maritbet girişmaritbet
Taç'ın tasarım yarışması sonuçlandı!

Taç'ın tasarım yarışması sonuçlandı!

Zorlu Tekstil Grubu'nun ev tekstili markası Taç, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğiyle 'Bir de sen tasarla' yarışmasının bu yıl 10.sunu gerçekleştirdi

 

Zorlu Tekstil Grubu'nun ev tekstili markası Taç, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğiyle 'Bir de sen tasarla' yarışmasının bu yıl 10.sunu gerçekleştirdi.
 
Sanayi ve eğitim işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 34 üniversiteden 512 eser katıldı. Ev tekstilinde moda oluşturabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışmanın jürisinde Zorlu Tekstil yöneticileri, basın temsilcisi, sanat direktörü, Taç bölge bayileri, TETSİAD temsilcisi ve akademisyenler yer aldı. Dereceye giren öğrencilere önceki akşam ödülleri verildi. Ödül törenine, Zorlu ailesinin üyeleri, Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, Zorlu Holding ve Zorlu Tekstil Grubu yöneticileri, tasarımcı Can Yalman ile çok sayıda davetli katıldı. Vedat Aydın, ev tekstili sektöründe yüzde 25 paya sahip olduklarını ve katma değer olarak da yüzde 35 değer katan bir grup olduklarını belirtti. Sektörde hem liderlik hem de önderlik yaptıklarını ifade eden Vedat Aydın, Avrupa pazarında ev tekstili denilince ilk akla gelen ülkenin Türkiye, ilk markanın da Zorlu olduğunu söyledi. Aydın, "Avrupa'da Çin ve Uzakdoğu'ya rağmen sağlam bir duruşumuz varsa, bunun nedeni tasarımda ve inovasyonda yakaladığımız hızla ilgilidir. Tekstil sektöründe ayakta kalacaksak yenilikçi tasarım yapmak durumundayız. Rekabet dünyasında gençlerle birlikte farklılığı yakalayıp ayakta kalacağız." dedi.
 
Onuncu kez düzenlenen 'Bir de sen tasarla' yarışmasının birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Ahmet Ağlamaz, 10 bin lira değerindeki ödülünü Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu'nun elinden aldı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Nurefşan Ateş'in ikinci olduğu yarışmada, üçüncülük ödülünün sahibi ise MSÜ'den Yeşim Endes oldu. Törende, 6 adet Mehmet Zorlu Vakfı Özel Bursu ve TETSİAD Özel Ödülü de sahiplerini buldu. Diğer taraftan Taç dereceye giren eserleri üreterek, www.tac.com.tr adresinde online satışa sunacak ve tasarımlara tüketici kataloğunda yer verecek. Yarışmaya katılan öğrenciler arzu ettikleri takdirde, Zorlu Tekstil Grubu'nda staj yapabilecek ve işe girebilecek.
 
Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev tekstili sektörü yıl sonu hedefi, 3 milyar doların üzerine çıkmak!
  • 28.10.2021 10:00

Ev tekstili sektörü yıl sonu hedefi, 3 milyar doların üzerine çıkmak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan ...

Yenilenebilir enerjide rekor kapasite artışı yaşandı!
  • 11.05.2021 09:40

Yenilenebilir enerjide rekor kapasite artışı yaşandı!

Geçen yıl devreye giren 280 gigavat kapasitenin 135 gigavatını güneş, 114 gigava ...

Taç'tan Sevgililer Günü'ne özel tasarımlar!
  • 02.02.2021 11:42

Taç'tan Sevgililer Günü'ne özel tasarımlar!

TAÇ’ın Glow özellikli kırmızı-beyaz kalp desenlerinden oluşan nevresim takımı, 1 ...

Türk ev tekstili ürünleri 194 ülkede iç mekanları süsledi
  • 28.01.2021 16:29

Türk ev tekstili ürünleri 194 ülkede iç mekanları süsledi

Türkiye'den geçen yıl 194 ülke ve özerk bölgeye yaklaşık 2,5 milyar dolarlık ev ...

'Türkiye'nin Amerika'ya ev tekstili ihracatı 2 katına çıkabilir'
  • 20.05.2017 14:26

'Türkiye'nin Amerika'ya ev tekstili ihracatı 2 katına çıkabilir'

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sam ...

Tüketici huzursuzlandı, Zorlu'da X-ray'li önlem alındı
  • 12.04.2016 14:05

Tüketici huzursuzlandı, Zorlu'da X-ray'li önlem alındı

Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, yaşanan terör olaylarının t ...