maritbet girişmaritbet
Tahincioğlu 860 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Tahincioğlu 860 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Gayrimenkul alanında geliştirdiği projeler ile dikkat çeken Tahincioğlu İnşaat, 2012 yılını 860 milyon dolarlık yatırımla kapatacak. Soyak, Mesa gibi firmalarla da ortaklıklara girecek olan firma, arazi arayışını da sürdüyor

 

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, piyasalara pozitif hava pompalandığını, yavaşlama söylentilerine karşı pozitif olduğunu söyledi. “Biz beklentilerin doğrultusunda zorlu bir yıl olacağını düşündük.”diyen Tahincioğlu, tahminlerin ötesinde ilk çeyreği iyi geçirdiklerini söyledi. Yıl sonuna kadar 860 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Tahincioğlu, TAO Gayrimenkul ve Mesa ile beraber Zeytinburnu'nda bir arazi için teklif verdiklerini kaydetti. Nurol GYO'nun Zeytinburnu-Seyitnizam bölgesinde yer alan nakliye ambarlarının yerine konut projesi yapmaya hazırlandığını belirten Tahincioğlu, “Bu proje için Mesa Mesken, TAO Gayrimenkul ve Tahincioğlu Gayrimenkul ile birlikte NAKO' ya teklif verdik. NAKO yönetim kurulu da münhasırlık verilmesine karar verdi.  232 adet nakliye ambarının hasılat paylaşımı sistemi doğrultusunda, geliştirilmesi açısından başlangıç yapıldı. Sözleşme hazırlıkları başladı. Daha sonra genel kurula aktarılacak” dedi. Yıl sonuna kadar konut, avm ve ofis projelerine imzasını atacak olan Tahincioğlu, E-5 üzerinde hayata geçirdiği Nida Kule projesinin de teslimlerine hazırlanıyor. 
 
 
TÜRKLER GAYRİMENKULU SEVİYOR
 
Türk insanının gayrimenkulu sevdiğini söyleyen Tahincioğlu, “Ödenebilir şartların artmasıyla birlikte talep arttı. Abartmayı seven bir toplumuz. Konut alışlarımızda da bu gözlemlenebiliyor.”diye konuştu. Konut kredilerinde gayri safi yurtiçi hasıla oranının yüzde 5 olduğuna değinen Tahincioğlu, “Gayrimenkulde kat edilecek çok yol var. Avrupa'da bu oran yüzde 50'lerde, Amerika'da ise yüde 60 olarak belirtiliyor.”diye konuştu. 
 
“TİCARİ GAYRİMENKUL İLE KONUT ARASINDAKİ UÇURUM KALKSIN
 
İş hayatında bardağın dolu tarafına bakmayı sevdiğinden bahseden Tahincioğlu, konut alımlarında belirlenen yüzde 25'lik özkaynak limitinin, ticari gayrimenkullerde yüzde 50 olmasını adaletli bulmadığını söyledi. Gerçek konut ihtiyacı olanların konut almasını daha doğru bulduğunu da belirten Özcan Tahincioğlu, “Ticari gayrimenkullerin getirisi konuttan daha fazladır. Çünkü firmalar  sermayelerini ofis alımlarına değil, işe yatırmayı tercih ediyorlar. Kira ödeyemeyi tercih edip, masraf olarak gösterip bunu vergiden düşürdükleri için. Kiracı olmaktan vazgeçmiyorlar bu da yatırımcı için düzenli kira getirisi demek oluyor.” diye konuştu. 
 
 
2012'DE 860 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 
 
Tahincioğlu'nun bu yıl içerisinde hayata geçireceği projelerin toplamı 860 milyon dolar olacak. İstanbul Göztepe'de hayata geçirilen Nida Kule'nin sonuna geldiklerini belirten Özcan Tahincioğlu, temmuz ayında teslimlere başlayacaklarını söyledi. Ataşehir'de yükselecek olan Palladium Tower projesinin temellerini bu ay içerisinde atacaklarını kaydeden Tahincioğlu, proje için ciddi bekleme listeleri olduğunu ve metrekare fiyatlarının 5 bin dolardan başlayaklarını ifade etti. 
 
“FİNANS MERKEZİNDE ARAZİ ALDIK”
 
TOKİ ihalesinden Finans Merkezi içerisinde 50 bin metrekarelik kiralama alanı olacak olan arazi satın aldıklarını belirten Tahinvioğlu, “Bu proje için yeni master plan çerçevesinde kriterleri bekliyoruz. Projeye başlar başlamaz 2 sene içerisinde bitireceğiz.”diye konuştu. Sene sonunda Levent'te bir ofis projesine ve Şişli'de de karma projeye başlayacaklarını anlatan Özca Tahincioğlu, şehir merkezinden ayrılmayı düşünmediklerini, kendilerini A+ projelerinde daha başarılı bulduklarını söyledi. Yıl sonunda Çengelköy'de lüks konut projesine başlayacak olan Tahincioğlu, yine kendi arazisinde Seyrantepe'de konut projesine başlamaya hazırlanıyor. Antakya merkezde ilk AVM inşaatına da devam eden firma, Palladium Antakya adını verdikleri AVM'yi 2013 Eylül'de açacak. 
 
“FİKİRTEPE'DEN ÇIKTIK”
 
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanlarıyla ilgilendiklerini söyleyen Özcan Tahincioğlu, bölgede yaşanan ve çözülemeyen sıkıntılar yüzünden Fikirtepe'den çıktıklarını ifade etti. “Oradaki bütün büyük oyuncuları bıktırdırdılar. Nitelikli çoğunlukla oy toplanabildiğinde kentsel dönüşüm hızlanacak.”diye konuştu. Fikirtepe'nin dışında Kartal'ın ilgi alanları içinde olduğunu da söyleyen Tahincioğlu, karma projelere sıcak baktıklarını da söyledi. 
 
SOYAK İLE BERABER ADANA'YA GİRİYOR
 
Tahincioğlu, Anada'da Soyak ile ortak bir proje gerçekleştireceklerini belirtti. Karma proje olarak tasarlanan projenin arazisi 220 dönüm. Ankara ise yine firmanın ilgi alanlarından. 
 
MALİYETLERDEKİ ARTIŞ FİYATLARA YANSIYACAK
 
Konut maliyetlerinde yüzde 25'lik artış olduğunu söyleyen Özcan Tahincioğlu, bu artışın sadece yüzde 10'unun konut fiyatlarına yansıdığını kaydetti. Rekbaetten dolayı yansımanın yavaşladığını belirten Tahincioğlu, “Faizlerin düşeceğine inanmıyorum. Yüzde 1 seviyesinde seyredecek. Konut alımı için en doğru zaman olduğunu düşünüyorum.”dedi. 
 
Yelda Akgün/Habertürk 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Tahincioğlu Gayrimenkul, Nidapark Göcek'te satışlara başladı!
  • 17.05.2022 14:33

Tahincioğlu Gayrimenkul, Nidapark Göcek'te satışlara başladı!

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme sektörünün önde gelen liderlerinden Tahincioğl ...

Nidapark Göcek fiyat listesi belli oldu mu?
  • 13.04.2022 17:09

Nidapark Göcek fiyat listesi belli oldu mu?

Fiyat listesi ve ödeme seçenekleri merak edilen Nidapark Göcek projesinde ön tal ...

Tahincioğlu, bu yıl toplam 4 yeni proje hayata geçirecek
  • 25.02.2022 09:08

Tahincioğlu, bu yıl toplam 4 yeni proje hayata geçirecek

Gayrimenkul sektörünün gelişimine yön veren, birçok prestijli projede imzası bul ...

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı
  • 16.11.2021 13:19

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden bini aşkın iş insanı ve yatırımcı, ...

New York'da açılışı yapılan Türkevi havadan görüntülendi!
  • 21.09.2021 10:29

New York'da açılışı yapılan Türkevi havadan görüntülendi!

New york'ta yapılan Türkevi Binası'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa ...