne varsa hepsi hayata geçiyor." Özhaseki, sektörü desteklemeye devam edeceklerini belirterek, "Önümüzdeki 2-3 yıl içinde kurtarıcı sektör olarak inşaatı görüyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fenerbahçeli Sosa, pandemi tecbirlerini hiçe mi sayıyor?
  • 16.11.2020 09:19

Fenerbahçeli Sosa, pandemi tecbirlerini hiçe mi sayıyor?

Fenerbahçeli futbolcu Jose Sosa'nın pandemi tedbirlerini hiçe sayarak etkinliğe ...

Aydın-Denizli Otoyol projesine erteleme!
  • 11.06.2020 09:40

Aydın-Denizli Otoyol projesine erteleme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili i ...

‘Tapu harçları 2018’de cep yakacak!’
  • 26.12.2017 10:19

‘Tapu harçları 2018’de cep yakacak!’

Tapu harçları, geçen yıla göre 2018 yılında yüzde 30 artış göstererek 13 milyar ...

Ev almak isteyenleri harekete geçirecek hamle!
  • 17.03.2017 09:52

Ev almak isteyenleri harekete geçirecek hamle!

Konut sektöründeki teşviklere tapu harcındaki indirim de eklenince, satışlarda g ...

400 bin TL’lik ev için 4 bin TL harç indirimi!
  • 16.03.2017 08:35

400 bin TL’lik ev için 4 bin TL harç indirimi!

Gayrimenkul sektörünü canlandırmak için KDV'den sonra bir adım daha atıldı. ...