maritbet girişmaritbet
Tahincioğlu ticari gayrimenkule yükleniyor!

Tahincioğlu ticari gayrimenkule yükleniyor!

Özellikle ticari gayrimenkul sektöründe atağa kalkan Tahincioğlu Gayrimenkul, bu yıl gerçekleştireceği projelerine 860 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor

 

Özellikle ticari gayrimenkul sektöründe atağa kalkan Tahincioğlu Gayrimenkul, bu yıl gerçekleştireceği projelerine 860 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor
 
 Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, piyasalara pozitif hava pompalandığını, yavaşlama söylentilerine karşı görünümün pozitif olduğunu söyledi. “Biz beklentilerin doğrultusunda zorlu bir yıl olacağını düşündük”diyen Tahincioğlu, tahminlerin ötesinde ilk çeyreği iyi geçirdiklerini söyledi. Yıl sonuna kadar 860 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Tahincioğlu, TAO Gayrimenkul ve Mesa ile beraber Zeytinburnu'nda bir arazi için teklif verdiklerini söyledi. Zeytinburnu-Seyitnizam bölgesinde yer alan nakliye ambarlarının yerine konut projesi yapmaya hazırlandığını belirten Tahincioğlu, “Bu proje için Mesa Mesken, TAO Gayrimenkul ve Tahincioğlu Gayrimenkul ile birlikte NAKO' ya teklif verdik. NAKO yönetim kurulu da münhasırlık verilmesine karar verdi.  232 adet nakliye ambarının hasılat paylaşımı sistemi doğrultusunda, geliştirilmesi açısından başlangıç yapıldı. Sözleşme hazırlıkları başladı. Daha sonra genel kurula aktarılacak” dedi. Yıl sonuna kadar konut, avm ve ofis projelerine imzasını atacak olan Tahincioğlu, E-5 üzerinde hayata geçirdiği Nida Kule projesinin de teslimlerine hazırlanıyor.
 
Türkler gayrimenkul tutkunu
 
Türk insanının gayrimenkulü sevdiğini söyleyen Tahincioğlu, “Ödenebilir şartların artmasıyla birlikte talep arttı. Abartmayı seven bir toplumuz. Konut alışlarımızda da bu gözlemlenebiliyor” diye konuştu. Konut kredilerinde gayri safi yurtiçi hasıla oranının yüzde 5 olduğuna değinen Tahincioğlu, “Gayrimenkulde kat edilecek çok yol var. Avrupa'da bu oran yüzde 50'lerde, Amerika'da ise yüzde 60 olarak belirtiliyor.”diye konuştu.
 
İş hayatında bardağın dolu tarafına bakmayı sevdiğinden bahseden Tahincioğlu, konut alımlarında belirlenen yüzde 25'lik öz kaynak limitinin, ticari gayrimenkullerde yüzde 50 olmasını adaletli bulmadığını söyledi. Gerçek konut ihtiyacı olanların konut almasını daha doğru bulduğunu da belirten Özcan Tahincioğlu, “Ticari gayrimenkullerin getirisi konuttan daha fazladır. Çünkü firmalar sermayelerini ofis alımlarına değil, işe yatırmayı tercih ediyorlar. Kira ödemeyi tercih edip, masraf olarak gösterip bunu vergiden düşürdükleri için. Kiracı olmaktan vazgeçmiyorlar bu da yatırımcı için düzenli kira getirisi demek oluyor” diye konuştu.
 
860 milyon dolar yatırım
 
Tahincioğlu'nun bu yıl içerisinde hayata geçireceği projelerin toplamı 860 milyon dolar olacak. İstanbul Göztepe'de hayata geçirilen Nida Kule'nin sonuna geldiklerini belirten Özcan Tahincioğlu, temmuz ayında teslimlere başlayacaklarını söyledi. Ataşehir'de yükselecek olan Palladium Tower projesinin temellerini bu ay içerisinde atacaklarını kaydeden Tahincioğlu, proje için ciddi bekleme listeleri olduğunu ve metrekare fiyatlarının 5 bin dolardan başlayacağını söyledi.
 
Finans Merkezi'nde arazi aldı
 
TOKİ ihalesinden Finans Merkezi içerisinde 50 bin metrekarelik kiralama alanı olacak olan arazi satın aldıklarını belirten Tahinvioğlu, “Bu proje için yeni master plan çerçevesinde kriterleri bekliyoruz. Projeye başlar başlamaz 2 sene içerisinde bitireceğiz.”diye konuştu. Sene sonunda Levent'te bir ofis projesine ve Şişli'de de karma projeye başlayacaklarını anlatan Özca Tahincioğlu, şehir merkezinden ayrılmayı düşünmediklerini, kendilerini A+ projelerinde daha başarılı bulduklarını söyledi. Yıl sonunda Çengelköy'de lüks konut projesine başlayacak olan Tahincioğlu, yine kendi arazisinde Seyrantepe'de konut projesine başlamaya hazırlanıyor. Antakya merkezde ilk AVM inşaatına da devam eden firma, Palladium Antakya adını verdikleri AVM'yi 2013 Eylül'de açılışına hazırlanıyor.
 
Fikirtepe'den çıktı Adana'ya gidiyor
 
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanlarıyla ilgilendiklerini söyleyen Özcan Tahincioğlu, bölgede yaşanan ve çözülemeyen sıkıntılar yüzünden Fikirtepe'den çıktıklarını ifade etti. “Oradaki bütün büyük oyuncuları bıktırdırdılar. Nitelikli çoğunlukla oy toplanabildiğinde kentsel dönüşüm hızlanacak.”diye konuştu. Fikirtepe'nin dışında Kartal'ın ilgi alanları içinde olduğunu da söyleyen Tahincioğlu, karma projelere sıcak baktıklarını da söyledi. Tahincioğlu, Anada'da Soyak ile ortak bir proje gerçekleştireceklerini söyledi. Karma proje olarak tasarlanan projenin arazisi 220 dönüm. Ankara ise yine firmanın ilgi alanlarından.
 
Maliyet artışı fiyata yansır
 
Konut maliyetlerinde yüzde 25'lik artış olduğunu söyleyen Özcan Tahincioğlu, bu artışın sadece yüzde 10'unun konut fiyatlarına yansıdığını söyledi. Rekbaetten dolayı yansımanın yavaşladığını belirten Tahincioğlu, “Faizlerin düşeceğine inanmıyorum. Yüzde 1 seviyesinde seyredecek. Konut alımı için en doğru zaman olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 08.07.2022 11:40

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye'de bu yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi ya ...